Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο Αχιλλέας Δημητριάδης συζητούν:
«Το Κράτος Δικαίου στην Ευρώπη και την Κύπρο Τίμιο Κράτος και Ατομικά Δικαιώματα»
Μετά τις αρχικές 15λεπτες ομιλίες από τους δύο εισηγητές θα ακολουθήσει υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση .
Συντονίζει η Άννα Προκοπίου – Κουκκίδη, Διεθνολόγος – Ανώτερη Επιστημονική Συνεργάτιδα, Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος είναι πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος (Ph.D. Πανεπιστήμιο Columbia, 1972) είναι Ομότιμος Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2014. Έχει διατελέσει Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman, [2003-2013]), πρώτος Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα (1998-2003) και Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1998-2003). Από το 2012 έως το 2022 υπηρέτησε ως επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης (Bruges). Είναι επίτιμος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου (2015) και του American College of Greece (2011). Έχει παρασημοφορηθεί από τους Προέδρους της Γαλλίας (Λεγεώνα της Τιμής-2014), Πολωνίας (Χρυσούς Σταυρός Αξίας-2010) και Ελλάδας (Τάγμα του Φοίνικος-2004). Οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το θεσμό του ombudsman, τη δημόσια διοίκηση, καθώς και τη σχέση πολιτικής και πολιτισμού.
Αχιλλέας Δημητριάδης, είναι δικηγόρος με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Αχιλλέας Δημητριάδης είναι δικηγόρος από το 1988, στο Δικηγορικό Γραφείο Λέλλος Π. Δημητριάδης ΔΕΠΕ. Ειδικεύεται, σε υποθέσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Συμμετέχει δε ενεργά στην προώθηση και εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικά σε ζητήματα που πηγάζουν από το Κυπριακό πρόβλημα, με διαλέξεις και παρεμβάσεις του.
Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) διεξήγαγε την πρώτη ατομική προσφυγή εναντίον της Τουρκίας, την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου και σειρά προσφυγών για υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Truth Now NGO καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2015.
Ο Αχιλλέας Δημητριάδης αποφοίτησε το 1984 από το Πανεπιστήμιο του Southampton στην Αγγλία με LL.B, το 1985 ανακηρύχθηκε Barrister at Law και το 1987 έλαβε μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο LL.M από το Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.
Ζωντανά από την τηλεόραση του Vouli.TV, την συνδρομητική τηλεόραση του Cosmos wireless και τα κανάλια μας στο Facebook και Youtube. 

Vouli TV