Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το πολιτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ ως το επιστέγασμα μίας σειράς ενεργειών μετά και το απογοητευτικό για το κόμμα αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Θα προηγηθεί στις 4 Ιουλίου συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο κείμενο που θα συνταχθεί από τηΝ πολιτική γραμματεία επι όλων των πτυχών. Ουσιαστικά θα υπάρξει καταγραφή των αποτελεσμάτων, παραλείψεων και λαθών που τυχόν έγιναν σε οργανωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, όπως και μία σειρά από εισηγήσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος με ορίζοντα τις εκλογές του 2026.

Θα υπάρξουν εισηγήσεις που θα αφορούν μεταξύ άλλων την επόμενη μέρα στην ΕΔΕΚ, τις σχέσεις με την κυβέρνηση αλλά και τρόπους προσέγγισης των πολιτών, πιθανόν διαφορετικούς ανά ηλικία, ώστε να φτάνουν σε όλους οι πολιτικές θέσεις του κινήματος.

Του πολιτικού συνεδρίου θα προηγηθούν, σύμφωνα και με τον οδικό χάρτη που αποφάσισε το πολιτικό γραφείο του κόμματος, επαρχιακές συνδιασκέψεις, τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε λόγο για εσωτερικές αδυναμίες αλλά και εξωγενείς παράγοντες που επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του κινήματος προσπάθησε να απαντήσει και σε ζητήματα που έθεσαν μέλη του πολιτικού γραφείου κατά τη συνεδρία της προηγούμενης Δευτέρας, όπου δόθηκε ο λόγος σε όλους όσους το επιθυμούσαν για μία αποτίμηση του αποτελέσματος και των λόγων που το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών έλαβε ποσοστό 5,1% , απαγορευτικό για την ανάδειξη ευρωβουλευτή.

Κατά τη δεύτερη συνεδρία τοποθετήθηκαν και στελέχη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν την προηγούμενη φορά, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να δευτερολογήσουν, με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως σε οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα.

Ζήτημα εκλογικού συνεδρίου δεν τέθηκε σε καμία από τις συνεδρίες, ενώ ο Μαρίνος Σιζόπουλος από την επομένη των εκλογών είχε πει πως δε θα εγκαταλείψει το κόμμα τώρα στα δύσκολα, αλλά θα παραμείνει στο τιμόνι μέχρι και το 2026, που βάσει και του καταστατικού ολοκληρώνεται η θητεία του.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.