Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ στο Προεδρικό Μέγαρο. Επίσης σήμερα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, συναντάται στο Λονδίνο με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Στιούαρτ είναι προγραμματισμένη για τις 16.00, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συναντήσεων του Ειδικού Αντιπροσώπου με τους δύο ηγέτες πριν αυτός ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ στη Νέα Υόρκη αργότερα αυτό τον μήνα.

Ο κ. Στιούαρτ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, την Τρίτη στις 16.00.

Εξάλλου σήμερα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρόκειται να έχει συνάντηση στο Λονδίνο με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες την περασμένη βδομάδα.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.