Σε λίγες μέρες θα πάει στην ολομέλεια της βουλής ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα είναι σε μεγάλο βαθμό συμφωνημένο, τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου Ανδρέας Βύρας στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» με τον Γιώργο Παυλίδη, στο Κανάλι 6.

Ο κ. Βύρας υπέδειξε ότι οι Δήμοι που αντιδρούν σε σχέση με τα συμφωνηθέντα δεν είναι περισσότεροι από 5, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων έδειξε ωριμότητα και βοήθησε προχωρήσει η προσπάθεια.

Η Ένωση Δήμων έχει πετύχει πολύ σημαντικούς στόχους μέσα από διαπραγμάτευση, με κυριότερο το οικονομικό, που από τα 72 εκατομμύρια εξασφάλισε 117, τόνισε ο κ. Βύρας προσθέτοντας ότι το μόνο που δεν πέτυχε είναι να είναι οι Δήμοι Πολεοδομικές Αρχές.

Υπέδειξε δε, ότι δεν μπορεί να είναι πειστική αν επιμένει να παραμείνουν αυτόνομοι Δήμοι των 6 χιλιάδων κατοίκων και να ζητά να είναι και πολεοδομικές αρχές.

Για το θέμα των δημοψηφισμάτων ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων ανέφερε ότι η Ένωση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην διενεργηθούν τοπικά δημοψηφίσματα και πως στη συνέχεια υποβλήθηκε η πρόταση για ενιαίο δημοψήφισμα.

Vouli TV