Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ “ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟ lOCKDOWN”

Avatar photo

Published

on

Δεν αποκλείεται γενικό lockdown στις δημόσιες συγκοινωνίες, δηλώνει η Συντονιστική εταιρειών λεωφορείων
ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 13/06/2020 11:11


Δεν αποκλείεται γενικό lockdown στις δημόσιες μεταφορές σε περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή αναφορικά με τον διαγωνισμό για δημόσιες συγκοινωνίες του 2020 – 30, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Θεραπής εκπρόσωπος της Συντονιστής Επιτροπής εταιρειών ΕΜΕΛ (Λεμεσού), ΖΗΝΩΝ (Λάρνακας), ΟΣΕΑ (Αμμοχώστου), ΟΣΥΠΑ (Πάφου) και ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

Ο κ. Θεραπής ανέφερε πως «σήμερα και αύριο θα υπάρχουν σταθμευμένα λεωφορεία σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων πλην της Λευκωσίας και ανάρτηση πανό με τα αιτήματα μας. Τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν θα επηρεαστούν αφού θα εκτελεστούν κανονικά, ενώ δεν θα υπάρχει καμία παρεμπόδιση της κυκλοφορίας».

Πρόσθεσε ότι «την Τετάρτη 17 Ιουνίου από τις πέντε το πρωί και για 24 ώρες θα πραγματοποιηθεί παναπεργία όλων των εταιρειών σε όλες τις πόλεις. Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο ούτε καν τα μαθητικά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Θεραπής είπε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταβούμε στη Λευκωσία, όλοι πήραν τα απαραίτητα μηνύματα, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις του».

Σημείωσε ωστόσο πως «χθες στη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής,  έγινε μια σημαντική αλλαγή, αφού μια απλή ενημέρωση που πίστευαν ορισμένοι ότι θα γινόταν, τελικά εξελίχθηκε σε αρένα για 2,5 περίπου ώρες. Η σοβαρότητα της κατάστασης αποδείχθηκε από το γεγονός ότι εσπευσμένα κλήθηκαν να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης και η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας».

Σύμφωνα με τον κ. Θεραπή, «για πρώτη φορά οι βουλευτές έκαναν πραγματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο αφού υποβάλλονταν ερωτήσεις επί ερωτήσεων και απαιτούσαν επιτακτικά εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Εμείς θεωρούμε ότι αρκετοί από τους βουλευτές έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο οι εταιρείες λεωφορείων δεν θα κάνουν πίσω στα αιτήματα τους».

Ανέφερε επίσης ότι «ο λόγος για τον οποίο η παναπεργία έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη είναι για να δοθεί χρόνος να αντιδράσει, εάν αντιδράσει, η Αναθέτουσα Αρχή, που είναι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων. Πιστεύω ότι η χθεσινή απάντηση του Υπουργού Γιάννη Καρούσου σε ερώτηση αναφορικά με την απεργία των εταιρειών λεωφορείων, πως “το Υπουργείο του απέδειξε ότι βρίσκει λύσεις» αφήνει μια νότα αισιοδοξίας».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «σε περίπτωση που δεν υπάρξει καμία αλλαγή στο θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών και το Υπουργείο Μεταφορών επιμένει στις θέσεις του, τότε δεν αποκλείεται ένα γενικότερο lockdown, με την Κύπρο να μην διαθέτει λεωφορεία. Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις εκατοντάδες των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)

Συζητήσαμε για :

• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
▪️ Χαράλαμπος Γρηγορίου, υποψήφιος Βουλευτής Πάφου με το ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε τέσσερις καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Ακρίβεια & Σύστημα – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει; Είναι το σύστημα ή οι πολιτικές επιλογές;
🔹 Μεταναστευτικό – Μπορεί η Κύπρος να αντέξει άλλες ροές ή χρειάζεται άμεση αυστηροποίηση και έλεγχος συνόρων;
🔹 Κυπριακό – Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή;
🔹 Πολιτικό Σύστημα – Είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό; Ποιος λογοδοτεί και πώς αλλάζει;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ 
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia