H εισβολή της Τουρκίας στη Βορειοανατολική Συρία συνεχίστηκε για έκτη ημέρα. Οι Αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της Τουρκίας, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του απέναντι στη Δύση.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την Ευρώπη ότι προστατεύει τρομοκράτες επειδή του ζητούν να σταματήσει τον πόλεμο, ενώ παραλλήλισε την επιχείρηση στη Συρία με την εισβολή στην Κύπρο.

«Η Τουρκία με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης έκανε ένα ζωτικό βήμα, τόσο σημαντικό όσο και η ειρηνική επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο. Χωρίς να υπολογίζουμε απειλές και πιέσεις, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε ως το τέλος» είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα η κατάσταση γίνεται πολυπλοκότερη καθώς οι δυνάμεις του Άσαντ μπήκαν στη συνοριακή πόλη Μανμπίτζ και σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ο συριακός στρατός έχει πάρει θέση στην πρώτη γραμμή.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, κάλεσε την Τουρκία να διακόψει την επιχείρηση, πραγματοποιώντας το πρώτο του επίσημο σχόλιο, από την ημέρα που η Τουρκία άρχισε την επίθεση.

«Ελπίζουμε η τουρκική κυβέρνηση να μη συνεχίσει αυτό που κάνει, δρώντας με σοφία και με βάση το συμφέρον της περιοχής. Ελπίζουμε η Τουρκία να σταματήσει αυτή την επιχείρηση» είπε ο Ρουχανί.

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως έρχονται κυρώσεις κατά Τούρκων αξιωματούχων καθώς και ότι διακόπτονται οι διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία αξίας 100 δις δολαρίων.

Vouli TV