ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Χείρα συνεργασίας προς όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους, έτεινε απόψε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν ιδεολογικά χρώματα».

«Νοιώθω συγκίνηση, νοιώθω περηφάνια, νοιώθω απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε σήμερα ο κυπριακός λαός», ανέφερε, μιλώντας αμέσως μετά την ανακήρυξή του από τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κύπρο Κυπριανού, στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία «ανεξάρτητα από τον ποιον επέλεξαν, ανεξάρτητα από το αν με ψήφισαν ή όχι», όπως δήλωσε.
«[Οι πολίτες μου έδωσαν μια ισχυρή εντολή. Μια εντολή για να συνενώσουμε δυνάμεις. Μια εντολή όλοι μαζί για όλους μαζί. Δεν υπάρχουν και θέλω να το τονίσω ιδεολογικά χρώματα, ότι και αν λέχθηκε στην προεκλογική περίοδο. Απόψε διαγράφονται από εμένα», τόνισε.

Αυτό που έχει σημασία σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη «είναι από αύριο πώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των νέων, τα προβλήματα των **ευάλωτων ομάδων, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τη συνέχιση με την ίδια αποφασιστικότητα για να τηρήσουμε τις αρχές της αξιοκρατίας, αλλά και να πατάξουμε τη διαφθορά».
«Προτεραιότητα μας η αντιμετώπιση του προβλήματος της κατοχής που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει, μέσα από μια λύση **που δεν θα παραγνωρίζει τις ανησυχίες και την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων αλλά και δεν θα αγνοεί τις όποιες ανησυχίες, εύλογα μπορεί να έχουν οι Τουρκοκύπριοι». Ο Πρόεδρος επισήμανε πως μέσα από τη συνεργασία «θα πετύχουμε αυτά που χρωστούμε στον κυπριακό λαό».

Στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» για την τελετή ανακήρυξης βρέθηκε πλήθος υποστηρικτών του Νίκου Αναστασιάδη. Κάποιοι από αυτούς μίλησαν στην κάμερα του euronews: «Εφόσον πέρασε τα πιο δύσκολα πέντε χρόνια. Πιστεύω πως τώρα θα είναι πιο εύκολο να εφαρμόσει όσα έχει υποσχεθεί πως θα κάνει για τον λαό, τους φτωχούς και για τους συνταξιούχους».
Η απεσταλμένη του euronews στη Λευκωσία, Έφη Κουτσοκώστα, μεταδίδει:
«Στη διάρκεια της πρώτης του θητείας ο Νίκος Αναστασιάδη είχε ως στόχο να βγάλει τη χώρα του από τη βαθιά οικονομική κρίση. Τώρα κέρδισε ξανά τον ίδιο αντίπαλο, ωστόσο θα έχει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα αλλά και την πρόκληση της επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του μακροχρόνιο Κυπριακού προβλήματος»
Το αποτέλεσμα
Ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε το 56% των ψήφων έναντι του αντιπάλου του στο δεύτερο γύρο Σταύρο Μαλά που λαμβάνει το 44%.
Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε 225.281 ψήφους, έναντι 169.243 του κ. Μαλά, με την αποχή να ανέρχεται σε 26%, που αντιπροσωπεύει 143.401 ψηφοφόρους.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
Το Vouli TV παρουσιάζει τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση ενόψει των βουλευτικών εκλογών, σε μια ειδική εκπομπή με όλα τα κρίσιμα δεδομένα. Με εκπλήξεις και ανατροπές που φέρνουν 9 πολιτικά κόμματα στην νέα βουλή!
📊 Πρόθεση ψήφου
🔄 Μετακινήσεις 2021–2026
📉 Συσπειρώσεις & διαρροές
🏛️ Πιθανή κατανομή εδρών
Με ανάλυση και την συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων αποκωδικοποιούμε το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται σήμερα.
📅 Παρασκευή 27/02
🕘 7μμ
Ζωντανά στο Vouli TV & διαδικτυακά
Η πολιτική ανάλυση ξεκινά εδώ.
Με στοιχεία. Με διαφάνεια. Με την σοβαρότητα και εγκυρότητα της πολιτικής τηλεόρασης της Κύπρου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: Εκδήλωση για τα 30 Χρόνια στο Παλλάς
Τριάντα Χρόνια Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: Επετειακή Εκδήλωση στο Παλλάς με Χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τριάντα χρόνια πολιτικής παρουσίας συμπληρώνει φέτος το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σηματοδοτώντας μια πορεία που συνδέθηκε με παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνικές διεκδικήσεις και ενεργό συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με αφορμή την επέτειο, διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 16:30, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, με ανοικτή πρόσκληση προς το κοινό.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσδίδοντας ιδιαίτερο θεσμικό βάρος στην επετειακή βραδιά.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι:
-
Σταύρος Παπαδούρης, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών
-
Βούλα Τσέτση, Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης η προβολή του επετειακού ντοκιμαντέρ με τίτλο:
«30 Χρόνια Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: Η Διαδρομή, οι Σταθμοί, ο Αγώνας»,
το οποίο καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές, τις πολιτικές παρεμβάσεις και τους κομβικούς σταθμούς της τριακονταετούς πορείας του Κινήματος.

Στην πρόσκλησή του, το Κίνημα κάνει λόγο για «μια διαδρομή 30 χρόνων αγώνα, παρεμβάσεων και προσφοράς», υπογραμμίζοντας ότι παραμένει «στη σωστή πλευρά της κοινωνίας και της ιστορίας».
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που ιδρύθηκε το 1996, αποτελεί τον βασικό εκφραστή της οργανωμένης πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, με διαχρονική παρουσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ενεργό ρόλο σε ζητήματα περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και θεσμικής διαφάνειας.
Η επετειακή εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος όσο και για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο.
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Χαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
Off the Record1 month agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
Off the Record1 month agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Off the Record1 month agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Behind Politics1 week agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
Off the Record3 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
Off the Record2 weeks agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ
-
Off the Record3 weeks agoΤο Trident περιμένει ακόμη — και αυτή τη φορά περιμένει εμάς

