Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η Στέφη Δράκου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυ Γιολίτη και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου. Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ. Αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα. Το χαρτοφυλάκιο του παρέλαβε και ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τα απερχόμενα μέλη της Κυβέρνησης με πρώτη αναφορά στον Κωνσταντίνο Ιωάννου για τη διαχείριση της πανδημίας. Η σημερινή ημέρα ανάληψης των καθηκόντων των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προέβη σε εκτενή απολογισμό του έργου της κυβέρνησης. Στο χαιρετισμό της εκ μέρους των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου η κα. Στέφη Δράκου ανέφερε ότι όλοι είναι έτοιμοι να εργαστούν με προσήλωση για υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. Ακολούθησαν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.

Πηγή: Φilenews

Vouli TV