ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ερχιουρμάν: Η απόκτηση υπηκοότητας της ΚΔ είναι δικαίωμα, όχι χάρη
Η απόκτηση της υπηκοότητας της ΚΔ από τα παιδιά μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων είναι «δικαίωμα και όχι χάρη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν καλώντας τον Πρόεδρος Χριστοδουλίδη να αποκαταστήσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των παιδιών και να εξαλείψει τις διακρίσεις εις βάρος τους.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του το απόγευμα της Κυριακής για τα ανακοινωθέντα μονομερή μέτρα προς τους Τ/κ από την Κυβέρνηση της ΚΔ που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, ο αρχηγός της τ/κ αντιπολίτευσης σημείωσε ότι λίγο πριν την άφιξη στην Κύπρο της Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για την παραχώρηση υπηκοότητας θα εξεταστούν και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλούσε γι’ αυτό το πακέτο εδώ και μήνες.
Αναφερόμενος μόνο στο θέμα της υπηκοότητας ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι αυτό δεν είναι ούτε «διαπραγμάτευση», ούτε «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ούτε «άνοιγμα». «Το ζήτημα συνίσταται στην εξάλειψη της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην εξάλειψη των διακρίσεων» είπε.
«Μιλάμε για τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, κ. Χριστοδουλίδη. Δεν είναι χάρη, είναι δικαίωμα! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εξαλείψετε τις διακρίσεις και να αναγνωρίσετε τα δικαιώματα το συντομότερο δυνατό! Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες!» Και η κ. Κουεγιάρ πρέπει να το λάβει υπόψη της αυτό, κατέληξε ο κ. Ερχιουρμάν.
Η δήλωση του προέδρου του ΡΤΚ προβάλλεται σήμερα και σε μερίδα του τ/κ Τύπου, καθώς το θέμα συνεχίζει ν’ απασχολεί.
Η Ντιαλόγκ το έχει σήμερα κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της και με τίτλο «Οι φανατικοί αντιδρούν» κυρίως αναφέρεται στις αντιδράσεις των ε/κ πολιτικών κομμάτων. Γράφει ότι στο πακέτο μέτρων «με άδειο περιεχόμενο» αντέδρασε το ΔΗΚΟ θεωρώντας ότι δεν πρέπει να δίδεται διαβατήριο της ΚΔ σε όσους μένουν στις κατεχόμενες περιοχές. Το φασιστικό – όπως αναφέρει – ΕΛΑΜ δήλωσε ότι το πακέτο είναι ανεπίτρεπτο και θα αποτελέσει ντροπή, ενώ το ΑΚΕΛ επέκρινε το ότι δεν περιλαμβάνονται μέτρα που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων.
Η Ντιαλόγκ γράφει επίσης ότι η επιστολή της Μεντίχα Πίρο Αζέρ (Mediha Piro Azer), εκ των εκπροσώπων της «ένωσης των ατόμων Χωρίς Ταυτότητα», με 675 υπογραφές, που έγινε αποδεκτή ως θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει θορυβήσει την Κυβέρνηση της ΚΔ.
Η Βολκάν σήμερα προβάλλει την ανακοίνωση των 14 μέτρων από την ΚΔ και σε δίστηλο στο πρωτοσέλιδό της υποστηρίζει ότι το πακέτο είναι «άνευ περιεχομένου» και η ανακοίνωση έγινε με στόχο να επηρεάσει την κ. Κουεγιάρ που ήρθε στην Κύπρο.
Πηγή: Dialogos
Podcast Therapy
«Ο μικρός της τζαμαρίας» | Παύλος Λιασίδης στο Podcast Therapy S2 E14
Στο Podcast Therapy φιλοξενείται ο Παύλος Λιασίδης, υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές στη διακυβέρνηση. Με εμπειρία κυρίως στον τομέα της ενέργειας, παρουσιάζει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Κεντρικός άξονας της συζήτησης είναι η πρότασή του για Διακομματικές Ομάδες Δράσης (ΔΟΔ), στα πρότυπα των intergroups της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών.
Οι ΔΟΔ περιγράφονται ως δομημένο πλαίσιο συνεργασίας με σαφείς στόχους και πρακτικά αποτελέσματα, πέρα από παλαιοκομματικές λογικές.
Η συζήτηση κλείνει με τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την εκλογή του, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής ανανέωσης και προσαρμογής των αξιών του Δημοκρατικού Συναγερμού στη σύγχρονη κοινωνία.
Παρακολουθήστε το επεισόδιο στο Vouli.TV και στο Podcast Therapy
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σκληρή απάντηση Παπαδούρη σε Μιχαηλίδη: Δημόσια τα στοιχεία, ψευδές το αφήγημα
Δημόσια και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Σταύρου Παπαδούρη, απέναντι στον Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη, με αιχμή την πολιτική αξιοπιστία και το ήθος. Ο Σταύρος Παπαδούρης αποδομεί το αφήγημα περί άγνοιας της υποψηφιότητάς του στη Λεμεσό, παραθέτοντας συγκεκριμένα χρονολογημένα δημόσια στοιχεία, και ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική διαδρομή οφείλει να στηρίζεται σε τεκμηρίωση, συλλογικότητα και ίσους κανόνες για όλους — όχι σε υπαινιγμούς και προσωπικές αφηγήσεις.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του
Off the Record
O κος Αποτελεσματικός της καλαθοσφαίρισης
Δεν πέρασε απαρατήρητο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του αθλητισμού το γεγονός ότι ο τελικός του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών μεταδόθηκε από το ΡΙΚ. Κι αυτό δεν ήταν ούτε αυτονόητο ούτε τυχαίο.
Η προβολή αθλητικών εκδηλώσεων στη δημόσια τηλεόραση προσδίδει τεράστιο κύρος και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λόγος ήταν ξεκάθαρος: η αναβάθμιση της διοργάνωσης και η εικόνα αξιοπιστίας που εκπέμπει η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Στα πηγαδάκια λέγεται πως πίσω από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται –για ακόμη μια φορά– η μεθοδική δουλειά του Ανδρέα Μουζουρίδη, προέδρου της ΟΜοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο οποίος εδώ και καιρό χτίζει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, γέφυρες εξωστρέφειας και θεσμικής σοβαρότητας. Το αποτέλεσμα; Το γυναικείο μπάσκετ να βγαίνει από το «στενό κύκλο των ειδικών» και να μπαίνει στα σπίτια του κόσμου.
Και όπως ψιθυρίζεται, όταν μια διοργάνωση κερδίζει τηλεοπτικό χρόνο στο ΡΙΚ, συνήθως σημαίνει πως κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους — και κάποιοι άλλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν.
Ο Μπασκετικός
-
Think Tank1 month agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Off the Record2 weeks agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record2 weeks agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Off the Record1 week agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή4 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record1 month agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
Off the Record1 week agoΕπέκταση της υπηρεσίας των εφέδρων στρατιωτών στην Εθνική Φρουρά μέχρι την ηλικία των 65 ετών
-
Think Tank1 month agoΤο πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο
-
Off the Record2 weeks agoΟ κωμικός θίασος και τα ρεζιλίκια…

Αγαπητέ 