«Το ζήτημα της γονικής αποξένωσης ταλανίζει την κοινωνία μας και δεν πρέπει να το βλέπουμε αποσπασματικά καθότι έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου», δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου. Το θέμα απασχόλησε την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής την Δευτέρα, 8 Απριλίου.
Η κα Τσιρίδου είπε ότι επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ είχαν ετοιμαστεί οκτώ μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που θα έκαναν τις διαδικασίες πιο γρήγορες και πιο φιλικές. «Υπερψηφίστηκαν τα τέσσερα και εκκρεμούν τα υπόλοιπα τα οποία καθυστέρησαν. Προ μερικών ημερών κατατέθηκαν και πλέον τα έχουμε ενώπιον μας», διευκρίνισε.
Όπως τόνισε, με τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια αυτό που επιδιώκεται είναι να μπουν χρονικά πλαίσια μέσα στην ίδια την νομοθεσία, εντός των οποίων θα πρέπει ένας λειτουργός να καταθέσει τη δική του έκθεση. «Άρα δεν θα περιμένουμε χρόνια και δεν θα έχουμε τρεις διαφορετικούς δικαστές να εκδικάζουν τις οικογενειακές διαφορές ενός ζευγαριού. Επίσης, αυτό που γίνεται με τη μεταρρύθμιση είναι να δίδεται πολύ περισσότερη σημασία στην συνεκτίμηση της γνώμης του τέκνου», εξήγησε.
Σε ερώτηση αν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας σε περιπτώσεις που οι σχέσεις μεταξύ των δύο γονέων φτάνουν στα άκρα και υπάρχει δυσφήμιση προς την άλλη πλευρά χωρίς να ισχύει, η κα Τσιρίδου ξεκαθάρισε ότι μέσα στα μεταρρυθμιστικά σχέδια υπάρχει και η εκπαίδευση των δικαστών του οικογενειακού δικαίου. «Έχουμε την παρακολούθηση από εμπειρογνώμονες για να μπορούν να υποστηρίζουν και να βοηθούν το δικαστήριο. Την ίδια ώρα στην αστυνομία υπάρχει βελτίωση σε σχέση με αυτού του είδους τις υποθέσεις. Ήδη, ξεκίνησαν να υπάρχουν ξένοι εμπειρογνώμονες στην αστυνομία για να εκπαιδεύουν τα άτομα που λαμβάνουν αυτές τις καταγγελίες».
Πηγή: Kathimerini
Comments are closed for this post.