Connect with us

Off the Record

Βρήκαμε τους ελλείποντες 200 νοσηλευτές στον ΟΚΥπΥ!

Avatar photo

Published

on

Επανερχόμαστε στο πάντοτε φλέγον θέμα της ούτω καλούμενης νοσηλευτικής υποστελέχωσης στον ΟΚΥπΥ.

“Σοβαρές καταγγελίες για διαρκή υποστελέχωση στα δημόσια νοσηλευτήρια εξαπολύει η ΠΑΣΥΝΟ, με τον εκπρόσωπό της Θεόδωρο Πετέλη να υποστηρίζει στον ΑΣΤΡΑ ότι ο ΟΚΥΠΥ δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα, αφήνοντας «τρύπες» στις βάρδιες και εξουθενωμένο προσωπικό. Όπως ανέφερε, σήμερα λείπουν περίπου 200 νοσηλευτές από την απαιτούμενη στελέχωση, με αποτέλεσμα οι ήδη υπηρετούντες να εργάζονται συνεχώς σε καθεστώς διπλοβάρδιας” διαβάζουμε στον “διάλογο” στις 18/11/2025

“Περίπου 250 νοσηλευτές, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στον ΟΚΥπΥ, εκτελούν άλλα καθήκοντα πέραν των νοσηλευτικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να μείνουν χωρίς νοσηλευτές” αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών από τον εκπρόσωπο της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) Χρίστο Χριστοδούλου στις 29/3/2024.

Ο αγαπητός μας λαλίστατος εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Πάμπος Χαριλάου αντί να αναλώνεται σε αντιπαραθέσεις στα κανάλια με τους ως άνω συνδικαλιστές των Νοσηλευτών μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα εύκολα με τρεις απλές κινήσεις. Εξ όσων διαβάζουμε στον τομέα “Διεύθυνση Οργανισμού” στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΚΥπΥ ο κ. Πάμπος Χαριλάου κατέχει συν τοις άλλοις και την θέση του “Προσωρινού Νοσηλευτικού Διευθυντή” του Οργανισμού!

Να καλέσει λοιπόν υπό αυτή του την ιδιότητα τον κ. Χρίστο Χριστοδούλου να του δώσει τον κατάλογο των 250 νοσηλευτών που εκτελούν αλλότρια των νοσηλευτικών καθήκοντα.

Στην συνέχεια να καλέσει τον κ. Θεόδωρο Πεντέλη να του δώσει τον κατάλογο των 200 κενών θέσεων νοσηλευτών που αυτός αναφέρει.

Να υπογράψει εντολή μετακίνησης των 200 νοσηλευτών που εκτελούν μη νοσηλευτικά καθήκοντα στις αντίστοιχες 200 κενές θέσεις νοσηλευτικών καθηκόντων. Τους υπόλοιπους 50 νοσηλευτές που εκτελούν αλλότρια των νοσηλευτικών τους καθηκόντων να τους αξιοποιεί ως εφεδρεία ως επί παραδείγματι προς κάλυψη εκτάκτων αναγκών που συνήθως προκύπτουν κατά τις εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα και κατά την Καλοκαιρινή περίοδο.

Ως προς τις 250 κενές θέσεις μη νοσηλευτικών καθηκόντων που θα προκύψουν εντός του ΟΚΥπΥ η λύση είναι επίσης απλή. Το καθ’ ύλην αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού του Οργανισμού να τις πληρώσει με κατάλληλο προσωπικό το οποίο να κατέχει τα αναγκαία μη νοσηλευτικά προσόντα των θέσεων αυτών.

ΙΑΤΡΟΣ

Off the Record

Οι άριστοι Αναστασιάδη ήταν ο Μακάριος και η κλίκα του

Avatar photo

Published

on

Αναφερόμαστε πιο κάτω στην εποχή ΝΙΚΑΡΟΥ, όπου οι πάντες προσκυνούσαν – ανάμεσα τους και ο Μακάριος Δρουσιώτης- αλλά εμείς επισημαίναμε τις παθογένειες, αλλά οι σημερινοί εχθροί του Ανασατασιάδη τότε ήταν εταίροι, συνεργάτες και φίλοι. Λοιπόν διαβάστε : «Ουφ δεν αντέχουμε πια τόση αριστεία από την διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Με όλους αυτούς των άριστους των αρίστων θα πρέπει να εξεύρουμε νέα έκφραση για να καθορίσουμε τους κορυφαίους.

Κι εμείς που νομίζαμε ότι οι άριστοι καθοδηγούν την κοινωνία και ανοίγουν νέους δρόμους, χωρίς να ακολουθούν την πεπατημένη πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας; Να κατεβάσουμε τον πήχη, αφού ζούμε στο Κυπριστάν όπου η κατάταξη – θεώρηση των αρίστων, γίνεται βάσει των προσβάσεων στο Προεδρικό, του πορτοφολιού, των συμφερόντων , των γνωριμιών με το περιβάλλον του Προέδρου μας αλλά και της ιδιότητας του κομματόσκυλου.

Α, μην ξεχάσουμε. Και τις προσβάσεις με τους καναλάρχες. Ε, τους χρειάζονται στο Προεδρικό να ωραιοποιούν την εικόνα τους , οπόταν και κάποιοι εκ των συγγενών τους πρέπει να διορίζονται.

Ξέρετε τι κοινό έχουν το NEXT TOP MODEL, VOICE και όλες αυτές οι σαχλαμαρίτσες που τα κάναλια μεταδίδουν, εκμεταλλευόμενοι τις ψυχικές ισορροπίες νεαρών ατόμων που ψάχνουν απατηλά όνειρα και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη;

Ε, δεν είναι και δύσκολο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχει και αποχώρηση από το παιχνίδι. Με κάτι τέτοια που κάνετε δίνετε την εντύπωση ότι στο Προεδρικό είσαστε καφενείο και συναγωνίζεστε την εμποροπανήγυρη στην Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα( Μεγάλη η Χάρη Της).

ΟΛΙΒΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Αυτούς τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ θέλουμε

Avatar photo

Published

on

Προσωπική νίκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί η πολύ θετική εικόνα του τουρισμού μας για τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή ο οποίος παρέλαβε μια πολύ νευραλγική πολιτική θέση.

Το Υφυπουργείο του αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της οικονομίας της Κύπρου, αφού η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

Πρόκειται για έναν τομέα όπου κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα συνεχίσει να «καλπάζει» προσφέροντας στην οικονομία μας (οι «αντίζηλοι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι ήδη πολλοί), όμως, με τις πολιτικές του κ. Κούμη φτάσαμε σε ένα σημείο να ατενίζουμε το τουριστικό και οικονομικό μας μέλλον με θετικό πρόσημο.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είναι από τους πιο πετυχημένους της μέχρι τώρα θητείας του ΠτΔ Νίκου Χριστοδουλίδη και πιστεύουμε ότι έχει ακόμα πολλά να προσφέρει από τη θέση του.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ δεν είναι μια απλή υπόθεση για την ΚΥΠΡΟ. Το προϊόν που παρέχουμε (θάλασσα, ήλιο, ιστορία, αρχαία, παράδοση) μπορούν πολύ εύκολα να τα προσφέρουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Κι εδώ έγκειται η διαφορά του κ. Κουμή. Πήρε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και το απογείωσε σε εποχές, μάλιστα, πολύ δύσκολες λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή. Κατόρθωσε να βρει νέες αγορές και να διατηρήσει, παράλληλα, τους παραδοσιακούς μας «πελάτες»…

Αυτούς τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ θέλουμε…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Το τέλος του παλαιοκομματικού συστήματος;

Avatar photo

Published

on

Πέσαμε για ακόμα μια φορά από τα σύννεφα… Το παλαιοκομματικό σύστημα διεφθαρμένο; Το παλαιοκομματικό σύστημα κάνει όλα αυτά τα πράγματα;

Υπάρχει, αλήθεια, έστω και ένα ΝΟΥΣΙΜΟΣ πολίτης αυτής της ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ που να εξεπλάγη με το πόρισμα για το «ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ»; Σίγουρα οι δικαστικές διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αλλά – ας μην γελιόμαστε- ΟΛΟΙ μας ξέραμε και εξακολουθούμε να ξέρουμε ότι κάτι το σάπιο υπάρχει στο ΒΑΣΙΛΕΙΟ του τόπου μας.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δεν ξέρουμε ποιοι θα τιμωρηθούν αλλά ξέρουμε ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερος κόσμος θα γυρνάει την πλάτη στο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ σύστημα.

Ειδικά όταν οι νέοι άνθρωποι βλέπουν ή ακούν ή διαβάζουν την κόντρα μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για το ποιος είναι ο πιο διεφθαρμένος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορούν να έχουν καμία μα καμία εμπιστοσύνη σε ένα φαιδρό πολιτικό σύστημα…

Πιάσαμε πάτο; Δεν θα υπάρξει άλλο σκάνδαλο; Για τίποτα να μην είστε σίγουροι… Ο βούρκος έχει ακόμα αρκετά σκαλιά και θα τον κατεβούμε μέχρι τέλους…

Γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε βέβαιοι…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Continue Reading
Advertisement
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 week ago

Πόρισμα καταπέλτης για το “Κράτος-Μαφία” για 15 φυσικά και νομικά πρόσωπα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week ago

Πόρισμα «Κράτος Μαφία»: Πρώτα ενημερώνεται ο Αναστασιάδης, μετά η δημοσιοποίηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week ago

Μήνυμα ΔΗΠΑ προς Παπαδόπουλο: «Αναμένουμε την πρόσκληση» – Ανοικτοί σε συνεργασία αλλά με όρους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks ago

Κατέρρευσε το αφήγημα της «Σάντη» – Εκτεθειμένος ο Δρουσιώτης, ανοίγει ο κύκλος των ευθυνών

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ1 week ago

Τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για «ισραηλινή κατάληψη» στην Κύπρο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks ago

Αννίτα Δημητρίου: Επανεκλογή στην Προεδρία της Βουλής με 29 ψήφους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Πρώτη εφαρμογή του νέου μοντέλου εκλογής Προέδρου της Βουλής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 week ago

Στο φως νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση Χαμάς σε Ελλάδα και Κύπρο

50 +1 χρόνια μετά2 weeks ago

Στο καλό αγαπητέ Πάνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 days ago

«Κράτος Μαφία»: Σφοδρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia