Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλληλοκαταγγελίες για επίθεση με φόντο τις εκλογές – Η τοποθέτηση Ανδρονίκου

Published

on

Ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού, κ. Κύπρος Ανδρονίκου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετείται και αυτός μετά το επεισόδιο που διαδραματίστηκε σε υποστατικό της περιοχής με πρωταγωνιστές αυτόν και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σάββα Κυριάκου που είχε ως αποτέλεσμα οι δυο τους να καταγγείλουν ο ένας τον άλλον στις Αρχές για επίθεση.

Ο κ. Ανδρονίκου αναφέρει στην ανάρτησή του πως «τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου». Μάλιστα, αναφέρει πως η στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας να προβεί σε συμπεράσματα «αποδεικνύει ότι κρύβει πολιτική σκοπιμότητα».

Αυτούσια η ανάρτηση του δημάρχου Δρομολαξιάς-Μενεού

Μετά λύπης αναγκάζομαι να προβώ στην εν λόγω ανακοίνωση. Θεωρώ όμως ότι είναι καθήκον μου να ενημερώσω το κοινό και κυρίως τους δημότες και τις δημότισσες της Δρομολοξιάς, του Μενεού, των Περβολιών, του Κιτίου και της Τερσεφάνου για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα, 7 Μάϊου και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και όσα εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στη μέχρι σήμερα πολύχρονη πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργώ με ειλικρίνεια, διαφάνεια, μέτρο και ήθος. Αξίες που έχω ως φάρο μου και καθοδηγούν κάθε βήμα μου τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μου ζωή.

Παρά τις επανειλημμένες ενέργειες που έγιναν εις βάρος μου καθ’ όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, συνειδητά επέλεξα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, σεβόμενος πάνω απ’ όλα τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, καθώς και όλους τους δημότες του νέου περιφερειακού Δήμου, θέλοντας να διατηρήσω υψηλά το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου.

Ωστόσο, δυστυχώς, τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου.

Η στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας να προβεί σε συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα και προτού ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών, αποδεικνύει ότι κρύβει πολιτική σκοπιμότητα.

Από πλευράς μου, θα συνεχίσω να λειτουργώ με τις ίδιες αρχές και αξίες που με καθιέρωσαν όλα αυτά τα χρόνια, σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, αλλά το κυριότερο, σεβόμενος τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μου.

Η ανάρτηση του Δημοτικού Σύμβουλου, κ. Σάββα Κυριάκου

Νωρίτερα, ο κ. Σάββας Κυριάκου, Δημοτικός Σύμβουλος Δρομολαξιάς, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τη θέση του στις επερχόμενες εκλογές Ιουνίου ανέφερε σε ανάρτησή του πως προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές για επίθεση εναντίον του και ζημιές στο όχημα του, σημειώνοντας πως μετά από πολύωρη κατάθεση στην Αστυνομία, οι έρευνες των Αρχών «στρέφονται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Αυτούσια η ανάρτηση του:

«Εκφράζω την λύπη μου για το χθεσινό συμβάν επίθεσης και εκδήλωση βίας εναντίον μου με την κακόβουλη πρόκληση ζημιάς στο όχημα μου το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου Δρομολαξιάς όπου ήταν η εορταστική εκδήλωση του Δήμου μας για τη Δευτέρα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, έσπασαν το τζαμί του αυτοκινήτου μου προκαλώντας σημαντική ζημιά. Αν λάβουμε υπόψη ότι τίποτα δεν κλάπηκε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, προφανώς και η ζημιά στρέφεται εναντίον μου ή και συνδέεται με την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Δρομολαξιάς – Μενεού του ΔΗΣΥ και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος επίσης στις επερχόμενες εκλογές.

Έχω δώσει πολύωρη κατάθεση στην αστυνομία η οποία ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, διερεύνηση η οποία με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία στρέφεται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πιστεύω ότι η αστυνομία θα ενεργήσει τάχιστα προς διαλεύκανση της υπόθεσης και τούτο επιβάλλεται αυτές τις μέρες ώστε να αποτραπούν σε μια προεκλογική περίοδο πράξεις και συμπεριφορές που δημιουργούν τοξικό κλίμα και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία και τη δημοκρατία.»

Ανακοίνωση, μάλιστα εξέδωσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός Λάρνακας, καταδικάζοντας το εν λόγω περιστατικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Σαν Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την καταστροφή περιουσίας η οποία επήλθε μετά από βανδαλισμό σε αυτοκίνητο που ανήκει στο Δημοτικό Σύμβουλο του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά κύριο Σάββα Κυριάκου.

Το θλιβερό γεγονός εκτυλίχθηκε σε μια μέρα χαράς, σε μια μέρα που γιορτάζαμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, τη νίκη της υπέρτατης θυσίας του Θεανθρώπου. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στην αστυνομία εναντίον συγκεκριμένης κατεύθυνσης.

Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν την ευρύτερη κοινωνία και προσβάλλουν τον καθένα προσωπικά. Σαν Επαρχιακή Γραμματεία καλούμε τις Διωκτικές Αρχές να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα, καλούμε το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προστατεύσουν ως οφείλουν την κοινωνία από τέτοιες ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές.»

Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί αφού με νέα ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ Λάρνακας, καταγγέλλει σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο Δρομολαξίας προς τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη νέα ανακοίνωση του αναφέρει ότι Δήμαρχος γρονθοκόπησε τον κ. Κυριάκου και άσκησε βία σε βάρος της γυναίκας του καθώς βρίσκονταν σε καφετέρια.

Αυτούσια τα όσα αναφέρει ο ΔΗΣΥ:

Με θλίψη αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ζητήματα που αφορούν τη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς Κύπρου Ανδρονίκου, ο οποίος συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και εκτός του πλαισίου του νόμου.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου εισήλθε σε καφετέρια όπου βρισκόταν ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά, Σάββας Κυριάκου. Ο Δήμαρχος γρονθοκόπησε τον κ. Κυριάκου και άσκησε βία σε βάρος της γυναίκας του. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια αρκετών θαμώνων που βρίσκονταν στην καφετέρια.

Η παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς και η ποινική έρευνα που θα πρέπει να διεξαχθεί σε βάρος του, δεν του επιτρέπουν να παραμένει στη θέση του. Πέραν του νόμου, έχει παραβιάσει βασικές αρχές του πολιτικού πολιτισμού. Ο Κύπρος Ανδρονίκου οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Όπως πληροφορούμαστε και για τις 2 περιπτώσεις ο κ. Κυριάκου έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πηγή: Kathimerini

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)

Συζητήσαμε για :

• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
▪️ Χαράλαμπος Γρηγορίου, υποψήφιος Βουλευτής Πάφου με το ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε τέσσερις καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Ακρίβεια & Σύστημα – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει; Είναι το σύστημα ή οι πολιτικές επιλογές;
🔹 Μεταναστευτικό – Μπορεί η Κύπρος να αντέξει άλλες ροές ή χρειάζεται άμεση αυστηροποίηση και έλεγχος συνόρων;
🔹 Κυπριακό – Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή;
🔹 Πολιτικό Σύστημα – Είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό; Ποιος λογοδοτεί και πώς αλλάζει;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ 
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia