Με εντάσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαμαρτυρία πολιτών έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο συνεδριακό κέντρο κατά των νέων περιοριστικών μέτρων.

Οι διαδηλωτές σε ψήφισμα, που επέδωσαν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Παιδείας, Παύλο Μυλωνά, ζήτησαν κατάργηση των μέτρων, που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας και όπως ανέφεραν «αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού».

Ζήτησαν, όπως εισέλθει αντιπροσωπεία τους στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, η οποία συζήτησε το θέμα της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία για διαχείριση περιστατικών της νόσου COVID-19.

Στο ψήφισμα, το οποίο υπογράφει το πολιτικό κίνημα η «Νίκη», αναφέρεται ότι ο κυπριακός λαός ζητά την κατάργηση των παράλογων μέτρων, που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και οι οποίες εκχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι από τη Νομοθετική εξουσία.

Επικαλέστηκαν μάλιστα δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες 81% των πολιτών διαφωνεί με τα μέτρα αυτά. Παράλληλα ζήτησαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για συζήτηση του θέματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «κάτω από τα χέρια από τα παιδιά μας» «ψωμί παιδεία ελευθερία», «παραιτηθείτε», ενώ υπήρξαν και φωνές, που ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε πανό αναγράφονταν συνθήματα όπως «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα», «Ναι στη Δημοκρατία, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων» και «Όχι στον φασισμό της νέας τάξης πραγμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έντονης φασαρίας, που δημιουργήθηκε στον χώρο, η συνεδρία μετακινήθηκε σε άλλη αίθουσα.

Πηγή Φιλεnews