Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΤΑ – Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για Προέδρους, μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων

Published

on

Υποβάλλονται σήμερα στους κατά τόπου Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων και των μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι στους Εφόρους Εκλογής Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας, Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου σε διάφορα σημεία, όπως έχουν καθοριστεί για κάθε κοινότητα.

Κάθε έγγραφο υποβολής υποψηφιότητας πρέπει να υπογράφεται από δύο εκλογείς, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο της οικείας Κοινότητας, όπου αναφέρεται η κάθε υποψηφιότητα. Αυτοί θα υπογράφουν την αίτηση ο ένας ως προτείνων και ο άλλος ως υποστηρίζων.

Σε 12 σημεία υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια στη Λεμεσό

Σε 11 κοινότητες και στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για την εκλογή Προέδρων και μελών 86 Κοινοτικών Συμβουλίων της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, αναπληρώτρια Έπαρχο Ηλέκτρα Παναγιώτου, κατά τη διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 8:30 και θα ολοκληρωθεί στις 12:30, στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού θα μπορούν να υποβληθούν υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άλασσας, Απαισιάς, Κορφής, Παλώδιας, Παραμύθας, Σπιτάλι και Φασούλα.

Για τις κοινότητες Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θεράπων, Βάσα Κοιλανίου, Βουνί, Λόφου, Πάνω Κυβίδες και Πάχνα, υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Αμβροσίου, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού, θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Θεόδωρος, Άγιος Ιωάννης, Αγρίδια, Αγρός και Κάτω Μύλος.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Επταγώνιας θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες Ακαπνού, Αρακαπάς, Διερώνα, Επταγώνια, Κελλάκι, Κλωνάρι, Πραστείο Κελλακίου και Συκόπετρα, ενώ στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιος Παύλος, Αψιού, Γεράσα, Ζωοπηγή, Καλό Χωριό και Λουβαράς.

Για τις κοινότητες Αμίαντος, Δύμες, Κυπερούντα, Πελένδρι, Ποταμίτισσα και Χανδριά θα υποβάλλονται υποψηφιότητες στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυπερούντας, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ομόδους θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άρσος, Δορά, Κισσούσα, Μαλλιά, Όμοδος, Ποταμιού και Σούνι – Ζανατζιά.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φοινιού θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Δημήτριος, Καμινάρια, Λεμύθου, Παλαιόμυλος, Πρόδρομος, Τρεις Ελιές και Φοινί, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Παραμαλιού θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Παραμάλι, Πισσούρι, Πλατανίσκια  και Πραστείο Αυδήμου.

Για τις κοινότητες Κοιλάνι, Κουκά, Μανδριά, Μονιάτης, Πέρα – Πεδί, Κάτω Πλάτρες και Πάνω Πλάτρες, θα υποβάλλονται υποψηφιότητες στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα – Πεδιού, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου  θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Ασγάτα, Βάσα Κελλακίου, Μοναγρούλλι, Μονή, Παρεκκλησιά, Πεντάκωμο, Πύργος και Σανίδα.

Τέλος, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Τριμίκλινης θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Γεώργιος Συλίκου, Άγιος Μάμας, Δωρός, Καπηλειό, Λάνια, Λιμνάτι, Μονάγρι, Συλίκου και Τριμίκλινη.

Πηγή: Kathimerini

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή «Εκλογές 2026» με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού:

– Παναγής Κούρτουλος (ΔΗΚΟ)
– Έντμοντ Χαγουίλα (ΑΛΜΑ)
– Πάνος Χατζηχριστοφή (VOLT)
– Μόνικα Πιερίδου (ΚΟΣΠ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός. Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα πιο πιεστικά ζητήματα για την πόλη είναι:
– το στεγαστικό,
– το κυκλοφοριακό,
– η θαλάσσια ρύπανση,
– και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Θέσεις των υποψηφίων

– Η Μόνικα Πιερίδου τόνισε την ανάγκη να δίνονται μάχες χωρίς «ευθυνοφοβία», υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
– Ο Έντμοντ Χαγουίλα ανέδειξε τη σημασία του σωστού προγραμματισμού και των μακροπρόθεσμων πολιτικών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.
– Ο Πάνος Χατζηχριστοφή, αναφερόμενος στο στεγαστικό, πρότεινε ως πιθανή λύση την υιοθέτηση της συγκατοίκησης ως καθημερινή πρακτική, όπως συμβαίνει συχνά στα φοιτητικά χρόνια.
– Ο Παναγής Κούρτουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα μπορούσε να συμβάλει στο στεγαστικό καλύπτοντας την προκαταβολή και το πρώτο ενοίκιο για τους πολίτες.

Θέμα Βρετανικών Βάσεων

Στο επίκαιρο ζήτημα των βρετανικών βάσεων, όλοι οι υποψήφιοι —εκτός του ΔΗΚΟ— εξέφρασαν ότι, εφόσον είναι εφικτό, θα προτιμούσαν την αποχώρησή τους από την Κύπρο.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 hours ago

Εκποιήσεις: Πέρασαν τα δύο νομοσχέδια της Κυβέρνησης και σειρά προτάσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 hours ago

Videogate: Παράταση δύο μηνών στον ποινικό ανακριτή – Εγκρίθηκε το αίτημα

EKLOGES202612 hours ago

EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ

Off the Record12 hours ago

Από τα BROOKIES στους ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ…

Off the Record13 hours ago

Ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί και οι σπόνσορες της πολιτικής

EKLOGES20261 day ago

Οικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι

ΕΚΠΟΜΠΕΣ1 day ago

Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά, Νίκος Μούδουρος και Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Κυριακή 05/04 στις 7μμ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με χυδαία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βουλευτικές Εκλογές 20263 days ago

Διαδικτυακή Δημοσκόπηση – Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Απρίλιος 2026

Podcast Therapy3 days ago

«Μαρία Κρίδη: Από την Παιδεία στην Πολιτική» | Podcast Therapy S2 E18

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia