Τον πρώτο του απολογισμό, σε διακαναλικό επίπεδο, θα πραγματοποιήσει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση, την περασμένη Παρασκευή, ενός χρόνου διακυβέρνησης. Ο Πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει το έργο που υλοποίησε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, στον τομέα του Κυπριακού, της Οικονομίας και της Εσωτερικής Διακυβέρνησης.

Η διαδικασία

Η διακαναλική διάσκεψη Τύπου θα μεταδίδεται ζωντανά από ΡΙΚ, ANT1, OMEGA, ΣΙΓΜΑ και ALPHA, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης στο Facebook. Θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ με τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, διάρκειας 15 λεπτών. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρεθεί απέναντι από τους διευθυντές ειδήσεων των τεσσάρων ιδιωτικών καναλιών και τον συντάκτη του ΡΙΚ, οι οποίοι θα του απευθύνουν ερωτήσεις. Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 22:00.

Παίρνουν σειρά οι Υπουργοί

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προβούν σε απολογισμό και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης Τύπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απολογισμός του Προέδρου πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου η εικόνα και η δημοτικότητά του παρουσιάζουν φθορά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έντυπης «Κ», το ερώτημα πλέον είναι αν μπορεί και τι μπορεί να κάνει για να ανατρέψει την κακή πορεία. Πέραν των επικοινωνιακών χειρισμών, τρία μεγάλα ζητήματα θα κρίνουν και την πορεία της κυβέρνησης αλλά και την πορεία της χώρας: η συνοχή στο κυβερνών σχήμα, το Κυπριακό, η οικονομία και ενέργεια.

Καταγγέλλει απουσία των περισσότερων ΜΜΕ η ΕΣΚ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φράγκος, κατήγγειλε την ενέργεια του Προέδρου να αποκλείσει από την συνέντευξη Τύπου τα έντυπα, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης, Γιώργος Φράγκος. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Φράγκος έγραψε «ο ΠτΔ μπορεί να διοργανώσει όσες διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου επιθυμεί όποτε το κρίνει αναγκαίο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι από τον πρώτο ετήσιο απολογισμό του έργου της διακυβέρνησής του δεν θα έπρεπε να απουσιάζει ο έντυπος, ο διαδικτυακός και ο ραδιοφωνικός Τύπος».

Πηγή: Kathimerini
Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.