Η κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας δύο εβδομάδες από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης, η στάση του ΝΑΤΟ, οι συνέπειες του πολέμου και τι θα κρίνει αυτή τη φάση του πολέμου, συζητάμε με τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Η επίθεση της Ουκρανίας φαίνεται ότι είναι υψηλού ρίσκου και με βαρύτατες απώλειες.  Πως εξελίσσεται και πότε μπορεί κάποιος να κρίνει με βεβαιότητα ότι έχει πετύχει τους αντικειμενικούς της σκοπούς; 
  2. Δηλώσατε πρόσφατα ότι η Ουκρανική επίθεση όταν αναπτυχθεί σ’ όλο το εύρος της  θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δράση στην Ευρώπη μετά τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξηγείστε μας παρακαλώ.
  3. O Γ.Γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας Γιένς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης.» Δώστε μας περισσότερα στοιχεία παρακαλώ. 
  4. Σε λίγες εβδομάδες διεξάγεται η σύνοδος του ΝΑΤΟ και ενδέχεται οι χώρες μέλη να είναι έτοιμες να άρουν κάποια εμπόδια για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία. Εάν ενταχθεί τελικά η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, ο πόλεμος της με την Ρωσία μεταβάλλεται αμέσως σε πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας;
  5. Φημολογείται ότι το Ισραήλ θα προμηθεύσει συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ και μη, με όπλα προς αντικατάσταση του οπλισμού τους Ρωσικής προέλευσης τα οποία και θα προωθήσουν προς την Ουκρανία. Το σχόλιο σας.
Vouli TV