Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του εκφράζει το Κλαδικό Συμβούλιο Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού της Παγκύπριας Συντεχνίας “Ισότητα” σχετικά με τη ρύθμιση για την επιταχυνόμενη ανέλιξη των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου και προειδοποιεί με λήψη δραστικών μέτρων, ξεκινώντας με δίωρη στάση εργασίας, σε περίπτωση που ο Υπουργός Οικονομικών δεν αποδεχτεί μέχρι τις 21 Μαρτίου το αίτημα για διευθέτηση συνάντησης.

Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών, το Συμβούλιο επισημαίνει “τις σημαντικές αδικίες και παραλείψεις που περιλαμβάνει η εν λόγω ρύθμιση και ζητά την άμεση διόρθωσή τους”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Όπως σημειώνεται, το Συμβούλιο αναφέρει στην επιστολή του ότι η ρύθμιση αγνοεί την προηγούμενη υπηρεσία υπαλλήλων που αναβαθμίστηκαν από την κλίμακα Α1-Α2-Α5(ii) στην κλίμακα Α2-Α5-Α7(ii) κατά τα έτη 2020 ή 2022 και παραβλέπει πλήρως τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην κλίμακα Α1-Α2-Α5(ii), οι οποίοι αποτελούν τους πλέον χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Υποδεικνύεται ακόμη προς τον Υπουργό ότι η ρύθμιση δεν αναγνωρίζει την υπηρεσία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κατά παράβαση της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας και πως λαμβάνει υπόψη μόνο την υπηρεσία στην ίδια θέση για μόνιμους υπαλλήλους ή στα ίδια καθήκοντα για εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου.

Το Κλαδικό Συμβούλιο Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού της “Ισότητας” τονίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου αποτελούν τον πυρήνα της δημόσιας υπηρεσίας και η δίκαιη αναγνώριση και επιβράβευσή τους συνιστά επένδυση στην απόδοση και ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες, σημειώνοντας την ίδια στιγμή πως οι χαμηλές αποδοχές και οι αδικαιολόγητες ανισότητες επηρεάζουν αρνητικά την επαγγελματική δέσμευση και απόδοσή τους.

Σημειώνεται δε πως σε χτεσινή Γενική Συνέλευση, τα μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν ομόφωνα για τη λήψη άμεσων μέτρων, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, με τη συντεχνία να ζητά από τον Υπουργό να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για διόρθωση των αδικιών και παραλείψεων της ρύθμισης, όπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, και εφόσον μέχρι τις 21 Μαρτίου δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση για διευθέτηση συνάντησης, το Κλαδικό Συμβούλιο προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει στη λήψη πιο δραστικών μέτρων, ξεκινώντας με δίωρη στάση εργασίας.

Πηγή: Reporter

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.