Έχουμε την ευθύνη να επιλύσουμε το θέμα του κόστους της ενέργειας και θα το επιλύσουμε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου διακυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος είπε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί με έναν συνολικό φορολογικό μετασχηματισμό, καθώς η τελευταία φορά ήταν το 2001.

Θα επιλυθεί το κόστος ενέργειας

Ερωτηθείς για το κόστος της ενέργειας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το κόστος ενέργειας δεν δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο. Εμείς όμως έχουμε την ευθύνη να επιλύσουμε αυτό το θέμα και θα το επιλύσουμε, είπε.

Ανέφερε ότι την Παρασκευή βγήκε το σχέδιο φωτοβολταϊκά για όλους και από Παρασκευή μέχρι σήμερα έχουμε 4 χιλ. αιτήσεις. “Θα το αξιολογήσουμε το πρόγραμμα και θα το επαναπροκηρύξουμε”, σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο τερματικό, λέγοντας ότι «έχουμε μια τεράστια πρόκληση με το τερματικό» για φυσικό αέριο. Ήταν, σημείωσε, «κάτι που κληρονομήσαμε και πρέπει να το διαχειριστούμε, ήταν κάτι που έπρεπε να λειτουργήσει το 2022 και θα βοηθούσε καταλυτικά στη μείωση των τιμών του ηλεκτρισμού».

Συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα είπε ότι από την πρώτη στιγμή έγιναν συγκεκριμένα σχέδια για μεγάλες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στον συμψηφισμό μέτρησης για τον ηλεκτρισμό, σε σχεδιασμούς για το Φυσικό Αέριο, και είπε ότι αναμένει πολύ σύντομα να παρουσιαστεί ο τρόπος αξιοποίησης από την ΕΝΙ του κοιτάσματος στον Κρόνος 2, ενώ η Κυβέρνηση εργάζεται και για την ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας.

Όλα αυτά, τόνισε, «θα φέρουν αποτέλεσμα» προσθέτοντας πως αυτό δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. «Για αυτό γίνονται παρεμβάσεις με στοχευμένα μέτρα», σημείωσε.

Αύξηση αφορολόγητου

Κληθείς να αναφερθεί στην προεκλογική του εξαγγελία για αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις 19.500 στις 24.000 ευρώ ο Πρόεδρος είπε ότι μία από τις πρώτες ενέργειες της Κυβέρνησης ήταν να ξεκινήσει η εργασία για φορολογικό μετασχηματισμό της χώρας, σημειώνοντας ότι η τελευταία φορά που έγινε φορολογικός μετασχηματισμός ήταν το 2001.

“Η δική μας Κυβέρνηση ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια και σταδιακά ανακοινώνουμε τις αλλαγές σε σχέση με τον φορολογικό μετασχηματισμό της χώρας μας.

Θεωρούμε σωστό να κάνουμε ένα συνολικό φορολογικό μετασχηματισμό πέρασαν τόσα χρόνια, υπάρχουν σαφώς νέα δεδομένα σήμερα και αυτός ο φορολογικός μετασχηματισμός με τη συνεργασία και του ιδιωτικού τομέα θα παρουσιαστεί”, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: Reporter

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.