Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Λανθασμένη η απόφαση του 2018 για περιορισμό θητειών στο ΔΗΣΥ»

Published

on

Για να σταματήσει η παραφιλολογία αλλά και για να αποτραπεί νέα περίοδος εσωστρέφειας εντός του ΔΗΣΥ ο Ευθύμιος Δίπλαρος επέλεξε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2026 ακόμη και αν θα υπάρξει διαφοροποίηση των όσων προνοούνται στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο.

Αν και η πρόεδρος της παράταξης Αννίτα Δημητρίου επέλεξε να θέσει στην πρόσφατη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής το θέμα πιθανής εξαίρεσης των μελών της ηγεσίας από το όριο των τριών θητειών, εντούτοις δεν προχώρησε παραπέρα, με ορισμένα στελέχη μάλιστα να επικρίνουν την όλη προσπάθεια σημειώνοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα ευνοηθεί μόνο ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ είπε ότι αν και ο ίδιος εξέφρασε προβληματισμό κατά πόσον είναι δίκαιο κάποιος να καλείται να τερματίσει την βουλευτική του θητεία σε νεαρή ηλικία σε καμία περίπτωση δεν θα συντηρούσε την παραφιλολογία ότι η Αννίτα Δημητρίου του κάνει χατίρια εξαιρώντας τον από την πρόνοια του καταστατικού ασχέτως όπως εξήγησε ότι «ήταν λάθος η απόφαση του 2018 μιας και δεν πρέπει να καταστρατηγείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Ο κ. Δίπλαρος αν και απογοητευμένος δηλώνει ότι μέχρι και το Μάιο του 2028 θα εργαστεί από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος με όλες του τις δυνάμεις για όλα όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν στο ΔΗΣΥ.

Σε σχέση με τις βουλευτικές όπου βάσει και καταστατικού ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος έχει ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσει, ανέφερε ότι θα αναλάβει όλο το βάρος που του αναλογεί. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι οι θέσεις του σε σχέση με τα πρόσωπα που ο ίδιος θα ήθελε εντός ψηφοδελτίων θα καταγραφούν, ακόμα και για τους αριστίνδην η επιλογή των οποίων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Δίπλαρος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχει στο μυαλό του κάποια πρόσωπα ανά το παγκύπριο που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και για τα οποία έκανε μία πρώτη συζήτηση με την Αννίτα Δημητρίου, επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι με το βλέμμα στις προεδρικές του 2028 θα πρέπει στις βουλευτικές να κατακτηθεί η πρωτιά και να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος.

Θα πρέπει όμως εξήγησε σε αυτούς που θα δοθεί χώρος, μιας και θα απουσιάζουν σημαντικά στελέχη από το ψηφοδέλτιο γεγονός που προκαλεί ανησυχία, να εργαστούν αρχικά για το καλό της παράταξης και μετά για το δικό τους συμφέρον δηλώνοντας ωστόσο ότι ουδείς αναντικατάστατος.

Την ίδια ώρα ερωτηθείς για τις προεδρικές ξεκαθάρισε ότι όπως συνηθίζει ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να κατέβει με δικό του υποψήφιο σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι η Αννίτα Δημητρίου έχει πρωτεύοντα λόγο ωστόσο όπως είπε μπορούν να υπάρξουν και άλλες επιλογές υπενθυμίζοντας την υποψηφιότητα Γιαννάκη Κασουλίδη το 2008 με την στήριξη του τότε προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη.

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:

🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»

💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»

🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»

Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»

🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»

Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.

📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Avatar photo

Published

on

Σημαντική πολιτική εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημοποίησαν τη συνεργασία τους ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες και μια κοινή φιλοσοφία που δίνει έμφαση στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής. Όπως τονίστηκε, τα δύο κινήματα ενώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την προστασία των ζώων, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας πολιτικής με ουσία για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σε μια περίοδο με αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η επιλογή της συνεργασίας παρουσιάζεται ως απάντηση στην ανάγκη για σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπογράμμισαν ότι στόχος δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η διατύπωση καθαρών θέσεων, η συνέπεια και η συστηματική δουλειά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποψήφιοι που προέρχονται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής για την οικολογία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την ηθική διάσταση της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia