Στην Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη – Λένα Μελανίδου απονέμεται το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γ. Κρανιδιώτης»

 

Στην Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη – Λένα Μελανίδου θα απονεμηθεί φέτος το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης». Η Επιτροπή του Βραβείο αποφάσισε να τιμήσει την Δικοινοτική Χορωδία – μαζί και την μαέστρο της Λένα Μελανίδου που έφυγε τόσο πρόωρα – για τη συνολική συμβολή της στην ειρήνη και την συμφιλίωση στην Κύπρο.

Η εκδήλωση απονομής του Βραβείου θα γίνει την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 , ώρα 20.00 – 21.15 στην Δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία – Λεωφόρος ΡΙΚ 12, Αγλαντζιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΟΠΕΚ – Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας που καθιέρωσε το βραβείο το 1999 μετά τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος του ΟΠΕΚ «Φόρουμ Πολιτών» για την Ευρώπη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

Α’ ΜΕΡΟΣΤελετή Απονομής Βραβείου Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης»

Εισαγωγικά:

«Η Ευρώπη της ειρήνης! Ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Φόρουμ Πολιτών»

Κυριάκος Πιερίδης, Δημοσιογράφος, ΟΠΕΚ «Φόρουμ Πολιτών»

«Αναφορά στον Γιάννο Κρανιδιώτη»

Παύλος M. Παύλου, Πρόεδρος Δ Σ ΟΠΕΚ

 

-Προβολή βίντεο Δικοινοτικής Χορωδίας

 

Σκεπτικό βράβευσης

Λάρκος Λάρκου, Επιτροπή Βραβείου

Παραλαβή βραβείου από τους  Kursat Tilki , μαέστρο της Χορωδίας και Κωστή Κοιρανίδη, σύζυγο της Λένας Μελανίδου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Χορωδίας.

Αντιφώνηση βραβευθέντων

Συντονισμός: Κατερίνα Γεννάρη, Διεθνολόγος, μέλος ΔΣ ΟΠΕΚ

 

Β’ ΜΕΡΟΣ

Τραγούδια από την Δικοινοτική Χορωδία

H Μπαλάντα της φιλίας

Oğlan Oğlan/τ΄Άη Φιλίππου

Γιασεμί

Balıkçılar

Καημός

Hiroshima I am sorry!

Kardeşim Giorgos/Αδελφέ μου Mehmet

Πατρίδα/Yurduum sevmelimiş

Ζωντανά από την τηλεόραση του Vouli.TV, την συνδρομητική τηλεόραση του Cosmos wireless και τα κανάλια μας στο Facebook και Youtube.