Σύσκεψη σχετικά με το νομοσχέδιο που επιχειρεί να ρυθμίσει το θέμα της αποστολής και ανάρτησης κειμένου με ψευδές, κατάφωρα προσβλητικό, άσεμνο, αισχρό ή απειλητικό χαρακτήρα, θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, παρών στη σύσκεψη, θα είναι και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Εξάλλου, το Υπουργείο, σε ανακοίνωσή του την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με δημοσιεύματα τόσο στον Τύπο όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες εμπλεκομένων φορέων και άλλων, είχε ήδη εδώ και μέρες προγραμματίσει, προτού οι συγκεκριμένες αναρτήσεις δουν το φως της δημοσιότητας, ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο προς τον σκοπό συζήτησης και επαναξιολόγησης του περιεχομένου του νομοσχεδίου με τίτλο «Ο περί Ποινικού Κώδικα (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2021».

Στη σύσκεψη, πέραν της συμμετοχής των Λειτουργών του Υπουργείου, κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και των ευρύτερων φορέων του δημοσιογραφικού κόσμου, αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στον πολιτικό χώρο τις προηγούμενες ημέρες, αναγκάζοντας μάλιστα τον κ. Νίκο Τορναρίτη, πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών να προχωρήσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το εν λόγω ζήτημα δηλώνοντας πως στόχος του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων είναι να προστατεύσει τους αδύναμους συμπολίτες μας και τους ανήλικους, που δέχονται συνεχώς απειλές και υβριστικά μηνύματα. Η τροπολογία του εν λόγω νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

Η κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, το ΔΗΚΟ με ανάρτηση του προέδρου του, το ΑΚΕΛ με Πασιουρτίδη και Άριστο Δαμιανού, ήταν κάποια από τα πρόσωπα που τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου ζητώντας την απόσυρσή του, ενώ από πλευράς ΔΗΣΥ, η κ. Αννίτα Δημητρίου κράτησε διαφορετική στάση από τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα σχολιάζοντας χαρακτηριστικά, «Όταν κάποιος βρίζει, αυτό είναι ελευθερία της έκφρασης; Θα συνεχίσουμε να τον ανεχόμαστε για πολύ καιρό ή να ανεχόμαστε άτομα που κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ και ασκούν μπούλινγκ;».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.