ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα χρονοδιαγράμματα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού!
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι ακολουθούνται πιστά τα χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα με τα οποία η ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού θα λειτουργήσει το Φθινόπωρο του 2022, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, για τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, με θέμα το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Ενέργειας, ο Διαχειριστής του Συστήματος Ενέργειας, το Δ.Σ.
(ΚΥΠΕ)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ενιαίος Ελληνισμός, Προϋπόθεση Απελευθέρωσης» – Εκδήλωση Κινήματος «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 2025»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026, στη Δημοσιογραφική Εστία Λευκωσίας, η δημόσια εκδήλωση του Κίνημα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 2025 με γενικό τίτλο «Ενιαίος Ελληνισμός, Προϋπόθεση Απελευθέρωσης».
Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, ο οποίος έθεσε το πλαίσιο του διαλόγου και καθοδήγησε τις παρεμβάσεις των ομιλητών, δίνοντας έμφαση στη γεωπολιτική, θεσμική και στρατηγική διάσταση του Κυπριακού.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, ο οποίος ανέλυσε το όραμα της απελευθέρωσης στο νέο γεωστρατηγικό περιβάλλον, επισημαίνοντας τις διεθνείς ανακατατάξεις και τις προκλήσεις ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολούθησε η παρέμβαση του Στέφανος Καραβίδας, Επισμηναγού ε.α. και διεθνολόγου, με θέμα τη γεωπολιτική σημασία των Συμφωνιών του Αβραάμ και το Δόγμα Απελευθέρωσης της Κύπρου, εστιάζοντας στον ρόλο της αποτρεπτικής ισχύος και των περιφερειακών συμμαχιών.
Τη συζήτηση ολοκλήρωσε ο Πάνος Ιωαννίδης, νομικός και πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος ανέπτυξε τη θέση ότι η θεσμική και πολιτική σύγκλιση του ελληνισμού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απελευθέρωση, θέτοντας το ζήτημα σε πολιτικό και νομικό πλαίσιο.
VOULI REPORT
Vouli Report — Πανίκος Λεωνίδου | Τρίτη 20/01 στις 7μμ
Καλεσμένος στο νέο επεισόδιο του Vouli Report είναι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, σε μια συνέντευξη με ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις ενόψει της νέας του προσπάθειας για επανεκλογή στη Βουλή.
Συζητάμε:
• 🏛️ Το έργο του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τις παρεμβάσεις του και τα νομοσχέδια που προώθησε και πέρασαν κατά την πολιτική του διαδρομή.
• 🏛️ Τον διαχρονικό ρόλο του ΔΗΚΟ στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό, από τον ιδρυτή του κόμματος Σπύρο Κυπριανού μέχρι και τη σήμερα
• 🤝 Τις σχέσεις του ΔΗΚΟ με τα υπόλοιπα κόμματα του Κέντρου, καθώς και τις πολιτικές μετακινήσεις και «μεταγραφές» βουλευτών.
• 🎥 Τη δική του τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο και το πολιτικό σκάνδαλο που απασχόλησε την επικαιρότητα.
• ⚖️ Τον ρόλο του ΔΗΚΟ στη Βουλή, τις πολιτικές συνεργασίες και τη σχέση του κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.
• ⛪ Τη σχέση του με την Εκκλησία και τον ρόλο του στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Τρίτη 20/01 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρεμλίνο: Ο Τραμπ «σίγουρα θα μείνει στην ιστορία» αν καταλάβει τη Γροιλανδία
-
Think Tank4 weeks agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ3 weeks agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης | Τετάρτη 17/12 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣτάθμευση Κυπριακών μαχητικών αεροσκαφών στο σύμμαχο μας Ισραήλ
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή2 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record3 weeks agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 month agoΤο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βράβευσε τον δημοσιογράφο Φάνη Μακρίδη για τον αδιάκοπο αγώνα του κατά της διαφθοράς
-
Think Tank3 weeks agoΤο πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο
-
Think Tank3 weeks agoΗ φωτογραφία του αίσχους

