Ευρωεκλογές 2024
Οι Πράσινοι περιλαμβάνουν Τουρκοκύπριο στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές.
Το Πράσινο Κόμμα έχει περιλάβει έναν Τουρκοκύπριο, τον Oz Karahan, στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.
Έτσι, έγινε το δεύτερο κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή και περιλαμβάνει Τουρκοκύπριο υποψήφιο, μετά τον ΑΚΕΛ που είχε πρωτοπορήσει το 2019 με τον Niyazi Kizilyurek.
Οι εκλογές φέτος θα αποτελέσουν τη δεύτερη προσπάθεια του Karahan να εκλεγεί Ευρωβουλευτής, μετά τη συμπερίληψή του στη λίστα του εκδότη εφημερίδας Sener Levent, το Jasmine Movement, πριν από πέντε χρόνια.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενσωμάτωσή του στο ψηφοδέλτιο του Πράσινου Κόμματος “ιστορική” και επέκρινε τη δέσμευση του Πράσινου Κόμματος για “μια πραγματικά δημοκρατική Κύπρο”.
“Η συνεχής αποστολή μας είναι να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της χώρας μας και να επεμβαίνουμε στις αποφάσεις που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που επηρεάζουν τις ζωές μας. Θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα εύπορο μέλλον για τους νέους Κύπριους σε αυτό το νησί και να αντιμετωπίσουμε και να δομήσουμε τη δημογραφική του δομή”, δήλωσε.
Αλλού, το Volt Cyprus θα έχει επίσης έναν Τουρκοκύπριο στο ψηφοδέλτιό του· τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Hulusi Kilim.
Πηγή: Cyprusmail
ΕΚΛΟΓΕΣ 2024
Έκλεισαν οι κάλπες για το μεσημέρι, στο 25,4% η προσέλευση-Αυξημένη σε σχέση με το 2019 και 2016
Αυξημένη κατά 6,4% η προσέλευση σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019 και 1,6% σε σχέση με τις εκλογές της ΤΑ του 2016.

LIVE
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λίνος Ιωάννη Χατζηγεωργίου στο #Εκλογές2024 | Πέμπτη 30/05, 5μμ
- Η εργοδότηση των Νέων
- Η άνοδος των συντηρητικών κομμάτων στην Ευρώπη
- Το μήνυμα του προς τους ψηφοφόρους
ΕΚΛΟΓΕΣ 2024
Η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Μαρία Κολά στο #Εκλογές2024 | Παρασκευή 17/05, 4μμ
- Γιατί κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές
- Οι προκλήσεις για την Ευρώπη του 2024
- Η αλληλεγγύη της ΕΕ για την Κύπρο
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 week agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month agoΤουφάν Δεν μπορείτε να μας κάνετε να αγαπήσουμε τον Ερντογάν!
-
Off the Record1 month agoΧρήστο Στυλιανίδη, γιατί δεν μοιράζεσαι τις «αποκαλύψεις» σου με τον κυπριακό ελληνισμό;
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΑναστασιάδης για Στυλιανίδη, Αννίτα και Χριστοδουλίδη: Τι αποκαλύπτει ενόψει εκλογών
-
#exAformis2 weeks ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Off the Record3 weeks ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…
-
#exAformis3 weeks ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 2 | Παρασκευή 21/11 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ2 weeks ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΟ πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοικτός σε επαφές με πολιτικούς από άλλους χώρους
-
Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα


