ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πιέζει το ΔΗΚΟ για Νικόλα , σενάριο και για Χριστοδουλίδη!
Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη ως ανεξάρτητος μετά την παραίτηση του από το υπουργείο Εξωτερικών βάζει πίεση στις διεργασίες συνεργασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο ρευστό πολιτικό πεδίο για τις προεδρικές εκλογές.
Το όνομα του τέως πλέον υπουργού Εξωτερικών, φαίνεται να προωθείται από ορισμένους κύκλους ως επιλογή για τις προεδρικές εκλογές, θεωρώντας ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα μπορούσε να ήταν μια εναλλακτική επιλογή για το ΔΗΚΟ ενόψει προεδρικών εκλογών. Άποψη η οποία στηρίζεται στο ότι θα μπορούσε να αποσπάσει ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων από τον ΔΗΣΥ, αλλά και λόγω της απήχησης που εκτιμούν ότι έχει και σε άλλους κομματικούς χώρους. Ως εκ τούτου, με τη στήριξη του ΔΗΚΟ, θα μπορούσε μια υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη να περάσει στον δεύτερο γύρο και να οδηγήσει και στη συνέχεια το ΔΗΚΟ στην εξουσία, απαλλάσσοντας και από τα βαρίδια μίας κομματικής συνεργασίας.
Σενάριο ωστόσο το οποίο δεν βρίσκεται πρώτο στην κορυφή της ατζέντας της ηγετικής ομάδας του ΔΗΚΟ, αλλά και μεγάλης μερίδας στελεχών του κόμματος, τα οποία θεωρούν την επιλογή Νίκου Χριστοδουλίδη ως μία συνέχιση της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, για την οποία έχουν ασκήσει και ασκούν έντονη κριτική, τόσο για θέματα διαφθοράς όσο και για το Κυπριακό.
Ήταν χαρακτηριστική και η δήλωση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύση Παντελίδη στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, στην οποία υπέδειξε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης περηφανεύεται ότι είναι συνεχιστής της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Σημείωσε ακόμα ότι δεν έχει αντιληφθεί οποιεσδήποτε προσωπικές κινήσεις από στελέχη του κόμματος προς τον οποιοδήποτε και πρόσθεσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Υπέδειξε ακόμα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έχει ακόμα δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να μπορεί να πετύχει νίκη στις προεδρικές εκλογές χωρίς συνεργασίες.
Πηγές από το ΔΗΚΟ τονίζουν ότι παραμένει σε προτεραιότητα η επίτευξη συνεργασίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στην εξίσωση αυτή πρώτο στη λίστα είναι το ΑΚΕΛ με το οποίο παρασκηνιακές συζητήσεις γίνονταν και γίνονται, παρόλο που δεν έχουν ξεκινήσει επίσημες επαφές. Για το ΔΗΚΟ, πρώτο στο τραπέζι είναι το όνομα του προέδρου του, Νικόλα Παπαδόπουλου, για το οποίο αναμένεται ότι θα επιμένουν προς την Εζεκία Παπαϊωάννου ότι είναι η μόνη υποψηφιότητα που θα μπορούσε να είναι νικηφόρα. Γνωρίζουν δε τις δυσκολίες που υπάρχουν από πλευράς ΑΚΕΛ, ωστόσο ξέρουν ότι και οι επιλογές από πλευράς του κόμματος της Αριστεράς είναι περιορισμένες. Όπως επίσης γνωρίζουν ότι τυχόν αποτυχία συνεργασίας του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ, βάζει μεν δύσκολα και στους δύο, αλλά εκτιμούν ότι ο πονοκέφαλος θα είναι μεγαλύτερος στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Την ίδια ώρα όμως αντιλαμβάνονται στο ΔΗΚΟ πως μία υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου χωρίς τη στήριξη του ΑΚΕΛ δεν θα έχει την ίδια δυναμική με κίνδυνο να μείνει εκτός δεύτερου γύρου. Σε αυτό το σημείο είναι που κάποιοι προτάσσουν ως εναλλακτικό σενάριο τη στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, βάζοντας ουσιαστικά πίεση προς το ΑΚΕΛ, του οποίου μέχρι στιγμής οι επιλογές είναι περιορισμένες. Στην εξίσωση αυτή όμως μπαίνει και ένας άλλος παράγοντας. Τυχόν στήριξη και εκλογή Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ουσιαστικά κλείνει και οριστικά την πόρτα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο για διεκδίκηση της προεδρίας.
Στην Εζεκία Παπαιώννου δηλώνουν ότι δεν συζητούν ονόματα και η διαδικασία του κόμματος είναι συγκεκριμένη για τις Προεδρικές. Αυτό όντως ισχύει, όμως την ίδια ώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στα ψηλά δώματα των κομματικών γραφείων τρία είναι τα ονόματα που έχουν τεθεί υπό το μικροσκόπιο της μικρής ηγετικής ομάδας. Του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσου Χριστοφίδη, του νομικού Αχιλλέα Δημητριάδη και του πρώην Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη. Ο τελευταίος προωθείται από συγκεκριμένη ομάδα μελών του κόμματος, αντιμετωπίζεται όμως με αρκετό σκεπτικισμό λόγω της παρουσίας του στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Κομματικοί κύκλοι μάλιστα σημειώνουν ότι στο ενδεχόμενο αυτό ανοίγει και η πόρτα διάσπασης με μια άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο της Αριστεράς που να εκφράζει τους αριστερούς ψηφοφόρους έναντι μίας ακόμα υποψηφιότητας προερχόμενης από τον χώρο της Δεξιάς. Όσον αφορά τις άλλες δύο περιπτώσεις, γίνονται διάφορες μετρήσεις οι οποίες αξιολογούνται. Την ίδια ώρα όμως και τα τρία ονόματα φαίνεται να αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα από πλευράς ΔΗΚΟ, από το οποίο θεωρούν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει μεγαλύτερη εκλεξιμότητα.
ΑΚΕΛ: Ο ΔΗΣΥ ασχολείται με την προεδρολόγια
Με δηκτική τοποθέτηση κατά του ΔΗΣΥ επανήλθε χθες το ΑΚΕΛ, ως απάντηση στην προχθεσινή τοποθέτηση της Πινδάρου για έλλειψη προτάσεων από μέρους του κόμματος της Αριστεράς. «Την ώρα που η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ασχολείται με την προεδρολογία και τα εσωτερικά τους, το ΑΚΕΛ παίρνει πρωτοβουλίες που λύνουν μικρά και μεγάλα προβλήματα των νοικοκυριών και της πλειοψηφίας της κοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι ενώπιον της Βουλής βρίσκονται αυτές τις μέρες οι πρωτοβουλίες του για να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία των τραπεζών με τις νέες χρεώσεις που επιβάλλουν, για να αρθούν αδικίες σε βάρος ασφαλισμένων και για να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων γονέων. «Οι προτάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση του κόστους ζωής, των αυξήσεων ιδιαίτερα στον ηλεκτρισμό, με το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ».
«Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Το ΑΚΕΛ απαντά με προτάσεις συγκεκριμένες, προτάσεις απολύτως υλοποιήσιμες, προτάσεις που υπηρετούν τον λαό», αναφέρουν.
Αβέρωφ: Είδε Αναστασιάδη, πάει Μητσοτάκη
Στην ελληνική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και εν δυνάμει υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου θα έχει συνάντηση αύριο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό, ενώ ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα επαναβεβαιώσει τη θέση και τη βούληση της πλευράς μας για επανέναρξη του διαλόγου πάνω στη συμφωνημένη βάση λύσης. «Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και ως υποψήφιος του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα προχωρήσει σε ενημέρωση και επί αυτού του θέματος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας».
Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τους οποίους συζήτησαν την κατάσταση στο Κυπριακό.
Πηγή: philenews
50 +1 χρόνια μετά
Γη, κατοχή και ευθύνες: Το ζήτημα των αγοραπωλησιών στην Καρπασία
Μια σοβαρή υπόθεση με εθνικές προεκτάσεις εκτυλίσσεται στην Καρπασία: Πρόθυμοι Ελληνοκύπριοι φέρονται να «νομιμοποιούν» παράτυπες αγοραπωλησίες περιουσιών προς εισβολείς και εποίκους.
Τούρκοι, Τουρκοκύπριοι αλλά και Ελληνοκύπριοι διαμεσολαβητές εμφανίζονται να δραστηριοποιούνται έντονα το τελευταίο διάστημα στην πώληση ακινήτων στην Καρπασία, με το φαινόμενο να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βάσου Βασιλείου στον «Φιλελεύθερο», κυβερνητική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα επιβεβαίωσε την άνοδο στις αγοραπωλησίες ακινήτων στην περιοχή. Η ίδια πηγή εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις, καθώς και απογοήτευση για το γεγονός ότι όσοι εμπλέκονται στην προώθηση πώλησης ελληνοκυπριακών περιουσιών φαίνεται να διευκολύνονται από Ελληνοκύπριους.
Διευκρινίστηκε περαιτέρω ότι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι μεγάλος. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, για τέτοιου είδους συναλλαγές δεν απαιτείται μεγάλος αριθμός προσώπων. Την ίδια ώρα τονίστηκε πως, επειδή οι πράξεις αυτές δεν δηλώνονται επισήμως, το Τμήμα Κτηματολογίου δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες περιουσίες μεταβιβάζονται.
Η κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι η αύξηση που παρατηρείται ενδέχεται να συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, με το γεγονός ότι οι αρχικοί ιδιοκτήτες σταδιακά αποβιώνουν. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι κληρονόμοι – παιδιά ή και εγγόνια – που έχουν μεταναστεύσει και στους οποίους μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα, ενδέχεται να αγνοούν ακόμη και τη γεωγραφική θέση της περιουσίας τους. Έτσι, όταν προσεγγίζονται, είναι πιο εύκολο να εξετάσουν το ενδεχόμενο πώλησης, έχοντας αποκοπεί από κάθε δεσμό.
Ερωτηθείσα σχετικά, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «στο ζήτημα των πωλήσεων ακινήτων στα κατεχόμενα δραστηριοποιούνται κυρίως Τουρκοκύπριοι δικηγόροι και Τούρκοι μεσίτες».
Όπως εξηγήθηκε, τα πρόσωπα αυτά κινούν τις διαδικασίες, ενθαρρύνοντας ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε πώληση βάσει του καθεστώτος που ισχύει στο αποκαλούμενο κτηματολόγιο του ψευδοκράτους. H τακτική προσέγγισης
Η μέθοδος που ακολουθείται περιλαμβάνει την προσέγγιση των κληρονόμων και τη διερεύνηση της πρόθεσής τους να διαθέσουν προς πώληση την περιουσία που τους έχει μεταβιβαστεί. Συχνά προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται ποτέ να την ανακτήσουν ή ότι μελλοντικές εξελίξεις θα οδηγήσουν σε απώλειά της, ούτως ή άλλως.
Εφόσον οι κληρονόμοι ανταποκριθούν θετικά και εισέλθουν στη διαδικασία πώλησης, τους ζητείται να προσκομίσουν πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι τα τεμάχια που κληρονόμησαν έχουν μεταβιβαστεί μέσω του Κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με την κατάθεση των σχετικών πιστοποιητικών (τίτλων ιδιοκτησίας), το αποκαλούμενο κτηματολόγιο αποδέχεται τα έγγραφα και προχωρεί στην ολοκλήρωση της πώλησης προς Τούρκο έποικο ή άλλο ενδιαφερόμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις περιπτώσεις ιδιοκτητών που διαμένουν στη Βρετανία, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε στερλίνες, στοιχείο που έχει διαβιβαστεί ως πληροφορία σε αρμόδιους φορείς.
Αντίστοιχες πρακτικές φαίνεται να εφαρμόζονται και σε σχέση με κληρονόμους που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω πράξεις δεν αφορούν περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες επιλέγουν να απευθυνθούν στη λεγόμενη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» των κατεχομένων, αλλά πρόκειται για συναλλαγές που πραγματοποιούνται εκτός αυτής της διαδικασίας.
Όταν πρόκειται για καθαρά ιδιωτική συμφωνία, το κύκλωμα φέρεται να έχει βρει τρόπο πρόσβασης σε δεδομένα ιδιοκτητών, οι οποίοι προσεγγίζονται με πρόταση πώλησης των περιουσιών τους σε εποίκους ή γενικότερα σε Τούρκους επενδυτές, οι οποίοι ενδέχεται να μην κατοικούν καν στα κατεχόμενα αλλά ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητα.
Τα επιχειρήματα
Μεταξύ των επιχειρημάτων που προβάλλονται είναι και το ακόλουθο: «Αντί να αποταθείς στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” και να λάβεις περίπου το 10% της αξίας της περιουσίας σου, όπως αυτή είχε εκτιμηθεί το 1974, υπάρχει ενδιαφερόμενος και μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερο τίμημα».
Για να ολοκληρωθεί η πράξη, ο ιδιοκτήτης καλείται είτε να προσκομίσει τον τίτλο ιδιοκτησίας από το Κτηματολόγιο της Κυπριακής Δημοκρατίας – το οποίο φυσικά δεν γνωρίζει τον σκοπό για τον οποίο ζητείται – είτε, εναλλακτικά, Τουρκοκύπριος δικηγόρος αναλαμβάνει να πιστοποιήσει ότι εξέτασε τα έγγραφα της Δημοκρατίας και διαπίστωσε πως ο κληρονόμος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης.
Μια επιπλέον πτυχή που προκαλεί ανησυχία αφορά το γεγονός ότι ορισμένοι εγκλωβισμένοι, οι οποίοι λαμβάνουν οικονομική στήριξη από την Κυπριακή Δημοκρατία, φέρονται ταυτόχρονα να διαδραματίζουν ρόλο στην προώθηση πώλησης ελληνοκυπριακών περιουσιών στα εγκλωβισμένα χωριά.
Η συγκεκριμένη διάσταση της υπόθεσης ενδέχεται να αποτελέσει αντικείμενο αρμόδιας εξέτασης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην πρώτη γραμμή κατά της συμφωνίας ΕΕ – MERCOSUR
Έντονο ήταν το μήνυμα που στάλθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το Σπίτι της Ευρώπης, στη Λεωφόρο Βύρωνος στη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτικών, συνδικαλιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων ενάντια στη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της MERCOSUR (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη).
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που στήριξε επίσημα την εκδήλωση, ευθυγραμμιζόμενο με τη στάση των Ευρωπαίων Πράσινων που έχουν ταχθεί ξεκάθαρα κατά της συγκεκριμένης εμπορικής συμφωνίας.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, επιδόθηκε ψήφισμα με αποδέκτη την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ αντίστοιχο κείμενο θα παραδοθεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης καθώς και στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Οι διοργανωτές εκφράζουν έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της συμφωνίας στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, στην επισιτιστική ασφάλεια και στο μέλλον του πρωτογενούς τομέα, τονίζοντας ότι η «αυτόνομη Ευρώπη» δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στην αυξημένη εξάρτηση από εισαγωγές τροφίμων τρίτων χωρών.
Στο ψήφισμα γίνεται ειδική αναφορά στο χαλλούμι ΠΟΠ, το οποίο – παρά τη σημασία του ως βασικό εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου – δεν έχει συμπεριληφθεί ρητά στη συμφωνία. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα εισαγόμενα προϊόντα ενδέχεται να παράγονται με χημικές ουσίες που στην Ευρώπη έχουν απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες.
Σε δηλώσεις της, η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, κ. Έλενα Κοζάκου Λυμπουρή, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν την ώρα που η ΕΕ πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, να τίθενται σε αμφισβήτηση – για χάρη εμπορικών συμφερόντων – η ασφάλεια, η υγεία των πολιτών και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα». Όπως τόνισε, για το Κίνημα Οικολόγων προτεραιότητα παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή τάχθηκε απέναντι στη συμφωνία.
Στην αντιπροσωπεία του Κινήματος συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο τέως Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Λευκωσίας Κυριάκος Τσιμίλλης, Oz Karahan και Nicol Petrou Louka, όπως και η υποψήφια βουλευτής Αμμοχώστου Εύη Σταύρη.
Οι παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για μια συμφωνία που ευνοεί κυρίως μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις της Ευρώπης, εις βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των καταναλωτών, ενώ επανέλαβαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αίτημα την πλήρη επανεξέταση της συμφωνίας.
Το μήνυμα της διαμαρτυρίας ήταν σαφές: η υγεία των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορούν να υποχωρούν μπροστά σε εμπορικές σκοπιμότητες.
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 12/02 στις 9μμ
Ο Πέτρος Φανάρης υποδέχεται στο στούντιο τον Παναγιώτης Σαββίδης, οικονομικό αναλυτή, με παρεμβάσεις από τον Ανδρέας Νικήταρας (επικεφαλής Ομάδας Εξωτερικών ΔΗΚΟ).
🎯 Στο επίκεντρο:
• Κυπριακό και διεθνείς ισορροπίες Κυριάκος Μητσοτάκης – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
• Πρόταση νόμου για τους εγγυητές από τον Αβέρωφ Νεοφύτου
• Μετανάστευση, τραγωδίες και υποθέσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό
🔎 Θεσμοί, πολιτική ευθύνη και κοινωνική πραγματικότητα — ποιος πληρώνει τελικά το κόστος;
📡 Απλή Πραγματικότητα
Χωρίς ωραιοποιήσεις. Με στοιχεία. Με καθαρές ερωτήσεις.
-
Off the Record4 weeks agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
Off the Record4 weeks agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Off the Record4 weeks agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Off the Record2 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
Off the Record1 week agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή1 month agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ
-
Off the Record2 weeks agoΤο Trident περιμένει ακόμη — και αυτή τη φορά περιμένει εμάς

