Σε πολιτικό και καταστατικό συνέδριο για επανασύσταση , επανίδρυση και εκσυγχρονισμό του κόμματος προχωρά το ΔΗΚΟ μετά την χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Λίγο πριν το τέλος της πολύωρης συνεδρίας όπου ασκήθηκε σκληρή κριτική ο Νικόλας Παπαδόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας ότι «Η ηγεσία δεν μπορεί να συνεχίσει υπό αμφισβήτηση. Είτε απόψε μας στέλνετε σπίτι μας είτε πάμε σε πολιτικό –καταστατικό συνέδριο. Παραίτηση απλά για να επαναδιεκδικήσουμε θα ήταν κοροϊδία».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάνοντας αυτοκριτική και επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε και ενώπιον του Εκτελεστικού γραφείου του κόμματος επισήμανε ότι η απόφαση για τα επόμενα βήματα ανήκει στη Κεντρική Επιτροπή σημειώνοντας ότι οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.

Απάντησε και στην κριτική που έγινε για μη συλλογικότητα στον τρόπο λήψης αποφάσεων επισημαίνοντας ότι ζητήθηκε από στελέχη να αναλάβουν ευθύνες αλλά δεν αποδέχτηκαν.

Πάντως τα σαράντα και πλέον μέλη που θέλησαν να τοποθετηθούν στη μαραθώνια συνεδρία, που ξεκίνησε στις τέσσερις το απόγευμα και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ως επί το πλείστον άσκησαν σκληρή κριτική και σε πρόσωπα της ηγετικής πυραμίδας χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζουν.

Παράλληλα εξέφρασαν δυσφορία για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τον τρόπο λήψης αποφάσεων ενώ εντός των εισηγήσεων, αν και μεμονωμένα, ήταν και η διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου. Πρόταση που ακούστηκε τόσο από τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία όσο και τον Χρίστο Ορφανίδη αλλά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.

Πέρα όμως από τα εσωκομματικά ασκήθηκε σκληρή κριτική και στη κυβέρνηση με χαρακτηρισμούς όπως το κόμμα που στηρίζει μία κακή κυβέρνηση ή το κόμμα των τραπεζών ενώ από τις τοποθετήσεις δεν έλειψε και η αναφορά ότι κακώς το ΔΗΚΟ στήριξε τις πολλαπλές εκλογές.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.