Συνεχίζεται σήμερα στις 09:30 η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ακρόαση της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον ισχυρισμό της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν εντός της αιθούσης του δικαστηρίου πρώτος θα καταθέσει ως μάρτυρας του Γενικού Ελεγκτή, εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού INTOSAI, των Ανώτατων Ελεγκτικών Οργανισμών.

Πρόκειται για τον μάρτυρα υπεράσπισης Freddy Yves Ndjemba, Υπεύθυνο του Προγράμματος για την Ανεξαρτησία των Ελεγκτικών Υπηρεσιών.

Στη συνέχεια αναμένεται να αντεξεταστεί ο Γενικός Ελεγκτής, στη βάση της κατάθεσης του που έχει ήδη αποστείλει προς τα μέλη του Συμβουλίου και προς τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας, όσο και ο Γενικός Ελεγκτής έχουν δώσει ήδη γραπτώς τις καταθέσεις τους για εξοικονόμηση χρόνου και επίσπευση της διαδικασίας.

Η κατάθεση του Γενικού Ελεγκτή αποτελείται από 171 σελίδες και συνοδεύεται από 52 τεκμήρια.

Εχει ήδη ολοκληρωθεί η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νομική Υπηρεσία, είναι «οι επιθέσεις που δέχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία και αυτούς που τη στηρίζουν, δημοσιογράφους, πολιτικούς, ομάδες στήριξης και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Σε σχέση με τον INTOSAI, ο κ. Σαββίδης είχε αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου ότι οι κανόνες του Οργανισμού αυτού δεν είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου και ότι ο κύριος πυλώνας αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα είναι το Σύνταγμα.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.