Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πρόεδρε, απειλούν τις οικογένειές μας» – Αποκαλυπτική επιστολή από τους 38 μόνιμους δημόσιους κατήγορους

Published

on

Το αίτημά τους για τήρηση μέτρων ασφαλείας με στόχο την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους από εγκληματικές ενέργειες, επαναφέρουν οι δημόσιοι κατήγοροι, με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις κακοποιών στοιχείων σε βάρος δυο συναδέλφων τους, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αντίστοιχα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», μέσω διάφορων διαβημάτων με αποδέκτες τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και επιστολής τους που, όπως πληροφορούμαστε, στάλθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας στις 19 του περασμένου Ιανουαρίου, έθεσαν επιτακτικά το εν λόγω ζήτημα.

Στην επιστολή με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, επισημαίνουν την ανάγκη για λήψη μέτρων που θα αποσκοπούν στην ασφάλειά τους. Αναφέρονται, συγκεκριμένα, σε μέτρα όπως εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης (CCTV), συστημάτων συναγερμού, τοποθέτηση ειδικών περιφράξεων σε οικίες και αστυνόμευση.

Εντός του περασμένου μήνα, μάλιστα, αντιπροσωπία αποτελούμενη από δημόσιους κατηγόρους από διάφορες επαρχίες, διευθέτησαν και είχαν συνάντηση με ανώτατους αξιωματούχους της Νομικής Υπηρεσίας. Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και δυο εισαγγελείς της Δημοκρατίας.

Από πλευράς των λειτουργών της Δικαιοσύνης τέθηκε και το ζήτημα της ασφάλειάς τους στη βάση γεγονότων και δεδομένων, με τα ανώτατα στελέχη της Γενικής Εισαγγελίας να δίδουν τη δέσμευση ότι τα αιτήματά τους θα προωθηθούν με στόχο αυτά να ικανοποιηθούν.

«Καθημερινά σε κίνδυνο»

Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, επεξηγείται γιατί τα τελευταία χρόνια τίθεται πολύ σοβαρό θέμα ασφάλειας. Μεταξύ άλλων σημειώνουν: « (…) ενώ αρχικά οι Δημόσιοι Κατήγοροι χειρίζονταν ποινικές υποθέσεις ενώπιον Επαρχιακών Δικαστηρίων, τουλάχιστον περί την τελευταία δεκαετία διεκπεραιώνουν επιπρόσθετα υποθέσεις ενώπιον Κακουργιοδικείων όπως και όλες τις υποθέσεις ενώπιον του Εφετείου τις οποίες έχουν χειριστεί σε πρωτόδικο επίπεδο. Σύμφωνα δε με το Σχέδιο Υπηρεσίας τους, οι Δημόσιοι Κατήγοροι της Νομικής Υπηρεσίας οφείλουν να παρουσιάζουν “οποιαδήποτε ποινική υπόθεση” τους ανατίθεται από τον Γενικό Εισαγγελέα “ενώπιον οποιουδήποτε Δικαστηρίου στη Δημοκρατία”. Λόγω του ότι οι ποινικές υποθέσεις ενέχουν την πιθανότητα φυλάκισης των Κατηγορουμένων, οι οποίοι πολλές φορές έχουν ροπή προς το έγκλημα, αλλά και του γεγονότος ότι οι Δημόσιοι Κατήγοροι καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά ένα τεράστιο όγκο ποινικών υποθέσεων, οι Δημόσιοι Κατήγοροι εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο. Συγκεκριμένα, οι Δημόσιοι Κατήγοροι γίνονται δέκτες απειλών κατά της ζωής όχι μόνο των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες προκαλούνται ζημιές στις περιουσίες τους από εγκληματίες ακριβώς λόγω των ποινικών υποθέσεων που έχουν χειριστεί. Δηλαδή, η φύση αλλά και ο όγκος των ποινικών υποθέσεων επιφέρουν μαζί το χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας για τους Δημόσιους Κατηγόρους που είναι εντεταλμένοι να τις προωθήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στην επιστολή γίνεται εκτενής αναφορά και στην βομβιστική επίθεση εναντίον της Δημόσιας Κατηγόρου της Εισαγγελίας Πάφου κατά τον Δεκέμβριο του 2023. Βάσει των όσων σημειώνονται, το εν λόγω συμβάν «αποτελεί σοβαρότατο παράδειγμα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος των Δημοσίων Κατηγόρων, εφόσον απειλήθηκε άμεσα τόσο η ζωή της ίδιας όσο και των μελών της οικογένειας της. Ο δε τρόπος, τόπος και χρόνος που έγινε η επίθεση καταδεικνύει προσχεδιασμό από μέρους των δραστών, οι οποίοι φαίνεται να είχαν τα χειρότερα κίνητρα με την τοποθέτηση ειδικού εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος στην οικία της Δημόσιας Κατηγόρου κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ εκείνη βρισκόταν στο σημείο της έκρηξης (…) Το γεγονός ότι η συνάδελφος επέζησε της έκρηξης ήταν καθαρά θέμα τύχης».

Αναφορά γίνεται σε «ανάλογη βομβιστική επίθεση που έχει συμβεί ξανά κατά το 2016 εναντίον άλλης Δημόσιας Κατηγόρου, η οποία ήταν επίσης τοποθετημένη στην Εισαγγελία της Επαρχίας Πάφου», αλλά και στο περιστατικό με τον εμπρησμό οχήματος συναδέλφου τους στις 16 Ιανουαρίου, επίσης, στην επαρχία Πάφου. Ταυτόχρονα, εκφράζεται απογοήτευση για το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν έπραξε κάτι ουσιαστικό από το 2016, οπότε είχε τεθεί το ζήτημα της ασφάλειας των δημόσιων κατηγόρων: «Η Πολιτεία επί της ουσίας έμεινε άπρακτη εφόσον, ενώ είχαν συζητηθεί και τότε μέτρα προστασίας, εντούτοις κανένα από αυτά δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα».

Το θεωρούν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μισθολογική αναβάθμιση

Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο οι δημόσιοι κατήγοροι θέτουν και το θέμα με τη μισθολογική τους αναβάθμιση. Σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Παράλληλα με το ζήτημα της ασφάλειας, τίθεται και το ζήτημα της αναβάθμισης της μισθοδοτικής κλίμακας των Δημοσίων Κατηγόρων. Τα δυο αυτά ζητήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, εφόσον η λήψη ενισχυτικών μέτρων σε αμφότερους τους τομείς οδηγεί στην ενδυνάμωση της ανεξαρτησίας των Δημοσίων Κατηγόρων, η οποία είναι απαραίτητη για την απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης».

Μάλιστα, επιχειρηματολογούν, αναφερόμενοι σε συστάσεις που είχαν γίνει από ξένους εμπειρογνώμονες. Οι τελευταίοι, με βάση τα όσα σημειώνονται, είχαν αναδείξει την ανάγκη για μισθολογική αναβάθμιση των δημόσιων κατηγόρων, όμως οι συστάσεις τους αξιοποιήθηκαν για να αναβαθμιστούν άλλα στελέχη της Νομικής Υπηρεσίας. Είναι αρκούντως κατατοπιστικά τα όσα αναφέρονται στην επιστολή: «Παρά τις συστάσεις των ανεξάρτητων Ιρλανδών εμπειρογνωμόνων ,αλλά και κυριότερα τις συστάσεις της GRECO, στις οποίες οφείλει να ανταποκριθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, μέχρι σήμερα οι μισθοδοτικές κλίμακες των Δημοσίων Κατηγόρων δεν έχουν αναβαθμιστεί ως έπρεπε. Σύμφωνα με την υφιστάμενη δομή του Τμήματος Δημόσιων Κατηγόρων υπάρχουν 4 θέσεις Ανώτερων Δημόσιων Κατηγόρων (Κλίμακα Α13), 13 θέσεις Δημόσιων Κατήγορων A΄ (Κλίμακα Α11) και 21 θέσεις Δημόσιων Κατηγόρων (Συνδυασμένες Κλίμακες Α8-10-11), σύνολο δηλαδή 38 άτομα μόνιμο προσωπικό. Οι αναφερόμενες κλίμακες συνιστούν άνιση μεταχείριση των Δημόσιων Κατηγόρων συγκριτικά με τους Δικηγόρους της Δημοκρατίας, οι οποίοι ανέρχονται σε συνολικά 122 άτομα μόνιμο προσωπικό. Συγκεκριμένα, οι κλίμακες εισδοχής των Δικηγόρων της Δημοκρατίας ξεκινούν από τις Συνδυασμένες Κλίμακες Α9-11-12 και οι κλίμακες προαγωγής τους έχουν εξομοιωθεί με αυτές των Επαρχιακών Δικαστών στη βάση των συστάσεων της GRECO, οι οποίες όμως συστάσεις αφορούσαν αποκλειστικά τους Δημόσιους Κατηγόρους. Δηλαδή, οι εν λόγω κλίμακες προαγωγής των Δικηγόρων της Δημοκρατίας έχουν αναθεωρηθεί ως ακολούθως: Δικηγόροι της Δημοκρατίας Δ΄ από την Κλίμακα Α13 στην Α16, Ανώτεροι Δικηγόροι της Δημοκρατίας από τις κλίμακες Α15 και Α16 στον πάγιο μισθό των €92.858 και Εισαγγελείς της Δημοκρατίας από την κλίμακα Α16 στον πάγιο μισθό των €96.665. Είναι δε προφανές ότι οι υφιστάμενες κλίμακες των δημόσιων κατηγόρων δεν παρέχουν μισθούς και προοπτικές ανέλιξης που να αρμόζουν στο λειτούργημα που επιτελούν. Δεν νοείται το κράτος να έχει τόσες απαιτήσεις από τους δημόσιους κατήγορους, να τους θεωρεί “Δημόσιες Αρχές, οι οποίες ενεργούν για λογαριασμό της κοινωνίας και για το Δημόσιο Συμφέρον”, ενώ το κράτος να είναι αβάσιμα, ανεπίτρεπτα και αποθαρρυντικά φειδωλό στους μισθούς και την αναβάθμιση των δημόσιων κατηγόρων».

Πηγή: Philenews

50 +1 χρόνια μετά

Γη, κατοχή και ευθύνες: Το ζήτημα των αγοραπωλησιών στην Καρπασία

Avatar photo

Published

on

Μια σοβαρή υπόθεση με εθνικές προεκτάσεις εκτυλίσσεται στην Καρπασία: Πρόθυμοι Ελληνοκύπριοι φέρονται να «νομιμοποιούν» παράτυπες αγοραπωλησίες περιουσιών προς εισβολείς και εποίκους.
Τούρκοι, Τουρκοκύπριοι αλλά και Ελληνοκύπριοι διαμεσολαβητές εμφανίζονται να δραστηριοποιούνται έντονα το τελευταίο διάστημα στην πώληση ακινήτων στην Καρπασία, με το φαινόμενο να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βάσου Βασιλείου στον «Φιλελεύθερο», κυβερνητική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα επιβεβαίωσε την άνοδο στις αγοραπωλησίες ακινήτων στην περιοχή. Η ίδια πηγή εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις, καθώς και απογοήτευση για το γεγονός ότι όσοι εμπλέκονται στην προώθηση πώλησης ελληνοκυπριακών περιουσιών φαίνεται να διευκολύνονται από Ελληνοκύπριους.

Διευκρινίστηκε περαιτέρω ότι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι μεγάλος. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, για τέτοιου είδους συναλλαγές δεν απαιτείται μεγάλος αριθμός προσώπων. Την ίδια ώρα τονίστηκε πως, επειδή οι πράξεις αυτές δεν δηλώνονται επισήμως, το Τμήμα Κτηματολογίου δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες περιουσίες μεταβιβάζονται.

Η κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι η αύξηση που παρατηρείται ενδέχεται να συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, με το γεγονός ότι οι αρχικοί ιδιοκτήτες σταδιακά αποβιώνουν. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι κληρονόμοι – παιδιά ή και εγγόνια – που έχουν μεταναστεύσει και στους οποίους μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα, ενδέχεται να αγνοούν ακόμη και τη γεωγραφική θέση της περιουσίας τους. Έτσι, όταν προσεγγίζονται, είναι πιο εύκολο να εξετάσουν το ενδεχόμενο πώλησης, έχοντας αποκοπεί από κάθε δεσμό.

Ερωτηθείσα σχετικά, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «στο ζήτημα των πωλήσεων ακινήτων στα κατεχόμενα δραστηριοποιούνται κυρίως Τουρκοκύπριοι δικηγόροι και Τούρκοι μεσίτες».

Όπως εξηγήθηκε, τα πρόσωπα αυτά κινούν τις διαδικασίες, ενθαρρύνοντας ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε πώληση βάσει του καθεστώτος που ισχύει στο αποκαλούμενο κτηματολόγιο του ψευδοκράτους. H τακτική προσέγγισης
Η μέθοδος που ακολουθείται περιλαμβάνει την προσέγγιση των κληρονόμων και τη διερεύνηση της πρόθεσής τους να διαθέσουν προς πώληση την περιουσία που τους έχει μεταβιβαστεί. Συχνά προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται ποτέ να την ανακτήσουν ή ότι μελλοντικές εξελίξεις θα οδηγήσουν σε απώλειά της, ούτως ή άλλως.

Εφόσον οι κληρονόμοι ανταποκριθούν θετικά και εισέλθουν στη διαδικασία πώλησης, τους ζητείται να προσκομίσουν πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι τα τεμάχια που κληρονόμησαν έχουν μεταβιβαστεί μέσω του Κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την κατάθεση των σχετικών πιστοποιητικών (τίτλων ιδιοκτησίας), το αποκαλούμενο κτηματολόγιο αποδέχεται τα έγγραφα και προχωρεί στην ολοκλήρωση της πώλησης προς Τούρκο έποικο ή άλλο ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις περιπτώσεις ιδιοκτητών που διαμένουν στη Βρετανία, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε στερλίνες, στοιχείο που έχει διαβιβαστεί ως πληροφορία σε αρμόδιους φορείς.

Αντίστοιχες πρακτικές φαίνεται να εφαρμόζονται και σε σχέση με κληρονόμους που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω πράξεις δεν αφορούν περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες επιλέγουν να απευθυνθούν στη λεγόμενη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» των κατεχομένων, αλλά πρόκειται για συναλλαγές που πραγματοποιούνται εκτός αυτής της διαδικασίας.

Όταν πρόκειται για καθαρά ιδιωτική συμφωνία, το κύκλωμα φέρεται να έχει βρει τρόπο πρόσβασης σε δεδομένα ιδιοκτητών, οι οποίοι προσεγγίζονται με πρόταση πώλησης των περιουσιών τους σε εποίκους ή γενικότερα σε Τούρκους επενδυτές, οι οποίοι ενδέχεται να μην κατοικούν καν στα κατεχόμενα αλλά ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητα.

Τα επιχειρήματα
Μεταξύ των επιχειρημάτων που προβάλλονται είναι και το ακόλουθο: «Αντί να αποταθείς στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” και να λάβεις περίπου το 10% της αξίας της περιουσίας σου, όπως αυτή είχε εκτιμηθεί το 1974, υπάρχει ενδιαφερόμενος και μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερο τίμημα».

Για να ολοκληρωθεί η πράξη, ο ιδιοκτήτης καλείται είτε να προσκομίσει τον τίτλο ιδιοκτησίας από το Κτηματολόγιο της Κυπριακής Δημοκρατίας – το οποίο φυσικά δεν γνωρίζει τον σκοπό για τον οποίο ζητείται – είτε, εναλλακτικά, Τουρκοκύπριος δικηγόρος αναλαμβάνει να πιστοποιήσει ότι εξέτασε τα έγγραφα της Δημοκρατίας και διαπίστωσε πως ο κληρονόμος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης.

Μια επιπλέον πτυχή που προκαλεί ανησυχία αφορά το γεγονός ότι ορισμένοι εγκλωβισμένοι, οι οποίοι λαμβάνουν οικονομική στήριξη από την Κυπριακή Δημοκρατία, φέρονται ταυτόχρονα να διαδραματίζουν ρόλο στην προώθηση πώλησης ελληνοκυπριακών περιουσιών στα εγκλωβισμένα χωριά.

Η συγκεκριμένη διάσταση της υπόθεσης ενδέχεται να αποτελέσει αντικείμενο αρμόδιας εξέτασης.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην πρώτη γραμμή κατά της συμφωνίας ΕΕ – MERCOSUR

Avatar photo

Published

on

Έντονο ήταν το μήνυμα που στάλθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το Σπίτι της Ευρώπης, στη Λεωφόρο Βύρωνος στη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτικών, συνδικαλιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων ενάντια στη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της MERCOSUR (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη).

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που στήριξε επίσημα την εκδήλωση, ευθυγραμμιζόμενο με τη στάση των Ευρωπαίων Πράσινων που έχουν ταχθεί ξεκάθαρα κατά της συγκεκριμένης εμπορικής συμφωνίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, επιδόθηκε ψήφισμα με αποδέκτη την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ αντίστοιχο κείμενο θα παραδοθεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης καθώς και στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Οι διοργανωτές εκφράζουν έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της συμφωνίας στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, στην επισιτιστική ασφάλεια και στο μέλλον του πρωτογενούς τομέα, τονίζοντας ότι η «αυτόνομη Ευρώπη» δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στην αυξημένη εξάρτηση από εισαγωγές τροφίμων τρίτων χωρών.

Στο ψήφισμα γίνεται ειδική αναφορά στο χαλλούμι ΠΟΠ, το οποίο – παρά τη σημασία του ως βασικό εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου – δεν έχει συμπεριληφθεί ρητά στη συμφωνία. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα εισαγόμενα προϊόντα ενδέχεται να παράγονται με χημικές ουσίες που στην Ευρώπη έχουν απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες.

Σε δηλώσεις της, η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, κ. Έλενα Κοζάκου Λυμπουρή, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν την ώρα που η ΕΕ πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, να τίθενται σε αμφισβήτηση – για χάρη εμπορικών συμφερόντων – η ασφάλεια, η υγεία των πολιτών και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα». Όπως τόνισε, για το Κίνημα Οικολόγων προτεραιότητα παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή τάχθηκε απέναντι στη συμφωνία.

Στην αντιπροσωπεία του Κινήματος συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο τέως Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Λευκωσίας Κυριάκος Τσιμίλλης, Oz Karahan και Nicol Petrou Louka, όπως και η υποψήφια βουλευτής Αμμοχώστου Εύη Σταύρη.

Οι παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για μια συμφωνία που ευνοεί κυρίως μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις της Ευρώπης, εις βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των καταναλωτών, ενώ επανέλαβαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αίτημα την πλήρη επανεξέταση της συμφωνίας.

Το μήνυμα της διαμαρτυρίας ήταν σαφές: η υγεία των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορούν να υποχωρούν μπροστά σε εμπορικές σκοπιμότητες.

Continue Reading

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 12/02 στις 9μμ

Avatar photo

Published

on

Ο Πέτρος Φανάρης υποδέχεται στο στούντιο τον Παναγιώτης Σαββίδης, οικονομικό αναλυτή, με παρεμβάσεις από τον Ανδρέας Νικήταρας (επικεφαλής Ομάδας Εξωτερικών ΔΗΚΟ).

🎯 Στο επίκεντρο:
• Κυπριακό και διεθνείς ισορροπίες Κυριάκος ΜητσοτάκηςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
• Πρόταση νόμου για τους εγγυητές από τον Αβέρωφ Νεοφύτου
• Μετανάστευση, τραγωδίες και υποθέσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό

🔎 Θεσμοί, πολιτική ευθύνη και κοινωνική πραγματικότητα — ποιος πληρώνει τελικά το κόστος;

📡 Απλή Πραγματικότητα
Χωρίς ωραιοποιήσεις. Με στοιχεία. Με καθαρές ερωτήσεις.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia