Σε σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το θέμα των συνεργασιών για τους μεγάλους Δήμους της Κύπρου.

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, όμως κάποια αγκάθια φαίνονται ανυπέρβλητα, με το ΑΚΕΛ να παραμονεύει να μπει σφήνα μεταξύ των δύο. Ακόμα και στη περίπτωση της Λευκωσίας που τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα, ως προς τη συνεργασία, εντούτοις η απόφαση για τον υποψήφιο που στηριχθεί έχει τη δική της δυσκολία. Από την μια στην Εζεκία Παπαϊωάννου δεν θέλουν να τα βάζουν κάτω και συνεχίζουν να κυνηγούν την περίπτωση του Αχιλλέα Δημητριάδη για να πειστεί να είναι υποψήφιος. Αν τα καταφέρουν σίγουρα θα βάλουν αρκετά δύσκολα στον ΔΗΣΥ.
Από την άλλη, στην Πινδάρου ξεκίνησαν ήδη να μετρούν ονόματα. Νατάσα Πηλείδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νίκος Νουρής, Χαράλαμπος Πετρίδης και Χρύσανθος Φάκκας, είναι στην κυλιόμενη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία ανησυχία στην Πινδάρου για τυχόν παραπονούμενους και δυσαρεστημένους που ενδεχομένους να ανοίξουν ένα ακόμα μέτωπο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
Το πιο δύσκολο αίνιγμα αφορά την περίπτωση της Λεμεσού όπου η υποψηφιότητα Γιάννη Αρμεύτη δημιουργεί συγκεκριμένα δεδομένα. Έχει μία δυναμική και το ΔΗΚΟ θα τον στηρίξει, Στις συζητήσεις με τον ΔΗΣΥ, ο δήμος της Λεμεσού πάει στο ΔΗΚΟ.

Στον Στρόβολο, ο ΔΗΣΥ είναι αποφασισμένος να στηρίξει υποψήφιο του ΔΗΚΟ και έχει γίνει συζήτηση για το όνομα του δημοτικού συμβούλου Σταύρου Σταυρινίδη. Υπάρχει όμως και η περίπτωση του νυν δημάρχου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, την υποψηφιότητα του οποίου ευνοεί και το Προεδρικό. Λόγω της στάσης Παπαχαραλάμπους στις προεδρικές εκλογές με τη στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη από τον πρώτο γύρο, η περίπτωση του έχει αρκετές αντιδράσεις στην Πινδάρου, παρόλο ότι προέρχεται από τον ΔΗΣΥ. Από την εξωτερική μπαίνει και το ΑΚΕΛ που δηλώνει έτοιμο να στηρίξει είτε Σταύρο Σταυρινίδη, είτε Μιχάλη Δαμιανό και να πάρει στήριξη του ΔΗΚΟ στο δήμο Λακατάμειας που θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα της Φωτούλας Χατζήπαπα.

Στη Λάρνακα η περίπτωση του Ανδρέα Βύρα, ο οποίος έχει δεδομένη τη στήριξη του ΑΚΕΛ, βάζει δύσκολα και στην συνεργασία ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ, καθώς από πλευράς ΔΗΚΟ υπάρχουν άτομα που θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου.
Πηγή: philenews,.com.cy
Vouli TV