Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ στη Βιέννη που διοργανώνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη το βράδυ, κατά την προσέλευσή του στην ΟΕΒ, ο Πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας που διοργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, για να συζητήσουν, κατά κύριο λόγο, τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ, τα επόμενα βήματα.

Γνωρίζετε, πρόσθεσε, «ότι έχουμε εκλογές στις 9 Ιουνίου, άρα, θα πρέπει να καθοριστεί και η νέα στρατηγική της ΕΕ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ μέσα στο πλαίσιο και της προσπάθειας μας να έχουμε ένα πιο ενισχυμένο λόγο και ρόλο στις Βρυξέλες, για θέματα που είτε αφορούν τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είτε το μεταναστευτικό είτε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

«Υπάρχουν αρκετά θέματα και όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο», είπε.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά την άφιξη του στην Καγκελαρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα τύχει υποδοχής από τον Καγκελάριο της Αυστρίας και ακολούθως θα παρακαθίσει στο δείπνο μαζί με τους ηγέτες της Αυστρίας, της Δανίας, της Μάλτας, της Λετονίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.