Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Όπως έχει ανακοινωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επισκέφτηκε την Κύπρο την Τετάρτη για την επετειακή εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, θα μεταβούν μαζί το πρωί της 2ας Μαΐου, στη Βηρυτό, όπου θα τύχουν επίσημης υποδοχής από τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν τριμερής συνάντησή τους και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των τριών μερών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης έχει αναφέρει σε γραπτή το δήλωση ότι βασικός στόχος της επίσκεψης θα είναι η παροχή πολιτικής και οικονομικής στήριξης στον Λίβανο από πλευράς ΕΕ, η συζήτηση αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα συνέπεια και των περιφερειακών εξελίξεων, η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού καθώς και η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από τον Λίβανο για προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας της χώρας.

«Η Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει Πακέτο Οικονομικής Στήριξης του Λιβάνου, η υλοποίηση του οποίου ήταν πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενεργού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στην περιοχή», σημείωσε.

Στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως, αναφέρει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Επιτροπής θα μεταβούν και στο Κοινοβούλιο, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου, Ναχίμπ Μπέρι.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Διοικητή της ΚΥΠ/ΣΕΑ θα επιστρέψει στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.