Connect with us

voulitv

«Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα» – Ο ανεκπλήρωτος πόθος για ελευθερία

Avatar photo

Published

on

 

«Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα»… Στίχοι που ξεπήδησαν μέσα από την καρδιά ενός παιδιού, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, λίγο πριν παραδοθεί στη μαύρη αγκαλιά της Ιστορίας. Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει, που δεν πρόλαβε να ζήσει τον έρωτα και τα όνειρά του, γιατί είχε κάνει μια επιλογή: να πολεμήσει για την ελευθερία. Ένα παιδί που, αν ζούσε σήμερα, ίσως να έβλεπε με οργή και θλίψη την απομάκρυνση των εννοιών που τον θυσίασαν από τον εθνικό μας διάλογο.

Ο Ευαγόρας δεν ήταν ήρωας γεννημένος, ήταν ήρωας από επιλογή. Ήξερε τι τον περίμενε, το έγραψε ο ίδιος στα τελευταία του λόγια: «Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη λευτεριά».  Και μέσα σε αυτούς τους λίγους στίχους, μέσα σε αυτό το «Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα», κρύβεται όλη η ουσία του αγώνα του. Η αγάπη για την πατρίδα, αλλά και η αγάπη για τη ζωή. Γιατί δεν ήταν ο θάνατος που τους καλούσε, ήταν η ελευθερία. Πόθος για ελευθερία.

Και όμως, σήμερα, πόσο μακριά έχουμε φτάσει από εκείνον τον πόθο! Σε μια ολόκληρη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν ακούστηκε ούτε μία φορά η λέξη «απελευθέρωση». Οι ίδιες λέξεις που κρατούσαν ζωντανή την ΕΟΚΑ στα βουνά. Οι ίδιες λέξεις για τις οποίες άνθρωποι κρεμάστηκαν, κάηκαν ζωντανοί, θυσιάστηκαν χωρίς δισταγμό. Σήμερα, αντί για την Ελευθερία, μιλάμε για διπλωματικές λύσεις. Αντί για την δίκαια λύση, μιλάμε για «εφικτούς συμβιβασμούς».

Πώς φτάσαμε εδώ; Πώς έγινε και οι λέξεις αυτές σβήστηκαν από το λεξιλόγιό μας; Πώς φτάσαμε να τιμούμε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ με καταθέσεις στεφάνων, αλλά όχι με τα ιδανικά τους; Αν ζούσε σήμερα ο Ευαγόρας, τι θα έγραφε; Ίσως ένα ακόμα ποίημα, αυτή τη φορά γεμάτο απογοήτευση. Για μια πατρίδα που ξέχασε. Για ένα λαό που δεν θυμάται.

Αλλά τα λόγια του υπάρχουν ακόμα. Οι στίχοι του υπάρχουν ακόμα. Και ίσως, αν σκύψουμε να τους ακούσουμε ξανά, να θυμηθούμε γιατί πολέμησαν. Και να βρούμε ξανά το χαμένο μας όνειρο.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΣΥ vs ΑΚΕΛ», Κυριακή 03/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Γιώργος Χρυσάνθου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Ανδρέας Πασιουρτίδης, υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας με το ΑΚΕΛ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Διαφθορά & Διορισμοί Ημετέρων – Κατηγορίες για ρουσφέτι και ευθύνη των παραδοσιακών κομμάτων. Ποιος φταίει τελικά;
🔹 Οικονομία & Ακρίβεια – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό και ποια είναι η άμεση λύση;
🔹 Στεγαστικό & Νέοι – Η νέα γενιά εκτός αγοράς κατοικίας. Υπάρχει ρεαλιστική διέξοδος;
🔹 Κυπριακό & Ασφάλεια – Στρατηγική ή στασιμότητα; Και τι σημαίνουν οι διεθνείς συμμαχίες για την ασφάλεια της χώρας;
🔹 Εκποιήσεις & Πρώτη Κατοικία – Προστασία πολιτών ή στήριξη τραπεζών; Υπάρχει ισορροπία;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading

voulitv

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Τα ζητήματα που απασχολούν τη Λεμεσός και επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών τέθηκαν στο τραπέζι της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Μίκης Κασάπης να συντονίζει μια ουσιαστική και ζωντανή συζήτηση γύρω από τις προκλήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Λεμεσού:
Ζήνωνας Νικολαΐδης (Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών), Μάριος Μιχαήλ (ΔΗΚΟ), Κλεονίκη Ιωάννου (Άμεση Δημοκρατία) και Αλέκος Αργυρού (ΑΛΜΑ).
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, με τους υποψηφίους να παρουσιάζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.
• Το κυκλοφοριακό αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, με τη Λεμεσό να ασφυκτιά καθημερινά. Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν εισηγήσεις για αποσυμφόρηση και βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη.
• Το στεγαστικό ζήτημα αποτέλεσε κεντρικό άξονα, καθώς η εξεύρεση προσιτής κατοικίας γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ιδιαίτερα για νέους και οικογένειες.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής βρέθηκαν επίσης στο προσκήνιο, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.
• Έντονη ήταν η συζήτηση για την άναρχη ανάπτυξη της πόλης, με αναφορές στην ανάγκη για καλύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό και βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι υποψήφιοι ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για κάθε ένα από τα πιο πάνω ζητήματα, αναδεικνύοντας τόσο τις διαφορές στις προσεγγίσεις τους όσο και την κοινή αναγνώριση ότι απαιτούνται άμεσες λύσεις.
Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν και για την έφοδο της Αστυνομίας στο γραφείο του Νίκος Κληρίδης, στο πλαίσιο της υπόθεσης «Σάντης», εκφράζοντας τις θέσεις τους τόσο για τις εξελίξεις όσο και για τις προεκτάσεις της υπόθεσης, αλλά και για τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται σε σχέση με το δικηγορικό απόρρητο.
Η συζήτηση ανέδειξε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λεμεσός, αλλά και την ανάγκη για συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες πολιτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΣΥ VS ΕΛΑΜ», Πέμπτη 16/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
Παύλος Λιασίδης, υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου ΔΗΣΥ
Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:

🟠 Οικονομία & Ακρίβεια
«Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει: οι πολιτικές του ΔΗΣΥ ή το “σύστημα” που λέει το ΕΛΑΜ;»

🔵 Μεταναστευτικό
«Η Κύπρος μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες ή πρέπει να κλείσει τα σύνορα;»

🔴 Κυπριακό
«Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Ποια είναι η κόκκινη γραμμή σας;»

🟡 Διαφθορά & Σύστημα
«Το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό;»

🟢 Νέοι & Μέλλον
«Γιατί να μείνει ένας νέος στην Κύπρο και να μην φύγει;»

Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.

📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia