Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί την βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρα Ατταλίδου να απολογηθεί, προσθέτοντας πως θα ήταν ορθότερο η κ. Ατταλίδου να ενημερώνεται προτού υποστηρίξει πως μια δημόσια αρχή παραβιάζει σχετικό Νόμο. Το ΥΠΕΣ χαρακτηρίζει ως «αναληθή» τα όσα υποστήριξε η κ. Ατταλίδου περί απόκρυψης στοιχείων για αποφάσεις που αφορούν το πρόγραμμα πολιτογράφησης επενδυτών (ΚΕΠ).

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, η κ. Ατταλίδου διαβίβασε ερώτηση στις 15 Δεκεμβρίου στον Υπουργό Εσωτερικών, «την οποία και έσπευσε, για προφανείς λόγους, να τη δώσει στη δημοσιότητα προτού λάβει απάντηση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Με την επιστολή της ρωτούσε ‘γιατί (ο ΥΠΕΣ) παραβίασε τον περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμο και δεν απέστειλε ενημέρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα άτομα που είχε πρόθεση να θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση κατ΄ εξαίρεση πολιτογράφησης, όπως έπρατταν οι προκάτοχοι του’», αναφέρει το ΥΠΕΣ.

Το ΥΠΕΣ δίνει στην δημοσιότητα τόσο την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών προς την κ. Ατταλίδου με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου, καθώς και τις επιστολές ημερομηνίας 19/7/21 και 29/7/21, που αποστάλθηκαν στον Αναπληρωτή Διευθυντή της Βουλής, προ των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου τις 22ας και 30ης Ιουλίου «και με τις οποίες βεβαίως καταρρίπτονται οι όποιοι αναληθείς ισχυρισμοί της κας Ατταλίδου», όπως αναφέρεται.

«Θα ήταν ορθότερο για την ίδια, ως εκπρόσωπος του λαού στη Βουλή, πριν προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, τουλάχιστον να ενημερώνεται, πολύ δε περισσότερο όταν ισχυρίζεται παραβίαση του Νόμου από δημόσια αρχή», αναφέρει το ΥΠΕΣ και καταλήγει: «Ευελπιστούμε ότι διακατέχεται από ευθιξία και γι’ αυτό θα απολογηθεί».

ΚΥΠΕ