Συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με επίκεντρο την αναβάθμιση του θεσμού του Προγράμματος «Κοινοτική Εργασία Χωρίς Αμοιβή» (ΚΕΧΑ), θεσμό τον οποίο εφαρμόζει το ΠΣΣΕ από το 2003 σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, είχαν την Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ηλία Δημητρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ επιβεβαίωσαν την ανάγκη αναβάθμισης του Προγράμματος ΚΕΧΑ προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, και συζήτησαν τον προγραμματισμό Διαλόγου με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) εντός του έτους.

Συμφώνησαν επίσης για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ώστε να καθοριστεί ένα πρόγραμμα δράσης για την προώθηση κοινών σκοπών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, το οποίο θα αποτελέσει και το επιστέγασμα της μακράς και αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πηγή: Dialogos
Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.