Connect with us

Think Tank

ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ 2025

Avatar photo

Published

on

Του Πέτρου Ζαρούνα*

Η ρευστότητα του κυπριακού πολιτικού τοπίου ξεκίνησε εδώ και χρόνια (2016) με τα αυξημένα ποσοστά της αποχής. Σε αυτά τα αρχικά στάδια το μεγαλύτερο μέρος της αποχής προερχόταν από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ. Η αποχή ήταν στην ουσία ένας τρόπος διαμαρτυρίας για την αποτυχημένη πενταετία Χριστόφια. Το 2021 η αποχή μετατρέπεται μερικώς σε συμμετοχή με το 15% να ψηφίζει μικρότερα εξωσυστημικά κόμματα και τα ποσοστά του ΕΛΑΜ να αυξάνονται από το 3% στο 6,8%. Το 2023 η λαϊκή δυσαρέσκεια στο διεφθαρμένο πολιτικό και κομματικό σύστημα στρέφεται στη ψήφιση και πανηγυρική εκλογή ενός νέου αδιάφθορου και πραγματικά ανεξάρτητου υποψήφιου του Νίκου Χριστοδουλίδη. Την αμέσως επόμενη χρονιά στις ευρωεκλογές η λαϊκή διαμαρτυρία για τη διαφθορά και τη διαπλοκή έρχεται να τιμωρήσει τα  συστημικά κόμματα υπερψηφίζοντας τον Φειδία Παναγιώτου με ποσοστό 19,36% και ενισχύοντας σημαντικά τα ποσοστά του ΕΛΑΜ στο 11.19%.

Σήμερα η ρευστότητα του πολιτικού τοπίου έχει πάρει κατακλυσμιαίες διαστάσεις με τις δημοσκοπήσεις να διαπιστώνουν ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι δεν είναι σίγουροι ότι θα ξαναψηφίσουν το κόμμα τους. Πέραν αυτού εάν οι σημερινές τάσεις, όπως τις καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, συνεχιστούν αυτή τη φορά η λαϊκή δυσαρέσκεια θα εκφραστεί με τρεις τρόπους: Πρώτο στο κόμμα που δυνατόν να ιδρύσει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεύτερο με την αύξηση των κοινοβουλευτικών ποσοστών του ΕΛΑΜ από το 6.8% του 2021 στα ποσοστά των ευρωεκλογών δηλαδή στο 11% και τρίτο με την αύξηση των ποσοστών του ΒΟΛΤ στο 6%. Η ρευστοποίηση του πολιτικού τοπίου θα οδηγήσει σε κατάρρευση των ποσοστών τόσο του ΔΗΣΥ όσο και του ΑΚΕΛ ακόμα και κάτω από το 20%. Πέραν όμως αυτού κόμματα όπως η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι θα δυσκολευτούν να ξεπεράσουν το όριο του 3.6% και έτσι δεν θα τα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή κάτι που θα τα οδηγήσει λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων σε κλείσιμο.

Ήδη οι ανησυχητικές αυτές τάσεις έχουν οδηγήσει τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς σε σπασμωδικές κινήσεις για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Ο ΔΗΣΥ και η Αννίτα Δημητρίου έχουν περάσει σε μία εντονότερη αντιπολιτευτική πολιτική Η δε εξαγορά δύο σημαντικών ΜΜΕ από επιχειρηματία φιλικά διακείμενο προς τη πρόεδρο του ΔΗΣΥ δεν είναι άσχετη με τη προσπάθεια για αποφυγή μίας πολιτικής ήττας στις βουλευτικές του 2026. Κάτι που αν συμβεί θα σήμαινε και την αντικατάσταση της παρούσας ηγεσίας του κόμματος.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου λειτουργώντας προληπτικά προχώρησε στη πρωτοβουλία κατά των τραπεζών και ταυτόχρονα στην χρονική μετάθεση του συνεδρίου σε χρόνο προ των βουλευτικών του 2026. Με το τρόπο αυτό σε περίπτωση εκλογικής ήττας θα διαμοιράσει τις ευθύνες στη νέα συλλογική ηγεσία του κόμματος όπως αυτή θα εκλεγεί από το συνέδριο. Παράλληλα αξιοποιεί τη στάση του ΒΟΛΤ στη ψηφοφορία για τις τράπεζες ώστε να το εκθέσει στα μάτια των δυσαρεστημένων ΑΚΕΛΙΚΩΝ που στη παρούσα φάση φαίνεται να επιλέγουν το κόμμα αυτό.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος αναβάλλει την έξοδο του από τη κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ώστε αξιοποιώντας το ρουσφέτι να περιορίσει την αυξανόμενη φθορά του κόμματος. Με βάση τις δημοσκοπήσεις το ΔΗΚΟ αναμένεται να πέσει σε ποσοστά της τάξης του 8%. Παράλληλα προσπαθεί να αποτρέψει τους γνωστούς σκληρούς στο Κυπριακό βουλευτές του κόμματος από του να φύγουν από το κόμμα. Μία τέτοια εξέλιξη θα επιτείνει τις σημερινές πτωτικές τάσεις. Παράλληλα κάνει επίθεση προς το ΑΚΕΛ ώστε με το τρόπο αυτό να στείλει μήνυμα συνεργασίας προς ΔΗΣΥ. Μίας συνεργασίας που θα ήθελε να περιλαμβάνει την εκλογή του ιδίου ως προέδρου της Βουλής έναντι της στήριξης του προεδρικού υποψήφιου του ΔΗΣΥ από το ΔΗΚΟ.

Στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου γενικά αλλά και στις παρυφές του ΔΗΣΥ παρουσιάζεται μία τάση προσέγγισης προσωπικοτήτων προς το ανερχόμενο ΕΛΑΜ και ένταξη στα ψηφοδέλτια του κάτι που θα επιτρέψει ενδεχομένως τη πολιτική τους επιβίωση.

Πέραν αυτού πολιτικοί παράγοντες  από διάφορους χώρους και διάφοροι φιλόδοξοι πολιτευτές κινούνται στο παρασκήνιο για να αξιοποιήσουν τη πολιτική ρευστότητα με τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι τελικά θα πράξει ή δεν θα πράξει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν είναι πολιτικό όν. Λειτουργεί πρωτίστως με νοοτροπία τεχνοκράτη και δημοσίου υπαλλήλου. Εκτιμώ ότι δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τη σημερινή πλεονεκτική για τον ίδιο συγκυρία δημιουργώντας πολιτικό κόμμα χωρίς τα βαρίδια των ξοφλημένων προσωπικοτήτων που σήμερα τον περιστοιχίζουν. Σε μία τέτοια περίπτωση το 12% που εξασφαλίζει σήμερα στις δημοσκοπήσεις θα βρεθεί μετέωρο και θα αναζητήσει νέες επιλογές. Η εμφάνιση μέσα στους επόμενους 17 μήνες μέχρι τις βουλευτικές εκλογές ενός νέου Φειδία Παναγιώτου Ή Οδυσσέα Μιχαηλίδη δεν πρέπει να αποκλειστεί.

* Ο κ. Πέτρος Ζαρούνας είναι διεθνολόγος και πολιτικός αναλυτής

Continue Reading

Think Tank

Τα πολλαπλά μηνύματα Τραμπ μέσω της επίθεσης στη Βενεζουέλα: Προειδοποίηση προς Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Κούβα

Avatar photo

Published

on

Του ΔΗΜΗΤΡΗ Γ. ΑΠΟΚΗ* – Αθήνα

Πριν λίγες ώρες, πολλαπλές εκρήξεις ταρακούνησαν το Καράκας και άλλες περιοχές της Βενεζουέλας, με την κυβέρνηση Μαδούρο να κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιθέσεις σε πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι επιθέσεις έγινα σε κρίσιμα σημεία όπως το Φορτ Τιούνα και η Αεροπορική Βάση Λα Καρλότα, συνοδευόμενες από πτήσεις αεροσκαφών σε χαμηλό ύψος και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού.

Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν τον Nicolás Maduro μαζί με τη σύζυγό του και τους μετέφεραν εκτός χώρας, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση ως «μεγάλης κλίμακας επίθεση» που ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

  • Αυτή η επιχείρηση σηματοδοτεί σημαντική κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας, υποδηλώνοντας τη δογματική αλλαγή στην Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας (NSS) των ΗΠΑ και στέλνοντας σαφή μηνύματα προς παγκόσμιους αντιπάλους όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και η Κούβα.

Η σύλληψη και απομάκρυνση του Μαδούρο ενισχύει αυτή την κλιμάκωση, αποτελώντας κομβικό σημείο στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης του καθεστώτος.

Αυτή η επίθεση υποδηλώνει επιστροφή σε μια πιο επιθετική προσέγγιση «America First», βασισμένη στο Δόγμα Μονρόε, το οποίο ιστορικά θεωρούσε τη Λατινική Αμερική ως σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ.

  • Οι συμμαχίες της Βενεζουέλας με αντίπαλες δυνάμεις – η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας, οι οικονομικές επενδύσεις της Κίνας που υπερβαίνουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, οι συνεργασίες πετρελαίου με το Ιράν και η στενή σχέση με την Κούβα – ενοχλούσαν εδώ και καιρό την Ουάσινγκτον.

Στοχεύοντας στρατιωτικά assets και καταλήγοντας στη σύλληψη του Μαδούρο, οι ΗΠΑ φαίνεται να επιδιώκουν αποσταθεροποίηση του καθεστώτος, ασφάλεια πόρων (η Βενεζουέλα κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως) και αντιμετώπιση ξένης επιρροής.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με την προ της επίθεσης συγκέντρωση 15.000 στρατευμάτων και ναυτικών δυνάμεων στην Καραϊβική από τον Τραμπ, παρουσιάζοντας την ενέργεια ως μέρος ευρύτερης εκστρατείας κατά της ναρκοδιακίνησης και της λαθρεμπορίας, που έχει ήδη προκαλέσει πάνω από 115 θανάτους από επιθέσεις σε σκάφη.

  • Στρατηγικά, αυτή η επιχείρηση μπορεί να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της NSS, ανυψώνοντας την ασφάλεια του ημισφαιρίου σε κεντρικό πυλώνα.
  • Μια επιτυχής παρέμβαση, όπως η σύλληψη Μαδούρο, μπορεί να εξασφαλίσει αλυσίδες εφοδιασμού, να μειώσει πιέσεις μετανάστευσης (πάνω από 7 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν φύγει από το 2014) και να ενισχύσει την ενεργειακή ανεξαρτησία εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας πετρελαίου.

Ωστόσο, εγκυμονεί κινδύνους υπερεπέκτασης: οι δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ήδη τεντωμένες σε υποστήριξη Ουκρανίας, επιχειρήσεις Μέσης Ανατολής και αποτροπή στον Ειρηνικό. Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν επικρίνει τις επιθέσεις ως μη εξουσιοδοτημένη κλιμάκωση, με πρόταση ψηφισμάτων για περιορισμό περαιτέρω ενεργειών.

Η δήλωση έκτακτης ανάγκης και σχέδια κινητοποίησης του Μαδούρο μπορεί να εμπλέξουν υποστήριξη από Κούβα ή Ρωσία, περιπλέκοντας τους στόχους των ΗΠΑ και αυξάνοντας τα κόστη άμυνας – ωστόσο, η σύλληψή του περιορίζει σημαντικά αυτές τις δυνατότητες αντίστασης.

  • Σε όρους NSS, αυτό υπογραμμίζει μετάβαση προς «ειρήνη μέσω ισχύος», δίνοντας προτεραιότητα σε κινητικές ενέργειες έναντι διπλωματίας, που μπορεί να τεντώσει συμμαχίες του ΝΑΤΟ επιφυλακτικές απέναντι στη μονομερή δράση των ΗΠΑ.

Το μήνυμα της επίθεσης προς τους παγκόσμιους αντιπάλους είναι βαθύ, ενισχύοντας την αμερικανική κυριαρχία στο διεθνές σύστημα και αποτρέποντας πολυπολικές προκλήσεις.

Προς την Κίνα, σηματοδοτεί μη ανοχή σε εισχωρήσεις στην πίσω αυλή της Αμερικής, υπονοώντας παρόμοια αποφασιστικότητα στην Ασία. Ο ρόλος του Πεκίνου ως μεγαλύτερου πιστωτή της Βενεζουέλας, με τεράστια συμφέροντα σε πετρέλαιο και υποδομές, τοποθετεί τον Μαδούρο ως αντίβαρο στην αμερικανική ηγεμονία.

  • Διαταράσσοντας αυτούς τους δεσμούς μέσω βίας, η Ουάσινγκτον δηλώνει ετοιμότητα να υπερασπιστεί οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα, αντικατοπτρίζοντας πιθανά σενάρια για Ταϊβάν ή Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Η στρατιωτικοποίηση αμφισβητούμενων νησιών και προκλητικές ασκήσεις της Κίνας μπορεί να αντιμετωπίσουν ενισχυμένες αμερικανικές αντιδράσεις εάν ο Μαδούρο αποδυναμωθεί, ενθαρρύνοντας συμμαχίες όπως το QUAD. Αντίθετα, ένα αδιέξοδο στη Βενεζουέλα μπορεί να εκθέσει αμερικανικές αδυναμίες, ενθαρρύνοντας το Πεκίνο να επιταχύνει πρωτοβουλίες παγκόσμιας επιρροής, υπονομεύοντας την τάξη βασισμένη σε κανόνες.

Προς τη Ρωσία, η ενέργεια εν μέσω του αδιεξόδου της στην Ουκρανία μεταφέρει ότι η προβολή ισχύος στο Δυτικό Ημισφαίριο θα αντιμετωπίσει άμεσες συνέπειες, αμφισβητώντας προσπάθειες της Μόσχας να διαρρήξει το μεταψυχροπολεμικό σύστημα. Η προμήθεια όπλων, πυραύλων S-300 και συμβούλων στη Βενεζουέλα καθιστά τη χώρα εφαλτήριο κατά της αμερικανικής ηγεμονίας.

  • Οι επιθέσεις απειλούν άμεσα αυτά τα assets, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να προβάλλει ισχύ ανεξέλεγκτα. Αυτό αντηχεί την αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία, όπου αμερικανικά όπλα έχουν αμβλύνει ρωσικές προόδους. Ο Πούτιν μπορεί να δει παραλληλισμούς, φοβούμενος κλιμάκωση αμερικανικής εμπλοκής στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο συγχρονισμός – εν μέσω σταματημένων ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας – υποδηλώνει σκληρότερη στάση Τραμπ, πιθανώς συνδέοντας παραχωρήσεις Βενεζουέλας με ρωσικές αποχωρήσεις αλλού. Ωστόσο, κινδυνεύει κλιμάκωση: η Ρωσία μπορεί να ανταποδώσει οπλίζοντας δυνάμεις Βενεζουέλας ή με κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές υποδομές.

Το Ιράν λαμβάνει παρόμοιο μήνυμα αποτροπής. Οι ανταλλαγές drone και πετρελαίου με τη Βενεζουέλα παρακάμπτουν αμερικανικές κυρώσεις, υποστηρίζοντας και τα δύο καθεστώτα κατά της απομόνωσης. Η επίθεση διαταράσσει αυτόν τον άξονα, προειδοποιώντας το Ιράν κατά επέκτασης δικτύου proxies στη Λατινική Αμερική, όπου λειτουργούν ομάδες όπως η Χεζμπολάχ.

  • Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι το Ιράν εξάγει τρομοκρατία στη Βενεζουέλα σε συνεργασία με το καθεστώς Μαδούρο, τονίζοντας κινδύνους για την ασφάλεια του ημισφαιρίου. Εν μέσω εντάσεων Μέσης Ανατολής – ισραηλινές επιθέσεις σε ιρανικά assets και αμερικανική ναυτική παρουσία στον Κόλπο – αυτό υπογραμμίζει ετοιμότητα Ουάσινγκτον για προληπτικές απειλές παγκοσμίως.

Για το Ιράν, που επιδιώκει πυρηνικές φιλοδοξίες ή υποστηρίζει επιθέσεις Χούθι σε ναυτιλία, η επίθεση στη Βενεζουέλα σηματοδοτεί πιθανές κινητικές αμερικανικές απαντήσεις, ενθαρρύνοντας ίσως αποκλιμάκωση ή ενισχυμένες συμμαχίες με Κίνα και Ρωσία.

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το μήνυμα προς την Κούβα, τον στενότερο σύμμαχο της Βενεζουέλας στην περιοχή. Η Αβάνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από φθηνό πετρέλαιο Βενεζουέλας για την ενέργειά της, ενώ χιλιάδες Κουβανοί ιατροί και στρατιωτικοί/πληροφοριακοί σύμβουλοι βρίσκονται στη Βενεζουέλα.

  • Η αποσταθεροποίηση ή πτώση του Μαδούρο θα μπορούσε να διακόψει αυτές τις ροές, επιδεινώνοντας την οικονομική κρίση στην Κούβα και θέτοντας σε κίνδυνο Κουβανούς πολίτες.

Ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ κατήγγειλε αμέσως την επίθεση ως «εγκληματική» και «κρατικό τρομοκρατία», καλώντας για διεθνή καταδίκη. Αυτό το μήνυμα ενισχύει την αποτροπή κατά της Κούβας, υπενθυμίζοντας ιστορικές εντάσεις (όπως η Κρίση των Πυραύλων) και προειδοποιώντας ότι η υποστήριξη αντιπάλων καθεστώτων στο ημισφαίριο δεν θα γίνει ανεκτή, ενισχύοντας την αμερικανική ηγεμονία στην Καραϊβική.

  • Συμπερασματικά, η αμερικανική επίθεση στη Βενεζουέλα, που κορυφώθηκε με τη σύλληψη και απομάκρυνση του Μαδούρο όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ, αντιπροσωπεύει κομβική εξέλιξη στην NSS, δίνοντας έμφαση σε προληπτική υπεράσπιση ημισφαιρικών συμφερόντων εν μέσω ανταγωνισμού μεγάλων δυνάμεων.

Προβάλλει ισχύ προς Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Κούβα, αποτρέποντας παγκόσμιες φιλοδοξίες τους δείχνοντας αμερικανική αποφασιστικότητα. Ωστόσο, η επιτυχία εξαρτάται από αποφυγή παρατεταμένης σύγκρουσης, που μπορεί να υπονομεύσει αξιοπιστία και πόρους.

Καθώς ξεδιπλώνονται διεθνείς αντιδράσεις, αυτή η ενέργεια μπορεί να επαναπροσδιορίσει πολυπολικές δυναμικές, είτε ενισχύοντας αμερικανική πρωτοκαθεδρία είτε επιταχύνοντας συμμαχίες αντιπάλων.

Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο. 

 

Continue Reading

Think Tank

Η φωτογραφία του αίσχους

Avatar photo

Published

on

Η “φωτογραφία του αίσχους” της τουρκικής προπαγάνδας — που επί δεκαετίες παρουσιαζόταν ως τεκμήριο ελληνοκυπριακής αγριότητας, με μια δολοφονημένη μητέρα και τα παιδιά της μέσα σε μπανιέρα — αποδομείται πλήρως χρόνια αργότερα από την ίδια την πηγή της: τη μαρτυρία του Τούρκου φωτογράφου που τη δημιούργησε.

Η αποκάλυψη ήρθε μέσα από τη μαρτυρία που κατέθεσε ο ίδιος στον μακαριστό δημοσιογράφο Κώστα Γεννάρη, ανατρέποντας το αφήγημα που συστηματικά αναπαρήχθη από το τουρκικό κράτος, τα μέσα ενημέρωσης και διεθνή φόρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η φωτογραφία σκηνοθετήθηκε και αποκόπηκε από το πραγματικό της πλαίσιο, ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους προπαγανδιστικούς στόχους: την ενοχοποίηση των Ελληνοκυπρίων και τη νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Η υπόθεση αυτή δεν αφορά απλώς μία εικόνα. Αποκαλύπτει τον μηχανισμό της προπαγάνδας, τη δύναμη της εικόνας ως πολιτικού όπλου και τη μακρόχρονη ζημιά που προκαλεί η παραπληροφόρηση όταν εδραιώνεται ως «ιστορική αλήθεια». Παράλληλα, φωτίζει τον ρόλο της ερευνητικής δημοσιογραφίας και ανθρώπων όπως ο Κώστας Γεννάρης, που επέμειναν στην τεκμηρίωση και την αποκάλυψη, ακόμη κι όταν αυτή ερχόταν σε σύγκρουση με κατεστημένα αφηγήματα.

Σήμερα, η μαρτυρία αυτή λειτουργεί ως ιστορική αποκατάσταση και υπενθύμιση ότι η αλήθεια μπορεί να καθυστερεί, αλλά δεν σβήνει. Και ότι η μνήμη, όταν στηρίζεται σε τεκμήρια και όχι σε κατασκευές, παραμένει το ισχυρότερο αντίβαρο στην προπαγάνδα.

Continue Reading

Think Tank

Το πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο

Avatar photo

Published

on

Στη εκπομπή “Ενδελεχώς” με τον Χρήστο Ιακώβου στην τηλεόραση του Vouli.TV, φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράγος Σπύρος Κέττηρος σε μία συζήτηση για το πραξικόπημα των Τουρκοκυπρίων το 1963 και τις επιπτώσεις του.
Πρώτη μετάδοση 27/2/2020

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia