Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τον Οκτώβριο το πολιτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ

Published

on

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το πολιτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ ως το επιστέγασμα μίας σειράς ενεργειών μετά και το απογοητευτικό για το κόμμα αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Θα προηγηθεί στις 4 Ιουλίου συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο κείμενο που θα συνταχθεί από τηΝ πολιτική γραμματεία επι όλων των πτυχών. Ουσιαστικά θα υπάρξει καταγραφή των αποτελεσμάτων, παραλείψεων και λαθών που τυχόν έγιναν σε οργανωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, όπως και μία σειρά από εισηγήσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος με ορίζοντα τις εκλογές του 2026.

Θα υπάρξουν εισηγήσεις που θα αφορούν μεταξύ άλλων την επόμενη μέρα στην ΕΔΕΚ, τις σχέσεις με την κυβέρνηση αλλά και τρόπους προσέγγισης των πολιτών, πιθανόν διαφορετικούς ανά ηλικία, ώστε να φτάνουν σε όλους οι πολιτικές θέσεις του κινήματος.

Του πολιτικού συνεδρίου θα προηγηθούν, σύμφωνα και με τον οδικό χάρτη που αποφάσισε το πολιτικό γραφείο του κόμματος, επαρχιακές συνδιασκέψεις, τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε λόγο για εσωτερικές αδυναμίες αλλά και εξωγενείς παράγοντες που επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του κινήματος προσπάθησε να απαντήσει και σε ζητήματα που έθεσαν μέλη του πολιτικού γραφείου κατά τη συνεδρία της προηγούμενης Δευτέρας, όπου δόθηκε ο λόγος σε όλους όσους το επιθυμούσαν για μία αποτίμηση του αποτελέσματος και των λόγων που το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών έλαβε ποσοστό 5,1% , απαγορευτικό για την ανάδειξη ευρωβουλευτή.

Κατά τη δεύτερη συνεδρία τοποθετήθηκαν και στελέχη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν την προηγούμενη φορά, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να δευτερολογήσουν, με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως σε οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα.

Ζήτημα εκλογικού συνεδρίου δεν τέθηκε σε καμία από τις συνεδρίες, ενώ ο Μαρίνος Σιζόπουλος από την επομένη των εκλογών είχε πει πως δε θα εγκαταλείψει το κόμμα τώρα στα δύσκολα, αλλά θα παραμείνει στο τιμόνι μέχρι και το 2026, που βάσει και του καταστατικού ολοκληρώνεται η θητεία του.

Πηγή: Kathimerini

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Avatar photo

Published

on

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε την Κυριακή στο Κάιρο την πρώτη διμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι. Μεταξύ άλλων, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δύο κρατών στον τομέα της ενέργειας καθώς και τις σχέσεις ΕΕ–Αιγύπτου.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο κ. Κόμπος σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη στο Κάιρο το 2026.

«Ευχαριστώ τον αγαπητό μου συνάδελφο, Δρ Μπαντρ Αμπντελάτι, Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία», έγραψε.

Όπως ανέφερε, τα βασικά σημεία των διμερών τους διαβουλεύσεων περιλάμβαναν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών στρατηγικών σχέσεων και της συνεργασίας, τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ–Αιγύπτου.

Πρόσθεσε επίσης ότι συζήτησαν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2026, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις περιφερειακές εξελίξεις.

 

Continue Reading

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Στο τραπέζι κοινή συνάντηση με Ερχιουρμάν παρουσία Ολγκίν – «Οι εξελίξεις τρέχουν»

Avatar photo

Published

on

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Απαντώντας σε δημοσιογράφος στο Επισκοπειό, όπου εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη, ο Πρόεδρος είπε ότι “η κ. Ολγκίν θα είναι στην Κύπρο πριν το τέλος Ιανουαρίου. Είμαστε σε επαφή μαζί της”.

Πρόσθεσε ότι πριν την κάθοδο της στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν θα επισκεφτεί και κάποιες άλλες χώρες, ειδικά σε σχέση με την προεργασία που γίνεται “για να συγκληθεί μια άτυπη διευρυμένη διάσκεψη, όπως έχει συμφωνηθεί, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά”.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, δεν παρατηρείται “καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις”, σημειώνοντας ότι θα ανακοινώσει η ίδια η κ. Ολγκίν το πρόγραμμά της και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

“Πριν το τέλος του μήνα θα είναι στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της παρουσίας της θα πρέπει να γίνει και μία κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη”, υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

Podcast Therapy

«Οι Πυλώνες της Διεκδίκησης μου» | Podcast Therapy S2 E11

Avatar photo

Published

on

Στο Podcast Therapy, ο υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας με το κίνημα Οικολόγψν – Συνεργασία Πολιτών Οζ Καραχάν, παρουσιάζει τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του διεκδίκησης. Μέσα από θεσμικό διάλογο, αναλύονται προτεραιότητες και προτάσεις πολιτικής με στόχο την ενημέρωση και τον δημόσιο διάλογο.
📺 Δες το αποκλειστικά στο Podcast Therapy.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia