ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τον Οκτώβριο το πολιτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ
Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το πολιτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ ως το επιστέγασμα μίας σειράς ενεργειών μετά και το απογοητευτικό για το κόμμα αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου.
Θα προηγηθεί στις 4 Ιουλίου συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο κείμενο που θα συνταχθεί από τηΝ πολιτική γραμματεία επι όλων των πτυχών. Ουσιαστικά θα υπάρξει καταγραφή των αποτελεσμάτων, παραλείψεων και λαθών που τυχόν έγιναν σε οργανωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, όπως και μία σειρά από εισηγήσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος με ορίζοντα τις εκλογές του 2026.
Θα υπάρξουν εισηγήσεις που θα αφορούν μεταξύ άλλων την επόμενη μέρα στην ΕΔΕΚ, τις σχέσεις με την κυβέρνηση αλλά και τρόπους προσέγγισης των πολιτών, πιθανόν διαφορετικούς ανά ηλικία, ώστε να φτάνουν σε όλους οι πολιτικές θέσεις του κινήματος.
Του πολιτικού συνεδρίου θα προηγηθούν, σύμφωνα και με τον οδικό χάρτη που αποφάσισε το πολιτικό γραφείο του κόμματος, επαρχιακές συνδιασκέψεις, τον Σεπτέμβριο.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε λόγο για εσωτερικές αδυναμίες αλλά και εξωγενείς παράγοντες που επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου.
Ο πρόεδρος του κινήματος προσπάθησε να απαντήσει και σε ζητήματα που έθεσαν μέλη του πολιτικού γραφείου κατά τη συνεδρία της προηγούμενης Δευτέρας, όπου δόθηκε ο λόγος σε όλους όσους το επιθυμούσαν για μία αποτίμηση του αποτελέσματος και των λόγων που το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών έλαβε ποσοστό 5,1% , απαγορευτικό για την ανάδειξη ευρωβουλευτή.
Κατά τη δεύτερη συνεδρία τοποθετήθηκαν και στελέχη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν την προηγούμενη φορά, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να δευτερολογήσουν, με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως σε οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα.
Ζήτημα εκλογικού συνεδρίου δεν τέθηκε σε καμία από τις συνεδρίες, ενώ ο Μαρίνος Σιζόπουλος από την επομένη των εκλογών είχε πει πως δε θα εγκαταλείψει το κόμμα τώρα στα δύσκολα, αλλά θα παραμείνει στο τιμόνι μέχρι και το 2026, που βάσει και του καταστατικού ολοκληρώνεται η θητεία του.
Πηγή: Kathimerini
ΕΚΠΟΜΠΕΣ
Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά | Ahmet Sözen | Δευτέρα 02/03 στις 6μμ
Στο νέο επεισόδιο «Πολιτική, με επιχειρήματα και γνώση» φιλοξενούμε τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Eastern Mediterranean University, Ahmet Sözen, σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και τις προοπτικές του Κυπριακού. Με ακαδημαϊκή νηφαλιότητα και πολιτική ανάλυση, ο κ. Sözen τοποθετείται για τις τάσεις στο τουρκοκυπριακό πολιτικό σκηνικό και το τι σημαίνουν για το μέλλον.
Μαζί συζητάμε:
• Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού στα κατεχόμενα Οι διαρκείς μετατοπίσεις της τουρκοκυπριακής ψήφου και τι αποκαλύπτουν για την κοινωνία.
• Η πολιτική σημασία των εκλογών και το μήνυμα της κάλπης Η εκλογή Τουφάν Ερχιουρμάν και τα σήματα που στέλνονται προς Λευκωσία και Άγκυρα.
• Το Κυπριακό μέσα στο γεωπολιτικό παζλ Πώς η τοπική πολιτική συνδέεται με ευρύτερες περιφερειακές και διεθνείς ισορροπίες.
• Αδιέξοδο ή επανεκκίνηση; Η εκτίμηση για τις προοπτικές λύσης και το ενδεχόμενο συνέχισης της στασιμότητας.
• Γέφυρες πέρα από την πολιτική Υπάρχει ουσιαστική ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων;
Ένα επεισόδιο που επιχειρεί να απομακρυνθεί από τα στερεότυπα και να αναλύσει τις εξελίξεις με ψυχραιμία, γνώση και θεσμική ευθύνη.
📺 Παρουσιάζει η Ανδρούλλα Καμιναρά Πολιτική, με επιχειρήματα και γνώση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκθεση-καταπέλτης για την ΑΗΚ και το ενεργειακό κόστος
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Χαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
Off the Record1 month agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
EKLOGES20265 days agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record1 month agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Behind Politics2 weeks agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
Off the Record4 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
Off the Record3 weeks agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ

