Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από τις 3.20 τα ξημερώματα περιοχές στην επαρχία Λεμεσού, ύστερα από ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, στις 3.20 το πρωί ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης της ΑΗΚ επηρεάζονται περιοχές Γερμασόγεια, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος του Αγίου Αθανασίου, μέρος της Παρεκκλησιάς και μέρος του Ακρωτηρίου το οποίο ωστόσο αναμένεται σύντομα να επανέλθει.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί ξεριζωμένοι πάσσαλοι της ΑΗΚ, πολλές κομμένες γραμμές και μετασχηματιστές. Σημείωσε ότι η επαναφορά της ηλεκτροδότησης θα πάρει χρόνο λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης.

«Η ζημιά είναι μεγάλη, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, τα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επι ποδός από την πρώτη στιγμή, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών και εργάζονται πυρετωδώς για την όσο το δυνατό συντομότερη επιδιόρθωσης των ζημιών και επαναφορά της ηλεκτροδότησης», ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ότι η ΑΗΚ ζητά την κατανόηση του κόσμου.

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.