ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΚ
Υποβλήθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο φάκελος διεκδίκησης μετεγκατάστασης του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στην Πάφο.
Οπως δήλωσε ο κ. Φαίδωνος για πρώτη φορά η Πάφος διεκδικεί με πλήρη φάκελλο την εγκατάσταση δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και χαρακτήρισε τη μέρα της κατάθεσης του φακέλου ως σημαντική για την πόλη και επαρχία.
Σήμερα, είπε, ο Δήμαρχος Πάφου, η Πάφος είναι ανάμεσα στους τρεις διεκδικητές για να εγκατασταθεί το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο και εκτίμησε ότι ο φάκελος του Δήμου ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί .
Η πόλη της Πάφου, η κατεξοχήν τουριστική πόλη, είπε ο κ. Φαίδωνος, η πόλη με τις περισσότερες τουριστικές κλίνες, με το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών – το 38% του τουριστικού ρεύματος που έρχεται στην Κύπρο καταλήγει στην Πάφο- η πόλη με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία, με τουριστική περίοδο ακόμη και το χειμώνα, διεκδικεί να πάρει το ΑΞΙΚ σε συγκεκριμένο μέρος.
Ο Δήμος της Πάφου σε δική του περιουσία συνέχισε, προτείνει να εγκατασταθεί το ΑΞΙΚ σε κτίριο που θα ανεγερθεί εκεί όπου θα κατασκευαζόταν το νέο Δημοτικό Μέγαρο.
Συγκεκριμένα η έκταση, παρά την εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας, στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής, κρίνεται από το Δήμο ως η καταλληλότερη για τη λειτουργία του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου.
Σε σχέση με τις εγκαταστάσεις για διαμονή φοιτητών ο κ. Φαίδωνος είπε πως μπορούν να γίνουν σε ακριβώς διπλανό οικόπεδο το οποίο είναι ιδιοκτησία του ΣΟΔΑΠ, με τον οποίο η Τοπική αρχή ήρθε σε συνεννόηση και προς τούτο υπάρχει η συγκατάθεση τους και έχουν γίνει και οι σχετικοί σχεδιασμού, συμπλήρωσε.
Ο Δήμος Πάφου είναι έτοιμος μόλις το Υπουργικό συμβούλιο εάν και εφόσον επιλέξει την Πάφο, συμπλήρωσε.
Η Λευκωσία, είπε, έχει ήδη πάρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Λεμεσός το ΤΕΠΑΚ, προσθέτοντας πως δικαιωματικά η Πάφος ως κατεξοχήν τουριστική πόλη, δικαιούται να πάρει το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου.
Επεσήμανε ωστόσο, πως και η Λάρνακα δικαιούται να πάρει κάποια τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα του να συνεργαστεί με τις κρατικές υπηρεσίες, τα Υπουργεία για να θέσει στην υλοποίηση όλο αυτό το κτιριακό συγκρότημα και να παραδοθεί έγκαιρα προς τις αρμόδιες αρχές, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η μετακίνηση των φοιτητών στην Πάφο.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, μετά από όλη την επανεκκίνηση που έγινε στην πόλη με τα 16 έργα υποδομής η παρουσία του Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτό που οριστικά θα θέσει την πόλη σε μια τροχιά προόδου και ανάπτυξης, κατέληξε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στους κτηνοτρόφους – Έκτακτη σύσκεψη στη Χοιροκοιτία για τον αφθώδη πυρετό
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ
Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)
Συζητήσαμε για :
• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
voulitv1 month agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 20/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 17/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ
-
Off the Record1 day agoΟ Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

