Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν Χριστοδουλίδης – Μητσοτάκης

Published

on

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν, ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το δείπνο στο οποίο παράκάθισαν την Πέμπτη το βράδυ, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης θα είναι επικεφαλής της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Ελλάδας που πραγματοποιείται σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα με τη συμμετοχή πλειάδας μελών των Υπουργικών Συμβουλίων των δυο χωρών.

Στόχος της Συνόδου είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και του συντονισμού των δύο χωρών, με έμφαση στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας σε ολόκληρο το φάσμα του κυβερνητικού έργου.

Στη Σύνοδο μετέχουν εννέα Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυπριακής Κυβέρνησης που θα πραγματοποιήσουν διμερείς συνεδρίες με τους Έλληνες ομoλόγους τους.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιούνται διμερείς συνεδρίες των Κύπριων Υπουργών και Υφυπουργών με τους Έλληνες ομολόγους τους, στα αντίστοιχα Υπουργεία, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων προς καταρτισμό στόχων και χρονοδιαγραμμάτων με συγκεκριμένα ορόσημα ανάλογα με τα χαρτοφυλάκια τους.

Στις διμερείς υπουργικές συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η Υγείας, και οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, Ναυτιλίας, και Πολιτισμού. Στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετέχει, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Υφυπουργός Άμυνας.

Στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, η περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας, ενεργειακοί σχεδιασμοί, περαιτέρω συνεργασία σε σχολική και ανώτερη εκπαίδευση, η αναβάθμιση συνεργασιών στον τομέα της Υγείας, του Πολιτισμού και της Ναυτιλίας, αλλά και βέλτιστες πρακτικές στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Μετά την ολοκλήρωση των διμερών συναντήσεων, στις 12.00, οι Υπουργοί και Υφυπουργοί των δύο χωρών θα μεταβούν στην Ολομέλεια της Συνόδου, υπό τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα θέματα που συζητήθηκαν στις χωριστές συνεδρίες για τη λήψη τελικών αποφάσεων. Με το πέρας της Ολομέλειας, θα ακολουθήσουν γύρω στη 1 μμ. δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Διακυβερνητικής Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ).

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στην Κύπρο απόψε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας.

Πηγή: ΦΙΛ

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το Vouli.TV παρουσιάζει τη νέα μεγάλη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» για τον μήνα Απρίλιο, που αποτυπώνει με σαφήνεια τις τάσεις της κοινής γνώμης ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Η ανάλυση βασίζεται σε συνολικό δείγμα που προσεγγίζει τα 9.000 άτομα, συγκεντρώνοντας και σταθμίζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα της περιόδου. Το εύρος του δείγματος την καθιστά ένα ισχυρότατο εργαλείο καταγραφής του πολιτικού σκηνικού, με αυξημένο βαθμό αξιοπιστίας και δυνατότητα βαθύτερης ερμηνείας των τάσεων.

Στην εκπομπή συμμετέχει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ξιουρής και παρουσιάζει ο διευθυντής του καναλιού Χάρης Θεραπής, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν:
• την πρόθεση ψήφου και την αναγωγή
• τις μετακινήσεις ψηφοφόρων
• τα σενάρια κατανομής εδρών
• τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα της περιόδου

🔴 Συντονιστείτε στο Vouli.TV για την πλήρη παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Continue Reading

LIVE

65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

Avatar photo

Published

on

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.

Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ

Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:

🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο

Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.

⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ

📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

 

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia