ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοφίδης απαιτεί δημόσια απολογία από Χασαπόπουλο για τις καταγγελίες – Προθεσμία 24 ωρών
Με επιστολή που απέστειλε μέσω του δικηγόρου του στον Ανδρέα Χασαπόπουλο, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Άλματος, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ζητά από τον Χασαπόπουλο να ανακαλέσει όσα δήλωσε σχετικά με πρόσωπα που περιτριγυρίζουν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μερικά από τα οποία, όπως ανέφερε, θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι «ο κ. Ανδρέας Χασαπόπουλος παρέλαβε σήμερα επιστολή από τον δικηγόρο μου, με την οποία καλείται να ανακαλέσει, εντός προθεσμίας 24 ωρών, τις ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές δηλώσεις που έχει προβεί σε βάρος μου».
Παράλληλα, η επιστολή ζητεί από τον κ. Χασαπόπουλο να προβεί σε «δημόσια, ξεχωριστή και άνευ όρων απολογία για τις εν λόγω δηλώσεις, εντός 24 ωρών από τη λήψη ή την επίδοση της επιστολής». Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες εναντίον του, καθώς και εναντίον όλων των υπευθύνων».
Η κίνηση αυτή του κ. Χριστοφίδη έγινε ως απάντηση στις δηλώσεις του πρώην συνεργάτη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Ανδρέα Χασαπόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε πέντε από τα πρόσωπα που περιτριγυρίζουν τον Μιχαηλίδη διεφθαρμένα, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι πίσω από αναρτήσεις στην «Ομάδα Στήριξης Γενικού Ελεγκτή» βρισκόταν ο ίδιος.
Νωρίτερα, η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ζήτησε εξηγήσεις από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα όσα καταλογίζει ο πρώην συνεργάτης του, αναφέροντας ότι οι αποκαλύψεις του κ. Χασαπόπουλου εγείρουν σοβαρά νομικά, πολιτικά και δεοντολογικά ζητήματα.
Περαιτέρω, ο ΔΗΣΥ κάλεσε τον κ. Μιχαηλίδη να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων:
-
Γίνονταν προσωπικές επιθέσεις από συγκεκριμένη πλατφόρμα κατ’ υπόδειξή του, μεταξύ άλλων και σε δημοσιογράφους; Αυτό συνέβαινε εν ώρα υπηρεσίας;
-
Γιατί δήλωνε άγνοια για τη δράση της σελίδας;
-
Υπάρχουν συνεργάτες του που ελέγχονται για διαφθορά και θα έπρεπε να είναι στη φυλακή αντί να συμμετέχουν στο πάνελ ίδρυσης του Άλματος, όπως ανέφερε ο κ. Χασαπόπουλος;
-
Υπήρχε συμφωνία με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου που αποκρυβόταν; Ποιοι οι λόγοι;
-
Εφαρμόστηκαν κριτήρια αποκλεισμού για υποψηφίους που περιλάμβαναν στοιχεία ηλικιακού ρατσισμού;
Καταληκτικά, ο ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι «η ηθική, η διαφάνεια και η νομιμότητα υπηρετούνται με πράξεις και όχι με λόγια».
Σειρά ερωτημάτων από το ΔΗΚΟ
Το ΔΗΚΟ, μέσω του βουλευτή Χρύση Παντελίδη, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τις «σοβαρές καταγγελίες του κ. Χασαπόπουλου, πρώην στενού συνεργάτη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη», καλώντας τον Μιχαηλίδη να διευκρινίσει:
-
Σε ποιο στέλεχος του Άλματος αναφέρεται όταν λέει ότι «θα έπρεπε να είναι στη φυλακή»;
-
Σε ποιο στέλεχος του Άλματος αναφέρεται όσον αφορά παλαιότερο ζήτημα διασπάθισης;
-
Σε ποιες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρεται;
Σημείωσαν ότι «η κοινωνία αναμένει σαφείς εξηγήσεις».
Τοποθέτηση ΔΗΠΑ
Η ΔΗΠΑ επαναλαμβάνει ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Χασαπόπουλου δεν μπορούν να αγνοηθούν, ούτε να αντιμετωπιστούν με σιωπή ή υπεκφυγές. Οι αναφορές σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, στοχοποιήσεις και αθέμιτες πρακτικές εγείρουν εύλογα ερωτήματα για τη λειτουργία του Άλματος και τη στάση του κ. Μιχαηλίδη.
Σημειώνει ότι σε περίοδο που η κοινωνία απαιτεί περισσότερη διαφάνεια, εντιμότητα και θεσμική λογοδοσία, η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή. Οι θεσμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία προσωπικής προβολής ή όχημα διχαστικών στρατηγικών. «Η πολιτική ηθική δεν είναι προαιρετική – είναι προϋπόθεση αξιοπιστίας», τονίζει η ΔΗΠΑ, ζητώντας πλήρεις και πειστικές απαντήσεις από τον Μιχαηλίδη και τους συνεργάτες του.
Δριμύ κατηγορώ από το Volt
Το Volt επισημαίνει ότι κόμματα που παρουσιάζονται ως εξωσυστημικά πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποια στελέχη τους εμπλέκονται στις εκθέσεις του πρώην Γενικού Ελεγκτή και να απαντήσουν για επιθέσεις σε δημοσιογράφους μέσω ανώνυμων σελίδων στο Facebook. Υπογραμμίζει ότι η έλλειψη αρχών, αξιών και ξεκάθαρων θέσεων δημιουργεί κίνδυνο συγκέντρωσης εξουσίας γύρω από πρόσωπα και μεσσιανικό λόγο.
Τοποθετήσεις Χασαπόπουλου
Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, ο κ. Χασαπόπουλος αναφέρθηκε σε ζητήματα που τον ενόχλησαν, καταγγέλλοντας περιθωριοποίησή του και τονίζοντας ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Άλματος.
Στην αρχική του τοποθέτηση, επεσήμανε ότι η ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς «ξεκίνησε το 2018 για να στηρίζει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όταν αντιμετώπιζε προβλήματα με καθηγητές και είχε εγκαταλειφθεί από την Κυβέρνηση και τον Νίκο Αναστασιάδη».
Αναφέρθηκε σε περιστατικά περιθωριοποίησής του, όπως η επιλογή προσώπων για το πάνελ του κινήματος, κριτήρια ηλικίας και αποκλεισμοί επαρχιακών στελεχών, υποστηρίζοντας ότι «κάποια άτομα θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή» λόγω σοβαρών παραβάσεων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
Τόνισε ότι η παρουσίαση του Άλματος έγινε χωρίς επικοινωνία μαζί του, παρά το γεγονός ότι είχε προσφέρει προσωπικά χώρο και υποστήριξη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αδιαφάνεια και οι συμφωνίες χωρίς ενημέρωση του κοινού ήταν βασικοί λόγοι της απομάκρυνσής του από το κίνημα.
Ο κ. Χασαπόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι αναρτήσεις του δεν έχουν σκοπό να πλήξουν κανέναν, αλλά να ενημερώσουν όσους τον ακολούθησαν στην ομάδα του. Τόνισε πως διέκοψε τις σχέσεις του με το κίνημα, καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει σε μια οργάνωση με διεφθαρμένα πρόσωπα που κατείχαν καίριες θέσεις, χωρίς να αποκαλύπτονται ονόματα.
Αναφερόμενος σε προηγούμενες ανάρτησεις και κατηγορίες κατά δημοσιογράφων, παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να διορθώσει το περιεχόμενο όπου ήταν δυνατόν, αλλά κάποιες παρεμβάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τους εμπλεκόμενους.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
Το Vouli.TV παρουσιάζει τη νέα μεγάλη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» για τον μήνα Απρίλιο, που αποτυπώνει με σαφήνεια τις τάσεις της κοινής γνώμης ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Η ανάλυση βασίζεται σε συνολικό δείγμα που προσεγγίζει τα 9.000 άτομα, συγκεντρώνοντας και σταθμίζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα της περιόδου. Το εύρος του δείγματος την καθιστά ένα ισχυρότατο εργαλείο καταγραφής του πολιτικού σκηνικού, με αυξημένο βαθμό αξιοπιστίας και δυνατότητα βαθύτερης ερμηνείας των τάσεων.
Στην εκπομπή συμμετέχει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ξιουρής και παρουσιάζει ο διευθυντής του καναλιού Χάρης Θεραπής, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν:
• την πρόθεση ψήφου και την αναγωγή
• τις μετακινήσεις ψηφοφόρων
• τα σενάρια κατανομής εδρών
• τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα της περιόδου
🔴 Συντονιστείτε στο Vouli.TV για την πλήρη παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.
LIVE
65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.
Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.
Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:
🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο
Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.
-
Off the Record3 weeks agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
voulitv2 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

