Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Μεγάλη ανατροπή με παρέμβαση Γιάννη Καρούσου

Avatar photo

Published

on

Αίρουν τα δυναμικά μέτρα οι εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου.

Ο υπουργός επενέβη προσωπικά και δήλωσε πρόθεση να ακούσει τα αιτήματα των εταιρειών λεωφορείων. Όπως πληροφορούμαστε, επικοινώνησε με όλους τους εμπλεκόμενους και ήδη διευθέτησε συναντήσεις μαζί τους, για εξέταση των ζητημάτων που εγείρουν.

Να θυμίσουμε ότι οι επηρεαζόμενες εταιρείες από τις νέες δημόσιες συμβάσεις του κράτους που είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ από τις 5 Ιουλίου, είχαν εξαγγείλει δυναμικά μέτρα, τα οποία θα κορυφώνονταν με στάση εργασίας την Τετάρτη (17/06).

Την περασμένη Παρασκευή (12/06), οι εταιρείες ΕΜΕΛ (Λεμεσού), ΖΗΝΩΝ (Λάρνακας), ΟΣΕΑ (Αμμοχώστου), ΟΣΥΠΑ (Πάφου) και ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, είχαν εδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό και το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενίας.

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των εταιριών λεωφορείων, αναφέρει:

H συντονιστική επιτροπή εταιρειών λεωφορείων ανακοινώνει την αναστολή των απεργιακών μέτρων για αύριο Τετάρτη 17/06, κατόπιν της παρέμβασης του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Γιάννη Καρούσου και της άμεσης διευθέτησης συναντήσεων με τις εταιρείες λεωφορείων προς επίλυση των προβλημάτων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ως ένδειξη καλής θέλησης και ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλονται όλα τα απεργιακά μέτρα μέχρι και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τον αρμόδιο υπουργό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΠτΔ, τον πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Μεταφορών, τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, όπως και τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν προς επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΠΗΓΗ:tothemaonline.com

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)

Συζητήσαμε για :

• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
▪️ Χαράλαμπος Γρηγορίου, υποψήφιος Βουλευτής Πάφου με το ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε τέσσερις καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Ακρίβεια & Σύστημα – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει; Είναι το σύστημα ή οι πολιτικές επιλογές;
🔹 Μεταναστευτικό – Μπορεί η Κύπρος να αντέξει άλλες ροές ή χρειάζεται άμεση αυστηροποίηση και έλεγχος συνόρων;
🔹 Κυπριακό – Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή;
🔹 Πολιτικό Σύστημα – Είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό; Ποιος λογοδοτεί και πώς αλλάζει;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ 
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia