EKLOGES2026
Ekloges 2026 – Κράτος σε κλοιό Διαφθοράς | Παρασκευή 06/02, 7μμ
Με τον Μίκη Κασάπη στο τιμόνι της παρουσίασης, το νέο επεισόδιο της εκπομπής Ekloges 2026 ανέδειξε μια σε βάθος και ουσιαστική συζήτηση γύρω από το φαινόμενο της διαφθοράς και τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σύστημα της Κύπρου.
🎙️ Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν ο Ανδρέας Θεοφάνους, Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας συνεργαζόμενος με το Κίνημα Οικολόγων – Συμμαχία Πολίτων , ο Δημήτρης Παπαδάκης, πρώην Ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ, καθώς και ο Ανδρέας Κουννής, υποψήφιος βουλευτής Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ.
🧩 Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της διαφθοράς που ταλανίζει τον τόπο, στις χρόνιες στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος που επιτρέπουν τη διαιώνισή της, αλλά και στις διαχρονικές ευθύνες που δεν αποδόθηκαν, δημιουργώντας ένα περιβάλλον θεσμικής ανοχής.
⚖️ Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της διαφθοράς, στη βουλευτική ασυλία και στην ανάγκη ουσιαστικής αναθεώρησής της, ώστε να μην γίνεται κατάχρησή της και να μη λειτουργεί ως εμπόδιο στη λογοδοσία.
🏛️ Παράλληλα, αναλύθηκαν τα σκάνδαλα που κόστισαν δισεκατομμύρια στον τόπο και υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, βυθίζοντας τη χώρα σε μια περίοδο βαθιάς πολιτικής και θεσμικής σήψης.
📉 Στο τραπέζι τέθηκε και η αυξανόμενη αποστροφή των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, η αποδοκιμασία προς τα πολιτικά πρόσωπα, η στροφή προς ακραίους χώρους αλλά και το νέο φαινόμενο του «απολιτίκ», ως μορφή απόσυρσης και απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα.
🏗️ Τέλος, κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη αλλαγής διαδικασίας στους διορισμούς ανώτατων λειτουργών και αξιωματούχων του κράτους, με πρόσωπα που να τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και να επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αυστηρά αξιοκρατικές διαδικασίες.
📌 Μια εκπομπή με τεκμηριωμένο λόγο και ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις, που ανέδειξε την ανάγκη για θεσμική κάθαρση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο για τη χώρα.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Παιδεία, Προβληματισμοί και Μέλλον | Παρασκευή 06/03 στις 7μμ
Το μέλλον της παιδείας στην Κύπρο βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, όπου συζητήθηκαν οι ανάγκες της εκπαίδευσης και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε το εκπαιδευτικό σύστημα να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι βουλευτές:
Κωνσταντίνος Γεωργίου (Λεμεσός – ΕΛΑΜ), Μορφάκης Σολομωνίδης (Λευκωσία – ΕΔΕΚ), Λευτέρης Αντωνίου (Λευκωσία – ΔΗΠΑ) και Μαρία Κοΐδη (Λεμεσός – Κίνημα Οικολόγων και Συνεργασία Πολιτών).
• Πώς μπορεί η εκπαίδευση να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη;
• Πώς μπορεί να ενισχυθεί η συμπεριληπτική εκπαίδευση στα σχολεία;
• Πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα να απομακρυνθεί από την αποστήθιση;
• Μπορεί η νέα μεταρρύθμιση να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος;
• Υπάρχει επαρκής σύνδεση μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας;
• Πώς πρέπει η εκπαίδευση να προσεγγίζει την ιστορία και το «Δεν Ξεχνώ»;
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Η Κοινοβουλευτική Παρουσία του ΕΛΑΜ | Πέμπτη 05/03 στις 7μμ
Στην πολιτική εκπομπή Ekloges2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, καλεσμένος ήταν ο Σωτήρης Ιωάννου, βουλευτής Λάρνακας με το ΕΛΑΜ, ο οποίος επαναδιεκδικεί την έδρα του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
🌍 Πόλεμος στη Μέση Ανατολή και ασφάλεια της Κύπρου
Η συζήτηση ξεκίνησε στις εξελίξεις στην περιοχή και στις επιπτώσεις τους για την Κύπρο. Ο καλεσμένος εξέφρασε περηφάνια στην απόφαση της Ελλάδας να αποστείλει τις φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» και τέσσερα μαχητικά F-16, ενώ σχολίασε και τη στάση άλλων κομμάτων, με αναφορά στο ΑΚΕΛ.
🔥 Συστημικά και αντισυστημικά κόμματα
Κατά τη συζήτηση υποστήριξε ότι το ΕΛΑΜ εκφράζει τη δυσαρέσκεια πολιτών απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο.
🌱 «Κοινή πορεία» στα μεγάλα ζητήματα
Ο βουλευτής έκανε λόγο για σύγκλιση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σε σημαντικά ζητήματα όπως το Κυπριακό, η λεγόμενη Woke ατζέντα, η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και το μεταναστευτικό.
📊 Η πορεία του ΕΛΑΜ
Τέλος, αναφέρθηκε στη διαδρομή του κόμματος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι –όπως υποστήριξε– το πολιτικό σύστημα προσπάθησε να αναχαιτίσει τη δυναμική του. Παρά τις δυσκολίες, τόνισε ότι το ΕΛΑΜ άντεξε και πλέον, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, καταγράφεται ως τρίτη πολιτική δύναμη, διεκδικώντας ισχυρότερη φωνή στη Βουλή.
📺 Ekloges2026 — πολιτικός διάλογος με καθαρές θέσεις και ουσία. ή
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Κυπριακή Δημοκρατία Πόσο ασφαλείς είμαστε τελικά; | Τετάρτη 04/03 στις 7μμ
Σε μια περίοδο πολεμικής κλιμάκωσης στην περιοχή, το νέο επεισόδιο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, εστίασε στο ζήτημα της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις απειλές που διαμορφώνονται στη Μέση Ανατολή και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι βρετανικές βάσεις στο νησί.
🎙️ Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι βουλευτές: Σέβηρος Κούλας (Λευκωσία -ΑΚΕΛ), Δρ. Αντώνης Στυλιανού (Λεμεσός – ΔΗ.ΣΥ.), Νίκη Χριστοφή (Λεμεσός – Volt) και Δρ. Κυριάκος Τσιμίλλης (Λευκωσία – Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών).
⚖️ Κυριαρχία και βρετανικές βάσεις
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τη λειτουργία των βρετανικών βάσεων, ενώ τέθηκε και το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την παρουσία τους στο νησί.
🛡️ Πολιτική προστασία και αμυντική ετοιμότητα
Έγινε αναφορά στην κατάσταση των καταφυγίων και στην ετοιμότητα της Κύπρου απέναντι σε σύγχρονες απειλές.
🌍 Διπλωματία και διεθνείς συμμαχίες
Αναλύθηκε ο ρόλος των διεθνών εταίρων, με αναφορά και στην αποστολή δύο ελληνικών φρεγατών και τεσσάρων μαχητικών F-16 στην περιοχή.
📌 Οι πολιτικές επιλογές της επόμενης ημέρας
Οι καλεσμένοι τοποθετήθηκαν για τις επιλογές που θα μπορούσαν να μειώσουν τους κινδύνους για την Κύπρο.
📅 Τετάρτη 04/03
🕘 7μμ
Ζωντανά στο Vouli TV & διαδικτυακά
-
Off the Record1 month agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
EKLOGES20261 week agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record1 month agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Behind Politics2 weeks agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
Off the Record4 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
Off the Record3 weeks agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ

