Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα, είπε ο Γιωρκάτζης στον απολογισμό του

Published

on

Για «έργα πρωτοποριακά που συμβάλλουν ώστε η Λευκωσία να ξεχωρίζει» μίλησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στον απολογισμό του έργου του Δήμου Λευκωσίας για την περίοδο 2017 – 2024. Ο απολογισμός αφορούσε τα έργα στην εντός και εκτός των τειχών πόλη, τα πολιτιστικά δρώμενα και το κοινωνικό του έργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι «υλοποιήθηκαν έργα πρωτοποριακά που συμβάλλουν ώστε η Λευκωσία να ξεχωρίζει, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι όπου έγιναν ολοκληρωμένες και συντονισμένες παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα υπήρξαν πολύ θετικά».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αναφέρει η ανακοίνωση, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «με επίκεντρο τον άνθρωπο, όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα πολυεπίπεδο πλάνο δράσεων, για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και να φτιάξουμε τη Λευκωσία, που θα θέλουν να ζήσουν τα παιδιά μας. Μια Λευκωσία πιο φιλική, περισσότερο λειτουργική και προσβάσιμη, ακόμα πιο πράσινη και όμορφη. Μια πόλη με βιώσιμο πρόσημο. Όπως πρέπει να είναι μια πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπρόσθετα, ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι τα έργα δεν σταματούν με το τέλος της θητείας του νυν Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, αλλά έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τα έργα τα οποία έχουν ήδη σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή υλοποίηση της επικείμενης μεταρρύθμισης της συνένωση των τεσσάρων δήμων Λευκωσίας, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Αγλαντζιάς.

Πηγή: Kathimerini

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή «Εκλογές 2026» με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού:

– Παναγής Κούρτουλος (ΔΗΚΟ)
– Έντμοντ Χαγουίλα (ΑΛΜΑ)
– Πάνος Χατζηχριστοφή (VOLT)
– Μόνικα Πιερίδου (ΚΟΣΠ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός. Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα πιο πιεστικά ζητήματα για την πόλη είναι:
– το στεγαστικό,
– το κυκλοφοριακό,
– η θαλάσσια ρύπανση,
– και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Θέσεις των υποψηφίων

– Η Μόνικα Πιερίδου τόνισε την ανάγκη να δίνονται μάχες χωρίς «ευθυνοφοβία», υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
– Ο Έντμοντ Χαγουίλα ανέδειξε τη σημασία του σωστού προγραμματισμού και των μακροπρόθεσμων πολιτικών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.
– Ο Πάνος Χατζηχριστοφή, αναφερόμενος στο στεγαστικό, πρότεινε ως πιθανή λύση την υιοθέτηση της συγκατοίκησης ως καθημερινή πρακτική, όπως συμβαίνει συχνά στα φοιτητικά χρόνια.
– Ο Παναγής Κούρτουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα μπορούσε να συμβάλει στο στεγαστικό καλύπτοντας την προκαταβολή και το πρώτο ενοίκιο για τους πολίτες.

Θέμα Βρετανικών Βάσεων

Στο επίκαιρο ζήτημα των βρετανικών βάσεων, όλοι οι υποψήφιοι —εκτός του ΔΗΚΟ— εξέφρασαν ότι, εφόσον είναι εφικτό, θα προτιμούσαν την αποχώρησή τους από την Κύπρο.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι εξελίξεις και τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026» στην πολιτική τηλεόραση του Vouli TV, με τον δημοσιογράφο Μίκη Κασάπη.

Στο πάνελ φιλοξενήθηκαν τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Λευκωσίας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους:

Πόλυς Κουρουσίδης (ΔΗΣΥ)
Μάριος Αργυρίδης (ΑΚΕΛ)
Πέτρος Κουντουρέσιης (ΕΛΑΜ)
Μιχάλης Σπαστρής (ΑΛΜΑ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τους πολίτες της πρωτεύουσας, με έμφαση στο κυκλοφοριακό και την αστική κινητικότητα, το μεταναστευτικό και την ασφάλεια στην παλιά Λευκωσία, καθώς και τη στήριξη των ορεινών και ακριτικών περιοχών.

Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο αφθώδης πυρετός, η ασφάλεια των πολιτών ενόψει γεωπολιτικών εξελίξεων και η καταλληλότητα των καταφυγίων.

Η εκπομπή προσέφερε στους πολίτες μια ολοκληρωμένη εικόνα των θέσεων των υποψηφίων, συμβάλλοντας στον δημόσιο διάλογο ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών 2026.

📺 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV.

Continue Reading
Advertisement
voulitv8 hours ago

Κυπριακό: Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για νέα συνάντηση ηγετών – Ο Ντιάν βλέπει Ερχιουρμαν τη Δευτέρα

Behind Politics1 day ago

Behind Politics | Επεισόδιο 4: Γιώργος Παμπορίδης, Παρασκευή 27/03 στις 7μμ

#exAformis2 days ago

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

EKLOGES20262 days ago

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Off the Record2 days ago

Ο Φειδίας, η ξεπερασμένη δημοσιογραφία και η Τσιτσιολίνα…

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα ο ΟΗΕ μετά από αίτημα της Ρωσίας για τον Μεσανατολικό πόλεμο

Off the Record2 days ago

Επειγόντως αλλαγή νοοτροπίας

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Τραμπ: Αναστέλλει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές Ιράν μέχρι 6 Απριλίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 days ago

Τα οκτώ μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Ξεπερνά τα €200 εκατομμύρια το συνολικό κόστος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 days ago

ΟΕΒ: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αλλά ανεπαρκής η στήριξη στον τουρισμό

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia