Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπέρ της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές Εκλογές για το ΔΗΚΟ!

Avatar photo

Published

on

Ρεύμα υπέρ της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές Εκλογές υπάρχει στο ΔΗΚΟ, όπως φάνηκε κατά τις εργασίες του χθεσινού Πολιτικού Συνεδρίου του κόμματος. Αν και κεντρικό αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η επικύρωση της πολιτικής διακήρυξης, περίπου το 90% των παρεμβάσεων των συνέδρων αφορούσαν τις Προεδρικές Εκλογές και πολλές από αυτές περιείχαν και προτιμήσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, πέραν από το πλέγμα των συνεργασιών που θα πρέπει να επιδιώξει το μεγαλύτερο κόμμα του Κέντρου. Έτσι, η ηγεσία του ΔΗΚΟ είχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει πώς αντιμετωπίζεται το θέμα στα κατώτερα στρώματα του κόμματος και πώς διαμορφώνονται οι τάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το κλειστό μέρος του Συνεδρίου, που έγιναν και οι τοποθετήσεις, η πλειοψηφία όσων έλαβαν τον λόγο εξέφρασαν την άποψη πως το ΔΗΚΟ πρέπει να διεκδικήσει τις Προεδρικές Εκλογές με τον πρόεδρό του. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως δεν ευνοείται το σενάριο της αυτόνομης καθόδου αλλά αυτό που θέλει τον κ. Παπαδόπουλο να ηγείται μίας διακομματικής προσπάθειας της αντιπολίτευσης, είτε με το ΑΚΕΛ είτε με άλλα κόμματα του Κέντρου.

Ένας αριθμός συνέδρων έδωσε ως εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν είναι αρεστός από πιθανούς συνεργάτες, να προταθούν άλλα ονόματα από τον χώρο του ΔΗΚΟ, θέτοντας ως προαπαιτούμενο, όποιες συμμαχίες κι αν τελικά διαμορφωθούν, να είναι γύρω από μία ΔΗΚΟϊκή υποψηφιότητα, χωρίς ωστόσο να δίνουν εναλλακτικά ονόματα. Σε γενικές γραμμές, όπως ενημερώνεται ο REPORTER, η κυρίαρχη τάση ήταν πως το ΔΗΚΟ πρέπει να έχει δικό του υποψήφιο, ασχέτως τι είδους συνεργασίες επιτευχθούν.

Ως δεύτερο σημαντικότερο συμπέρασμα που έχει ενώπιον της η ηγεσία του ΔΗΚΟ είναι η αποστροφή από τον ΔΗΣΥ. Αν και είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος ότι προτεραιότητα είναι η συνεργασία με την ευρύτερη αντιπολίτευση, αρκετοί ήταν εκείνοι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να τονίσουν ότι το ΔΗΚΟ πρέπει να μείνει μακριά από τον ΔΗΣΥ. Και όχι απλώς από τον Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και από άλλους δυνητικούς υποψηφίους που προέρχονται από τον χώρο του ΔΗΣΥ, δηλαδή τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Γιώργο Παμπορίδη.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως υπήρξε ένας μικρός αριθμός τοποθετήσεων που εισηγούνταν την υποστήριξη του κ. Χριστοδουλίδη, ως υποψηφίου της αντιπολίτευσης, διαχωρίζοντας τον, ουσιαστικά, από το πλαίσιο ΔΗΣΥ. Δηλαδή αυτή η υποστήριξη εκδηλωνόταν σε καθαρά προσωπικό επίπεδο υπέρ του τέως Υπουργού Εξωτερικών. Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισήγηση αυτή ήταν κυρίως ως plan b, σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, δεν θα είχε καλές προοπτικές η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, και αφορούσε την υποστήριξη του κ. Χριστοδουλίδη μαζί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Πέραν του προέδρου του ΔΗΚΟ και του κ. Χριστοδουλίδη, δεν ακούστηκαν ονομαστικές εισηγήσεις υπέρ άλλων προσώπων, όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα.

Σε γενικές γραμμές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι παρόντες δεν απέρριψαν πιθανούς συνεργάτες σε επίπεδο δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά τόνιζαν ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να έχει ως βάση μία ΔΗΚΟϊκή υποψηφιότητα. Η ανάλυση, άλλωστε, είναι πως μια αμιγώς ΑΚΕΛική υποψηφιότητα δεν θα είχε καμία τύχη ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα που πέφτουν στα πηγαδάκια του ΑΚΕΛ μέχρι στιγμής, δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τη βάση του κόμματος. Αντιθέτως, η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου θα μπορούσε εύκολα να βρει στήριξη στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου (εξαιρουμένης της ΔΗΠΑ), παρόλο που μπορεί να αντιμετωπίσει αντιστάσεις από το ΑΚΕΛ.

Ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πάντως, έδωσε, κατά την ομιλία του, πρόσταγμα νίκης, δηλώνοντας ότι το ΔΗΚΟ μπορεί φέρει την Κύπρο στη νέα της εποχή. «Θα διεκδικήσουμε τις Προεδρικές του ’23. Θα πολεμήσουμε για τις Προεδρικές του ’23. Και θα κερδίσουμε τις Προεδρικές του ’23», τόνισε.

ΠΗΓΗ : reporter.com.cy

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή «Εκλογές 2026» με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού:

– Παναγής Κούρτουλος (ΔΗΚΟ)
– Έντμοντ Χαγουίλα (ΑΛΜΑ)
– Πάνος Χατζηχριστοφή (VOLT)
– Μόνικα Πιερίδου (ΚΟΣΠ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός. Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα πιο πιεστικά ζητήματα για την πόλη είναι:
– το στεγαστικό,
– το κυκλοφοριακό,
– η θαλάσσια ρύπανση,
– και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Θέσεις των υποψηφίων

– Η Μόνικα Πιερίδου τόνισε την ανάγκη να δίνονται μάχες χωρίς «ευθυνοφοβία», υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
– Ο Έντμοντ Χαγουίλα ανέδειξε τη σημασία του σωστού προγραμματισμού και των μακροπρόθεσμων πολιτικών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.
– Ο Πάνος Χατζηχριστοφή, αναφερόμενος στο στεγαστικό, πρότεινε ως πιθανή λύση την υιοθέτηση της συγκατοίκησης ως καθημερινή πρακτική, όπως συμβαίνει συχνά στα φοιτητικά χρόνια.
– Ο Παναγής Κούρτουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα μπορούσε να συμβάλει στο στεγαστικό καλύπτοντας την προκαταβολή και το πρώτο ενοίκιο για τους πολίτες.

Θέμα Βρετανικών Βάσεων

Στο επίκαιρο ζήτημα των βρετανικών βάσεων, όλοι οι υποψήφιοι —εκτός του ΔΗΚΟ— εξέφρασαν ότι, εφόσον είναι εφικτό, θα προτιμούσαν την αποχώρησή τους από την Κύπρο.

Continue Reading
Advertisement
Βουλευτικές Εκλογές 20262 hours ago

Διαδικτυακή Δημοσκόπηση – Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Απρίλιος 2026

Podcast Therapy3 hours ago

«Μαρία Κρίδη: Από την Παιδεία στην Πολιτική» | Podcast Therapy S2 E18

EKLOGES20264 hours ago

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

EKLOGES202611 hours ago

EKLOGES2026 – Πάφος 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 03/04 στις 7μμ

Off the Record12 hours ago

ΕΛΑΜ: Ο μεγάλος νικητής των εκλογών…

Off the Record13 hours ago

Ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί και οι σπόνσορες της πολιτικής

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ1 day ago

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 02/04 στις 9μμ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Ανησυχία για «δραματική κατάσταση» στο Λίβανο εκφράζουν ΥΠΕΞ 17 ευρωπαϊκών κρατών περιλαμβανομένης της Κύπρου

ΕΚΠΟΜΠΕΣ1 day ago

Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά – Anka Moraru, Πέμπτη 02/04 στις 7μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Βουλή: Πέρασε η μείωση φόρου στα καύσιμα – Έλεγχοι για αποτροπή αισχροκέρδειας

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia