Στις 18 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας, το τρίτο Φόρουμ για τη διεθνή συνεργασία για την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» («Belt and Road Initiative Forum»), το οποίο έστρεψε για άλλη μια φορά θετικά την προσοχή του κόσμου στην Κίνα. Η διεθνής κοινότητα συζητά την σημασία της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» που ξεκίνησε η Κίνα για τη μελλοντική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.
Η πρωτοβουλία «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» της Κίνας αποτελεί ελπίδα για ειρήνη, δικαιοσύνη και ευημερία για όλους, όπως αποδείχθηκε και στο 3ο φόρουμ «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πεκίνο. Αυτή η ολιστική προσέγγιση δεν είναι μόνο η προσωπική μου άποψη, φαίνεται ότι είναι η άποψη της Κίνας, η άποψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Στην ομιλία του για την BRI χρησιμοποίησε 54 φορές τη λέξη «όλοι» και 18 φορές τη λέξη «κοινά». Αυτό δεν είναι απλώς μια σύμπτωση. Αυτή είναι η διατύπωση που αποκαλύπτει τις σκέψεις και τις ιδέες της εν λόγω πρωτοβουλίας, καθώς και τους στόχους και τους σκοπούς της. Στο Πανεπιστήμιο Zhongnan στο Wuhan στις 12 Οκτωβρίου 2023, έδωσα μια διάλεξη για την ολιστική ανάλυση του δικαίου μετά από την ευγενική πρόσκληση της Νομικής Σχολής. Σε αυτή τη διάλεξη εξήγησα σε Κινέζους και διεθνείς φοιτητές την ιδέα της ολιστικής ανάλυσης, της ολιστικής προσέγγισης. Η ιδέα αυτή αναλύεται επίσης στο πρόσφατο βιβλίο που εξέδωσα στον εκδοτικό οίκο «Cambridge Scholar» της Αγγλίας (2023) ως επιμελητής με τη συμβολή πολλών συγγραφέων από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Η βασική ιδέα είναι ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε μια πορεία ειρήνης και ευημερίας στον κόσμο και ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε θεσμούς προς όφελος όλων. Βρίσκω αυτή την ιδέα ενδιαφέρουσα και βλέπω ότι αυτή η ιδέα βρίσκεται και στην ουσία της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» σήμερα.
Παρατήρησα επίσης ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανέφερε επίσης οκτώ σημαντικά βήματα που θα κάνει η Κίνα για να υποστηρίξει την υψηλής ποιότητας συνεργασία «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» στο πρόσφατο σχετικό φόρουμ, τα οποία είναι, η κατασκευή πολυδιάστατου δικτύου συνδεσιμότητας, η υποστήριξη μιας ανοικτής παγκόσμιας οικονομίας, η πρακτική συνεργασία σε έργα υπογραφής και «μικρά αλλά έξυπνα» προγράμματα διαβίωσης, η προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, η προώθηση της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας, η ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ των ανθρώπων, η προώθηση της συνεργασίας με βάση την ακεραιότητα και η ενίσχυση της θεσμικής οικοδόμησης. Ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, τι σημαίνει για εμάς η πρωτοβουλία της Κίνας; Ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τι σημαίνουν για εμάς οι οκτώ προτάσεις της Κίνας και τα διάφορα έργα που περιέχουν;
Comments are closed for this post.