Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμητική βράβευση του John Christodoulou από τον υφυπουργό Τουρισμού

Published

on

Σε μια απλή αλλά συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στα πλαίσια της διεθνούς αναγνωρισμένης διάσκεψης ‘Where Travel & Tourism Meet’ του ‘World Travel Market’ Λονδίνου (wtm.com), πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικού βραβείου στον Κύπριο επιχειρηματία John Christodoulou για τις πολυετείς και σημαντικές του προσπάθειες για την προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Η πρόσφατη διοργάνωση του Παγκύπριου διαγωνισμού ‘Love Cyprus’ από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, που απευθύνθηκε στα Δημοτικά Σχολεία, τη Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση και προσέφερε στους νέους μας την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αυθεντική Κύπρο μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό, τους χορούς και τη μουσική, αποτελεί τον κύριο λόγο για την απονομή του Βραβείου. Ο διαγωνισμός, στον οποίο σχεδόν 200 σχολεία απ’ όλη την Κύπρο έστειλαν πάνω από 600 έργα, ξεπέρασε τις προσδοκίες, εξού και το συνολικό ποσό των βραβείων από το Yianis Christodoulou Foundation αυξήθηκε στις €180.000. Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον John Christodoulou, την Άννα Βίσση, τη Μαριάννα Λάτση και τον Christian Moore, και ολοκληρώθηκε με μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, με τον εκπληκτικό Έλληνα τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό να ερμηνεύει τις επιτυχίες του σε πάνω από 2.000 θεατές – παιδιά και μεγάλους.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ενισχύθηκε η τουριστική ευαισθητοποίηση στα σχολεία, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του τουρισμού στο νησί μας. Επιπρόσθετα, το Ίδρυμα παρείχε οικονομική ενίσχυση στα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καλύψουν σημαντικές ανάγκες τους.

Το τιμητικό βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, ο οποίος ηγείται της κυπριακής συμμετοχής στο συνέδριο. Όπως ανέφερε ο κ. Κουμής, «το Υφυπουργείο Τουρισμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την αφοσίωση και την προσφορά του κ. Χριστοδούλου στην Κύπρο και δηλώνει ότι είναι έτοιμο να υποστηρίξει το μελλοντικό έργο του Ιδρύματος, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ευαισθητοποίησης και την περαιτέρω προβολή του νησιού μας.”

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. John Christodoulou δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, «πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ώστε να κατανοήσουν τις παραδόσεις μας, την ιστορία της Κύπρου και το ιδιαίτερο νησί από το οποίο καταγόμαστε. Χρειάζεται τα παιδιά μας να κατανοήσουν τον πόνο και θλίψη που μας προκάλεσε η τουρκική εισβολή και το πόσο υποφέραμε. Αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί, αυτό πρέπει να επεξηγηθεί στα παιδιά. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε – και πρέπει όλοι να θυμόμαστε – από πού προερχόμαστε. Αν ξεχάσουμε τις ρίζες μας, τότε θα ξεχάσουμε τον προορισμό μας.»

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το Βραβείο σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο, ανανεώνοντας τη συνάντησή τους, όπως είπε, «στην αγαπημένη μας Κύπρο».

Ο Υφυπουργός επαίνεσε επίσης την ευρύτερη προβολή που προσφέρουν ο κ. John Christodoulou και το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation στις πολιτιστικές, τουριστικές και φυσικές ομορφιές του νησιού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αννίτα Δημητρίου: Επανεκλογή στην Προεδρία της Βουλής με 29 ψήφους

Avatar photo

Published

on

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, επανεκλέγηκε στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, επικρατώντας στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας με 29 ψήφους.

Η κ. Δημητρίου εξασφάλισε τη στήριξη των 17 βουλευτών του ΔΗΣΥ, των 8 του ΔΗΚΟ και των 4 της Άμεσης Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία για την επανεκλογή της στο δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, έλαβε συνολικά 19 ψήφους, προερχόμενες από τους 15 βουλευτές του ΑΚΕΛ και τους 4 βουλευτές του κινήματος Άλμα – Πολίτες για την Κύπρο. Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ επέλεξαν να τηρήσουν αποχή κατά τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, η κ. Δημητρίου είχε συγκεντρώσει 21 ψήφους από τον ΔΗΣΥ και την Άμεση Δημοκρατία, ενώ ο κ. Στεφάνου είχε λάβει επίσης 19 ψήφους από το ΑΚΕΛ και το Άλμα. Εκτός δεύτερου γύρου έμειναν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, οι οποίοι εξασφάλισαν από 8 ψήφους έκαστος.

Η πρώτη συνεδρία της νέας Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 υπό την προεδρία του πρεσβύτερου βουλευτή, Ζαχαρίας Κουλίας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η διαβεβαίωση των 56 νεοεκλεγέντων βουλευτών καθώς και των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων.

Πολιτικό μήνυμα της ψηφοφορίας: Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου επιβεβαίωσε τη συνεργασία ΔΗΣΥ–ΔΗΚΟ–Άμεσης Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ παράλληλα κατέδειξε ότι η νέα Βουλή ξεκινά τη θητεία της με έντονη πολυκομματικότητα και νέες ισορροπίες δυνάμεων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατέρρευσε το αφήγημα της «Σάντη» – Εκτεθειμένος ο Δρουσιώτης, ανοίγει ο κύκλος των ευθυνών

Avatar photo

Published

on

Η πολύμηνη υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη και άγγιξε κορυφαίους θεσμούς του κράτους φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα φάση, μετά τα συμπεράσματα της Αστυνομίας που καταρρίπτουν το σύνολο των ισχυρισμών γύρω από την επονομαζόμενη «Σάντη». Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν από την ηγεσία της Δύναμης, τα μηνύματα, τα ηχητικά αποσπάσματα και το ευρύτερο αφήγημα που προωθήθηκε δημόσια κρίθηκαν κατασκευασμένα και χωρίς πραγματική τεκμηρίωση.

Η έρευνα διήρκεσε δύο μήνες και κατέληξε στην αποδόμηση δεκάδων ισχυρισμών που αφορούσαν δικαστές, κρατικούς αξιωματούχους, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλα δημόσια πρόσωπα. Η ίδια η 45χρονη φέρεται να παραδέχθηκε ότι κατασκεύασε τα επίμαχα μηνύματα, γεγονός που δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα ως προς τις ποινικές και αστικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται πλέον ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης, ο οποίος είχε υιοθετήσει και προβάλλει δημόσια τους ισχυρισμούς της υπόθεσης. Η Αστυνομία ανακοίνωσε νέα ποινική διερεύνηση για τη διακίνηση των πλαστών μηνυμάτων και πιθανές ψευδείς ειδήσεις, με τον ίδιο και τη «Σάντη» να θεωρούνται τα βασικά πρόσωπα που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Παρά τις αντιδράσεις του Δρουσιώτη, ο οποίος επιμένει ότι παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα και συνδέει τις εξελίξεις με το επικείμενο πόρισμα για το «Κράτος Μαφία», η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον ίδιο. Το αφήγημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν σοβαρές καταγγελίες κατά προσώπων και θεσμών έχει ουσιαστικά καταρρεύσει, αφήνοντάς τον πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένο.

Πλέον, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τις αρχικές καταγγελίες στις ευθύνες όσων τις κατασκεύασαν, τις διέδωσαν ή τις αξιοποίησαν δημόσια, σε μια υπόθεση που δοκίμασε την αξιοπιστία θεσμών και προσώπων και η οποία απέχει ακόμη από το οριστικό της τέλος.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προεδρία της Βουλής: Η μάχη των ισορροπιών και οι πραγματικοί νικητές

Avatar photo

Published

on

Η σημερινή εκλογή Προέδρου της Βουλής δεν αποτελεί απλώς μια κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική αναμέτρηση της νέας Βουλής και ταυτόχρονα μια δοκιμασία ισχύος για τα κόμματα, τις συμμαχίες και τις μελλοντικές πολιτικές ισορροπίες.

Η απόφαση του ΑΚΕΛ να κατεβάσει ως υποψήφιο τον Γενικό Γραμματέα του, Στέφανο Στεφάνου, άλλαξε τα δεδομένα και μετέτρεψε την αναμέτρηση σε μια τριπλή μάχη ανάμεσα στην Αννίτα Δημητρίου, τον Στέφανο Στεφάνου και, υπό προϋποθέσεις, τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Οι αριθμοί δείχνουν ότι κανείς δεν διαθέτει από μόνος του την απαιτούμενη πλειοψηφία, γεγονός που καθιστά καθοριστικές τις αποφάσεις μικρότερων πολιτικών δυνάμεων όπως η Άμεση Δημοκρατία, το ΕΛΑΜ και το ΑΛΜΑ.

Πέρα όμως από τα πρόσωπα, το πραγματικό διακύβευμα είναι πολιτικό. Το ΔΗΚΟ βρίσκεται ενώπιον ενός δύσκολου διλήμματος: να επιμείνει σε μια αυτόνομη πορεία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ή να επιλέξει στρατόπεδο μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Κάθε επιλογή συνοδεύεται από πολιτικό κόστος αλλά και πιθανές μελλοντικές απολαβές.

Την ίδια στιγμή, η Άμεση Δημοκρατία αναδεικνύεται σε ρυθμιστή των εξελίξεων. Οι τέσσερις ψήφοι της μπορεί να καθορίσουν όχι μόνο ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο, αλλά και ποιος τελικά θα αναλάβει το δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η σημερινή διαδικασία θα αποτελέσει πρόγευση των πολιτικών συσχετισμών που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια. Η εκλογή του Προέδρου της Βουλής δεν θα αναδείξει μόνο έναν νικητή, αλλά και τους νέους άξονες συνεργασίας, αντιπαράθεσης και επιρροής που θα διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks ago

Βουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών

Off the Record4 weeks ago

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!

EKLOGES20263 weeks ago

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks ago

Σάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Τι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών

EKLOGES20263 weeks ago

EKLOGES2026 – H τελική της προεκλογικής περιόδου με χιούμορ! | Παρασκευή 22/05 στις 7μμ

Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks ago

Πότε ανοίγουν οι κάλπες σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks ago

Πρώτη εφαρμογή του νέου μοντέλου εκλογής Προέδρου της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Επιστολή Ανδρούλλας Καμιναρά στη διεύθυνση του OMEGA για λανθασμένη παρουσίαση των θέσεών της

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia