Η Μονή Αββακούμ έχει φορολογικό φάκελο, ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο η λειτουργός Α του Τμήματος Φορολογίας, Ειρήνη Ιωάννου.

Ερωτηθείσα αν η Μονή έχει δηλωμένα εισοδήματα, η κ. Ιωάννου απάντησε «εφόσον υπάρχει φάκελος, κάποια εισοδήματα είναι δηλωμένα ή δεν είναι δηλωμένα. Εκεί είναι ακριβώς τα στοιχεία που αφορούν τις αρμοδιότητες του Τμήματος και σε εκείνα θα επικεντρωθούμε».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για διακίνηση μεγάλων ποσών χρημάτων στη Μονή, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή ζήτησε από τον Έφορο Φορολογίας, Σωτήρη Μαρκίδη να διερευνήσει το όλο θέμα.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.