Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημοσίευμα του Politico και η στήριξη στο 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Published

on

Ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία (που κλείνει σε δύο μέρες δύο χρόνια) έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο της συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωση για τη συμμετοχή του ΥΠΕΞ στο ΣΕΥ, αναφέρεται πως ο κ. Κόμπος επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Κύπρου προς τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας, και «εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου να στηρίξει το 13ο πακέτο κυρώσεων, επισημαίνοντας ότι η παράκαμψη παραμένει ο βασικός παράγοντας υπονόμευσης των κοινών προσπαθειών μας». Ο κ. Κόμπος πρόσθεσε πως η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια και την σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, οι 27 συζητούν για πρώτη φορά τη συμπερίληψη στον κατάλογο κυρώσεων και εταιρειών από τρίτες χώρες, μεταξύ άλλων από την Τουρκία, τη Σερβία, την Κίνα και την Ινδία, λόγω της συμμετοχής τους στην παράκαμψη κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2022 η ΕΕ έχει επιβάλλει 12 γύρους κυρώσεων εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων στη Ρωσία για άμεση εμπλοκή τους στη στήριξη και ενίσχυση της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

Σπίναρε το Politico

Προ ημερών το “Politico” δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρος «μπλόκαραν» την αγορά από την ΕΕ βλημάτων 155χλστ που προορίζονται για την στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας -στα πλαίσια της διεθνούς παροχής στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης στο Κίεβο για τον συνεχιζόμενο πόλεμο. Το δημοσίευμα έγινε γρήγορα viral στα πλαίσια του συνεχιζόμενου διαλόγου στη διεθνή δημόσια σφαίρα για το Ουκρανικό και δη μετά τις ρωσικές στρατιωτικές επιτυχίες, επί του πεδίου, στην περιοχή της Αντβίκα. Ωστόσο το εν λόγω μπλόκο δεν αποτελεί κάτι νέο ή σχετιζόμενο per se με την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από την Δύση και την ΕΕ όσο μια πάγια δυναμική συζήτηση εντός της ΕΕ σε σχέση με την στρατηγική αυτονόμηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και δη την αγορά -με λεφτά των φορολογούμενων της ΕΕ- οπλικών συστημάτων εκτός Ευρώπης, στην οποία η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος διατηρούν την ίδια στάση αρχών εδώ και αρκετά χρόνια.

Πηγή: Kathimerini

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:

🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»

💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»

🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»

Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»

🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»

Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.

📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Avatar photo

Published

on

Σημαντική πολιτική εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημοποίησαν τη συνεργασία τους ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες και μια κοινή φιλοσοφία που δίνει έμφαση στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής. Όπως τονίστηκε, τα δύο κινήματα ενώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την προστασία των ζώων, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας πολιτικής με ουσία για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σε μια περίοδο με αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η επιλογή της συνεργασίας παρουσιάζεται ως απάντηση στην ανάγκη για σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπογράμμισαν ότι στόχος δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η διατύπωση καθαρών θέσεων, η συνέπεια και η συστηματική δουλειά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποψήφιοι που προέρχονται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής για την οικολογία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την ηθική διάσταση της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11 hours ago

«Μαζί Γράφουμε Ιστορία»: Το μεγάλο ραντεβού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Κύπρο

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE15 hours ago

THE DUEL «ΔΗΣΥ VS ΑΛΜΑ», Παρασκευή 10/04 στις 5μμ

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE17 hours ago

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Off the Record23 hours ago

Άρον Άρον καρατόμησε Αυτόν… λόγω social!

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σκιές στην εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 days ago

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Off the Record2 days ago

Λάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος

Off the Record2 days ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record2 days ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia