Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, κλήθηκε να κάνει σχετική τοποθέτηση υπό την ιδιότητά της ως Ειδική Αντιπροσώπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, από τον διευθυντή σύνταξης του ThemaOnline, Φάνη Μακρίδη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Εξ’ Αφορμής» (Vouli.TV) με οικοδεσπότη τον Χάρη Θεραπή.

Την Τετάρτη (22/04) σε διαδικτυακό συνέδριο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με θέμα την οικονομία και γενικότερα τις συνέπειες της πανδημίας, η κα Χαραλαμπίδου άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε ότι απέτυχε να εφαρμόσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αναφερόμενη συγκεκριμένα στην πρόνοια για επενδύσεις στην επιστήμη και την καινοτομία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εξ΄ Αφορμής, εξήγησε πως όταν έκανε λόγο για αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σημ. «έχει αποτύχει και σε όραμα και σε αποστολή») στο συνέδριο του ΟΑΣΕ, «δεν αντέδρασε κανείς γιατί βασικά είχαν παρόμοιες απόψεις ως προς τη διαχείριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «όταν στη συνέχεια εξέδωσε δελτίο Τύπου ο ΟΑΣΕ, επέλεξε να προβάλει από την ομιλία μου το κομμάτι στο οποίο ασκούσα κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Συνεπώς», συμπλήρωσε η κα Χαραλαμπίδου, «είναι μια ευρύτατη άποψη αυτή και θα πρέπει μετά που θα περάσουν όλες αυτές οι κρίσιμες στιγμές, να δούμε πώς διορθώνουμε καταστάσεις για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η συζήτηση με την βουλευτή του ΑΚΕΛ επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς.

Ως γνωστόν, καθημερινά (16:00) ο διευθυντής σύνταξης της ιστοσελίδας μας, Φάνης Μακρίδης, αναλύει και σχολιάζει τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας στη εκπομπή «Εξ’ Αφορμής» που παρουσιάζει ο διευθυντής του Vouli.TV, Χάρης Θεραπής.

Vouli TV