Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έτσι βλέπουν το νομοσχέδιο για τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο κόμματα και εμπλεκόμενοι φορείς

Published

on

«Καλή διάθεση» από κόμματα και εμπλεκόμενους φορείς δήλωσε ότι διαπίστωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο οποίος παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής το νομοσχέδιο που διευρύνει σημαντικά την περίμετρο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ο Σύνδεσμος Τραπεζών καθώς και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς και Διαχείρισης Πιστώσεων ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις για το ότι στην περίμετρο δανείων περιλαμβάνονται τα τερματισμένα δάνεια και δάνεια που σχετίζονται με επαγγελματική στέγη, καθώς και το κριτήριο επιλεξιμότητας που αφορά στο ύψος της αρχικής πιστωτικής διευκόλυνσης (και όχι το τρέχων υπόλοιπο του δανείου) μέχρι €350.000.

Το νομοσχέδιο διευρύνει την περίμετρο των δανείων για τα οποία ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος θα μπορεί να εξετάζει παράπονα ή να διορίσει μεσολαβητή.

Πλέον, πέραν των τραπεζικών ιδρυμάτων, περιλαμβάνονται και τα δάνεια που βρίσκονται στις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και τα δάνεια που εξασφαλίζονται από επαγγελματική στέγη. Για τα τερματισμένα δάνεια πλέον θα δίνεται ευκαιρία έξι μηνών σε δανειολήπτη και πιστωτή να βρουν μια συναινετική λύση. Το κριτήριο επιλεξιμότητας για το ύψος των πιστωτικών διευκολύνσεων είναι το αρχικό υπόλοιπο του δανείου ύψους μέχρι €350.000

Τα κόμματα της συμπολίτευσης χαιρέτισαν το νομοσχέδιο. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εξέφρασαν επιφυλάξεις, ενώ οι Οικολόγοι επιμένουν στο αναφαίρετο δικαίωμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κεραυνός είπε ότι το νομοσχέδιο ισορροπεί σε μια σωστή βάση και δίνει διεξόδους, ενώ σημείωσε ότι οι επιμέρους παρατηρήσεις που εκφράστηκαν θα εξεταστούν.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει επιτέλους να υπάρχει μια κατάληξη σε αυτό το θέμα που ταλαιπωρεί την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε προσθέτοντας ότι από την ερχόμενη βδομάδα μπαίνει σε εφαρμογή και το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης.

Τόσο στις δηλώσεις του όσο και ενώπιον της επιτροπής, ο Υπουργός Οικονομιών αναφέρθηκε στη συμπερίληψη τερματισμένων δανείων λέγοντας ότι υπάρχουν παρά πολλά παράπονα από δανειολήπτες ότι δεν είχε γίνει δυνατό να βρεθεί μια συναινετική λύση. «Δίνουμε ακόμη μια ευκαιρία σε αυτούς που έχουν τερματισμένα δάνεια μέσα σε έξι μήνες να υποβάλουν αίτηση στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο» για εξεύρεση λύσης τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν αυτό δεν γίνει εφικτό υπάρχει ο δρόμος της δικαστικής διαδικασίας.

Πάντως, ο κ. Κεραυνός επανέλαβε τις επισημάνσεις που εκφράζουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Τρόικα αλλά και οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι «απαιτούν να υπάρξει ένα σταθερό πλαίσιο για τις εκποιήσεις διαφορετικά είναι δυνατόν να προκύψουν δυσάρεστες εξελίξεις στην οικονομία μας».

Εκ μέρους της ΚΤΚ, ο Κλεάνθης Ιωαννίδης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Κρίσεων, είπε ότι το νομοσχέδιο ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό και ότι οι πρόνοιες του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την αύξηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας.

Λέγοντας ότι έξι από τα οκτώ σχόλια της ΚΤΚ έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο, ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις που αφορούν στο θέμα του μέγιστου ποσού των επιλέξιμων δανείων όσον αφορά την αγοραία αξία της επαγγελματικής στέγης, αλλά και για την συμπερίληψη των τερματισμένων δανείων.

«Δεν είμαστε δογματικοί αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να μειωθεί η περίμετρος», είπε αναφερόμενος στα τερματισμένα δάνεια.

Σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των τερματισμένων δανείων παρουσιάζει καθυστερήσεις πέντε ή επτά ετών, ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε πως «δίνοντας μία τρίτη και τέταρτη ευκαιρία δημιουργείται κουλτούρα ότι πάντα θα υπάρχει η τρίτη και η τέταρτη ευκαιρία. Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα, αλλά επειδή υπάρχει μια πραγματικότητα για την κουλτούρα αποπληρωμής πρέπει να περιοριστεί η συγκεκριμένη περίμετρος».

Ο Διευθυντής στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, Μιχάλης Κρονίδης, ανέφερε μεν πως το νομοσχέδιο είναι προς την κατεύθυνση, εκφράζοντας δε προβληματισμό επί τριών σημείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την συμπερίληψη επαγγελματικής στέγης χωρίς να τεθεί ανώτατο όριο στις αξίες, αφού το κριτήριο επιλεξιμότητας συνδέεται με το αρχικό ποσό του δανείου, τη συμπερίληψη των τερματισμένων δανείων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε δικαστικές διαδικασίες, αλλά και για την πρόνοια ότι η τράπεζα έχει υποχρέωση να υποβάλει πρόταση αναδιάρθρωσης.

Αν και παρουσιάστηκαν θετικοί ως προς το νομοσχέδιο, τόσο ο Διευθυντής της κρατικής ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγοράς Πιστώσεων Ανθή Εξαδάκτυλου, εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συμπερίληψη της επαγγελματικής στέγης και των τερματισμένων δανείων.

Το Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις είπε πως ως θέση αρχής είναι υπέρ της ενίσχυσης των εξωδικαστικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών και της ενίσχυση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει ρητή πρόνοια για αναστολή της εκποίησης μέχρι την εξέταση του παραπόνου.

Εκπρόσωπος του κινήματος κατά της ασυδοσίας των τραπεζών εξέφρασε τη διαφωνία του με την οροφή των €350.000 της αξίας της αρχικής διευκόλυνσης, αλλά και στο ότι ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος δεν μπορεί να παρέμβει όταν μια υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης διερωτήθηκε για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών επί των επιφυλάξεων της ΚΤΚ, ενώ όπως και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά, εξέφρασε ερωτηματικά για το ύψος των δανείων που θα περιληφθούν στην περίμετρο. Η Σάββια Ορφανίδου διερωτήθηκε αν ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος θα πρέπει να ενισχυθεί σε προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αναμενόμενο αυξημένο φόρτο εργασίας.

Απαντώντας ο κ. Κεραυνός είπε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να ενισχύσει το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για ό,τι χρειαστεί, ενώ απαντώντας στις επιφυλάξεις για την συμπερίληψη των τερματισμένων δανείων είπε ότι αυτό έγινε διότι υπάρχουν παράπονα ότι δεν εφαρμόστηκε ο Κώδικας της ΚΤΚ.  «Για αυτό είπαμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Αν ενοχλεί πολλούς να το αφαιρέσουμε», πρόσθεσε.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λουκαΐδης εξέφρασε ερωτηματικά για τον όγκο των τερματισμών δανείων, ενώ ο Άριστος Δαμιανού διερωτήθηκε γιατί να μην παραπέμπει το ίδιο το Δικαστήριο μια διαφορά για εξώδικη διευθέτηση για περίοδο δύο μηνών με αναστολή της εκποίησης, και αν στη συνέχεα δεν εξευρεθεί διευθέτηση η υπόθεση να επιστρέφει στο Δικαστήριο. Εξάλλου, ο Ανδρέας Καυκαλιάς διερωτήθηκε αν το νομοσχέδιο αυτό απαντά τους προβληματισμούς αν δίνεται μια ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα των ΜΕΔ και επιλύεται το θέμα του πραγματικού υπολοίπου.

Πάντως σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Δαμιανού είπε το νομοσχέδιο δεν επιλύει το πρόβλημα και εξέφρασε ικανοποίηση ότι ο ΥΠΟΙΚ είναι έτοιμος να συζητήσει εμπλουτισμό του νομοσχεδίου.

Εξάλλου, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας η Πρόεδρος της επιτροπής και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου καλωσόρισε το νομοσχέδιο λέγοντας ότι «θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπατριωτών μας» μέσω της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

«Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι λύνεται εν μια νυχτί το πρόβλημα των ΜΕΔ, όμως είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά, ένα βήμα που θα λύσει για χιλιάδες συμπατριωτών μας προβλήματα που φαινόντουσαν ανυπέρβλητα μέχρι σήμερα», είπε.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης εξέφρασε ικανοποίηση για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, ο οποίος θα εξετάζει υπερχρεώσεις και καταχρηστικές ρήτρες και πρόσθεσε ότι εισήγηση του κόμματος είναι και η συμπερίληψη των αγροτεμαχίων.

Εκ μέρους των Οικολόγων ο Σταύρος Παπαδούρης είπε ότι μετά την απόρριψη της πρότασης νόμου για απρόσκοπτη προσφυγή των δανειοληπτών στο Δικαστήριο ο,τιδήποτε θα είναι υποδεέστερο. Σημείωσε ακόμη ότι όλες οι πρόνοιες του νομοσχεδίου βασίζονται στην συναίνεση μεταξύ των δύο πλευρών.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη, με την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου να δηλώνει ότι στόχος είναι η προώθηση του στην Ολομέλεια για ψήφιση πριν το κλείσιμο της Βουλής για την διακοπή των Χριστουγέννων.

Αυξημένη λογοδοσία και διαφάνεια

Εξάλλου, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΥΠΟΙΚ, το νομοσχέδιο βασίζεται στην φιλοσοφία ότι με αυξημένες αρμοδιότητες είναι αναγκαίο να υπάρξει αυξημένη λογοδοσία.

Προωθείται η αλλαγή σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα που θα είναι επταμελές με 3 εκπρόσωπους Υπουργείων, δύο από το Υπουργείο Οικονομικών και ένα από το Υπουργείο Εμπορίου, 3 εκπρόσωπους του χρηματοοικονομικού τομέα και 1 εκπρόσωπο του συνδέσμου καταναλωτών

Προωθείται ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων ΔΣ και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με το ΔΣ να εκδίδει οδηγίες για διοικητικά και διαχειριστικά θέματα, ενώ η αρμοδιότητα για τα παράπονα και διορισμό μεσολαβητή διατηρείται στον Επίτροπο και Βοηθό Επίτροπο.

Πλέον θα υποβάλλεται έκθεση προς τον Υπουργό κάθε έξι μήνες. Εξάλλου καθήκοντα εξέτασης παραπόνων ορίζονται και για τον Βοηθό Επίτροπο μέχρις ενός ποσού δανείων τα οποία θα καθορίζονται από το ΔΣ του Φορέα.

Πηγή: INB

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 12 | 17/12 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Ο Μάριος Πελεκάνος, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΕΛΑΜ, έρχεται «Σε Πρώτο Πρόσωπο» για μια συζήτηση που φωτίζει τις πολιτικές του επιλογές, τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματος και τα κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας σφαίρας.
Συζητάμε:
🏛️ Η ρήξη με τον ΔΗΣΥ
Ο Πελεκάνος εξηγεί γιατί θεωρεί πως ο ΔΗΣΥ έχει απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές του αξίες και τι τον οδήγησε στη διαφοροποίησή του από το κόμμα.
👤 Αννίτα Δημητρίου & Πολιτικό Κόστος
Τοποθετείται για τη στάση της προέδρου του ΔΗΣΥ, κατηγορώντας την για μεταβαλλόμενες θέσεις σε ζητήματα της λεγόμενης woke ατζέντας και στην προσέγγισή της προς τη μνήμη του Γρίβα Διγενή, για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
🛂 Μεταναστευτικό & Δημογραφική Πρόκληση
Υποστηρίζει ότι «δικαιώνονται οι θέσεις του», επιμένοντας πως το μεταναστευτικό πρέπει να γίνει απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα λόγω της δημογραφικής αλλοίωσης με συνάρτηση την υπογεννητικότητα.
⚖️ ΕΛΑΜ: Αντιπολίτευση, όχι Συμπολίτευση
Απορρίπτει κάθε σενάριο περί λιστών, ανταλλαγμάτων ή παρεμβάσεων στον ανασχηματισμό, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΕΛΑΜ ασκεί αντιπολίτευση και όχι συγκυβέρνηση.
Η εκπομπή «Σε Πρώτο Πρόσωπο» συνεχίζει με άμεσες τοποθετήσεις και καθαρές κουβέντες, χωρίς φίλτρα.

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️Τετάρτη 17/12 στις 5μμ
📺 Σε Πρώτο Πρόσωπο — η πραγματικότητα από πρώτο χέρι

Continue Reading

LIVE

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 11 | 16/12 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Ο εικαστικός Γιώργος Γαβριήλ έρχεται «Σε Πρώτο Πρόσωπο» για μια ουσιαστική και ανοιχτή συζήτηση γύρω από την τέχνη, την ελευθερία της έκφρασης και τη δημόσια αντιπαράθεση που προκάλεσε η έκθεση των έργων του.

Συζητάμε:
• 🎨 Την καλλιτεχνική πρόθεση και το πλαίσιο των έργων
• 🗣️ Τι ειπώθηκε δημόσια και πώς διαμορφώνεται ο διάλογος γύρω από την τέχνη
• ⚖️ Υπάρχουν όρια στην τέχνη ή όρια τίθενται από την κοινωνία;

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Τρίτη 16/12 στις 5μμ
📺 «Σε Πρώτο Πρόσωπο» – όταν η τέχνη γίνεται αφορμή για ουσιαστικό διάλογο.

Continue Reading

50 +1 χρόνια μετά

Ολγκίν: Έχουν γίνει βήματα στο Κυπριακό, όχι ακόμη ώριμες οι συνθήκες για πενταμερή

Avatar photo

Published

on

Η κοινή δέσμευση των δύο ηγετών, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι επιδιώκουν λύση του Κυπριακού στη βάση της πολιτικής ισότητας, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, «δεν αποτελεί μικρό επίτευγμα», επισημαίνει σε αποκλειστική της συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο» η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι συζητήσεις για την ουσία του Κυπριακού και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) είναι αλληλένδετες και λειτουργούν ενισχυτικά μεταξύ τους. Σε σχέση με ενδεχόμενη νέα άτυπη διάσκεψη 5+1, εκτιμά ότι «στην παρούσα φάση θα ήταν πρόωρο να τεθεί χρονοδιάγραμμα», τονίζοντας πως μια τέτοια πρωτοβουλία οφείλει να είναι επαρκώς προετοιμασμένη και να διαθέτει ρεαλιστικές πιθανότητες ουσιαστικής προόδου.

Η κ. Ολγκίν χαρακτηρίζει τη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα ως ειλικρινή, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια τέθηκαν στο τραπέζι βασικά πολιτικά ζητήματα. Αναφορικά με τη διατύπωση στο κοινό ανακοινωθέν περί πολιτικής ισότητας, όπως αυτή ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Προσωπική Απεσταλμένη επισημαίνει ότι ανάλογη δέσμευση δεν είχε καταγραφεί από το 2020. «Αυτό δεν είναι μικρό επίτευγμα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή της στον «Φ», η κ. Ολγκίν αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο των εκπροσώπων των ηγετών, υπογραμμίζοντας ότι η αποτελεσματική προετοιμασία σε τεχνοκρατικό επίπεδο θα επιτρέψει στους ηγέτες να επικεντρωθούν περισσότερο στην ουσία κατά τις επόμενες συναντήσεις τους.

Εκφράζει, παράλληλα, την προσδοκία ότι θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες σε επίπεδο διαπραγματευτών, με πιο συστηματική και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα προσέγγιση, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ουσιαστικές αποφάσεις.

«Αυτό που απαιτείται περισσότερο αυτή την περίοδο είναι η διατήρηση της πολιτικής βούλησης, η συνέπεια και η ξεκάθαρη πρόθεση για ουσιαστική συμμετοχή. Και οι δύο ηγέτες φέρουν σημαντική ευθύνη έναντι των κοινοτήτων τους και θα χρειαστεί να επιδείξουν αποφασιστικότητα, ευελιξία και ηγετικό πνεύμα στο επόμενο διάστημα», αναφέρει, επισημαίνοντας ότι ο ΟΗΕ μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στους ίδιους τους ηγέτες.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΟΕ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ σημειώνει ότι τόσο η συμφωνία όσο και η εφαρμογή τους είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος, που θα επιτρέψει την ενασχόληση με τα ουσιαστικά ζητήματα. Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι οι συζητήσεις για ΜΟΕ δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ αόριστον χωρίς παράλληλη πρόοδο στην ουσία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της αρχικής δυναμικής, ώστε να καλλιεργηθεί πραγματικό κλίμα εμπιστοσύνης που θα επιτρέψει στον Γενικό Γραμματέα να συγκαλέσει άτυπη συνάντηση 5+1. «Μια τέτοια συνάντηση αποτελεί σίγουρα ένα πιθανό επόμενο βήμα, ωστόσο αυτή τη στιγμή θα ήταν πρόωρο να οριστεί χρονοδιάγραμμα. Το κρίσιμο είναι να υπάρξει ουσιαστική προετοιμασία και ρεαλιστικές πιθανότητες προόδου», επισημαίνει.

Αναφερόμενη στον ρόλο της κοινωνίας των πολιτών και στις συχνές επαφές της μαζί της, η κ. Ολγκίν τονίζει ότι αποτελεί ουσιαστικό εταίρο σε κάθε ειρηνευτική διαδικασία, σημειώνοντας πως καταγράφεται έντονη επιθυμία για σταθερότητα, ασφάλεια και ένα μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες για τη νέα γενιά. Ιδιαίτερη μνεία κάνει στη νεοσύστατη επιτροπή για τη νεολαία, χαρακτηρίζοντας το έργο της «εξαιρετική πηγή έμπνευσης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στον «Φ», η κ. Ολγκίν αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας της ζήτησε να διερευνήσει κάθε πιθανή δυνατότητα, να ενθαρρύνει την εποικοδομητική συνεργασία και να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών με ουσιαστικό στόχο.

«Υπάρχει πάντοτε ελπίδα όταν οι πλευρές επιλέγουν να συνεργαστούν. Ο Γενικός Γραμματέας κι εγώ θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ωστόσο η πρόοδος θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τους ηγέτες και από όλους τους Κυπρίους, εάν θα επιλέξουν τον δρόμο της διαρκούς ειρήνης και ευημερίας», τονίζει.

Η κ. Ολγκίν επαναλαμβάνει ότι ο ρόλος του ΟΗΕ είναι υποστηρικτικός και όχι επιβλητικός, σημειώνοντας ότι η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται τελικά από την αποφασιστικότητα τόσο των ηγετών όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia