Connect with us

#exAformis

Εξ Αφορμής | H μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης – Παρασκευή 19/11/2021 @3,15μμ

Avatar photo

Published

on

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της παρούσας διακυβέρνησης και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών. Γίνονται προσπάθειες πέραν των 10 χρόνων, με ζητούμενο πιο αποδοτική και τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημιουργία «τοπικών κυβερνήσεων» με αυτονομία οικονομική και διοικητική.

Στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής εσωτερικών υπήρξε θέμα με την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, σήμερα έχει αποσταλεί επιστολή την οποία συνυπογράφουν 9 δήμοι με έντονες ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι, πρόσφατα ο δήμαρχος Πέγειας έχει αποστείλει γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το θέμα της μεταρρύθμισης.

Για να δούμε όλα τα θέματα, φιλοξενούμε σήμερα τον βουλευτή του ΔΗΚΟ κον Πανίκο Λεωνίδου, τον βουλευτή της ΔΗΠΑ κον Μαρίνο Μουσιούττα, τον δήμαρχο Πέγειας κον Μαρίνο Λάμπρου και τον τεως εκτελεστικό γραμματέα της ένωσης κοινοτήτων, κον Παναγιώτη Δαμιανού.

Ζωντανά από την τηλεόραση του Vouli.TV, το Citychannel.live,  την συνδρομητική τηλεόραση του Cosmos wireless και τα κανάλια μας στο Facebook και Youtube.

#exAformis

#ExAformis – Το Προσφυγικό Σήμερα: Πολιτική, Ευθύνες, Προοπτικές | Παρασκευή 09/01 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην αποψινή εκπομπή του #exAformis ανοίγουμε έναν απαιτητικό και ουσιαστικό διάλογο για τον ρόλο, τις ευθύνες και τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, σε μια περίοδο όπου τα ζητήματα των περιουσιών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σφετερισμού επανέρχονται με ένταση στο δημόσιο πεδίο.

Στο στούντιο συζητούν ο Στέλιος Ξιουρής, ο Ζαχαρίας Κουλίας και η Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, σε μια συζήτηση που εστιάζει όχι σε διαπιστώσεις αλλά σε ευθύνες, πράξεις και πολιτικές επιλογές.

Τι έχει πραγματικά γίνει και τι όχι; Υπήρξε ποτέ συνεκτική κρατική πολιτική για τους πρόσφυγες; Γιατί ο σφετερισμός ε/κ περιουσιών παραμένει σε μεγάλο βαθμό ατιμώρητος; Και πώς βιώνουν σήμερα την κρατική μέριμνα οι πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς;

📺 #exAformis – όταν η συζήτηση φεύγει από τα συνθήματα και επιστρέφει στον πυρήνα του δημόσιου συμφέροντος.

Παρασκευή 09/01 στις 8μμ

📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικεφαλής του ΑΛΜΑ – Πολίτες της Κύπρου, και τον Στέλιο Ξιουρή, σε μια ουσιαστική συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.

Στην εκπομπή συζητούνται:

  • Η εκτίμηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Vouli TV
  • Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα δεδομένα της έρευνας
  • Η παρουσίαση των βασικών θέσεων και προτεραιοτήτων του κόμματος ΑΛΜΑ

Μια συζήτηση για τις τάσεις, τις επιλογές και το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στον δρόμο προς τις εκλογές.

exAformis – Πολιτική συζήτηση με ουσία και καθαρό λόγο.
Παρασκευή 19/12 στις 7μμ

📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης | Τετάρτη 17/12 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική τηλεόραση του Vouli.TV παρουσιάζει τα αποτελέσματα της νέας διαδικτυακής δημοσκόπησης της Unitrust Media Communication, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Δρ Γιάννο Χαραλαμπίδη και τον Δρ Γιάννο Κατσουρίδη σε μια τεκμηριωμένη συζήτηση για τις τάσεις της πρόθεσης ψήφου, τη σύγκριση με το 2021, την ανάγκη πολιτικής ανανέωσης και τον ρόλο των social media.

Συζητάμε:
– Ποιοι προηγούνται στην πρόθεση ψήφου;
– Τι αλλάζει σε σχέση με το 2021;
– Τι καθορίζει την επιλογή ψηφοφόρων;
– Πόσο έντονο είναι το πολιτικό ενδιαφέρον;
– Υπάρχει ανάγκη ανανέωσης;
– Πόσο επηρεάζουν τα social media;

📅 Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
🕖 19:00
📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia